Také k vám jezdí turisté o dovolených na záchod?

Letos vyrostla kukuřice skoro 3 metry a přímo láká lidi, aby u ní zastavili a použili pole jako záchod. Také děláte lidem h…a na jejich pozemky?

To je ta kukurice 3 metry vysoká podél cestyFotografie autor blogu

Určitě již slyším, že se to „rozloží“. Ano, i u vás na zahradě, v bytě či na chodníku se to rozloží, tam si to klidně nechte rozložit. Pokud ale máte les, pole či louku, tak vás určitě nepotěší, když místo hub najdete na vašem lidské exkrementy (tedy ne malá psí hovínka) a spoustu papírů. Můj soused má okna z domu na své pole, slepá cesta u domů končí. Takže auto na cestě k domu znamená návštěvu nebo problém. Auta zastavují za zatáčkou, asi 100 metrů před okny jeho domu a z auta vystartuje většinou první tatínek, pak maminka a děti. Také by se vám nelíbilo, kdyby vám dělali na váš pozemek 100 metrů od oken? Mě také ne. Letos jsem osobně vidět u pole 3 takové záchodáře. Jeden byl třeba natěrač stožárů vysokého napětí, co tam spal v autě, asi šetřil na ubytování. A teď v sobotu jsem musel si říkat, že někteří lidé jsou mimo mísu.

Stojím na louce, po té slepé cestě k sousedovi, 20 metrů! ode mě projede auto, označené velkou reklamou na servis jednoho značkové švédského  auta, dokonce skla přelepená 3 velkými písmeny, s nalepenou pražskou adresou a telefonem. Tak si říkám, nějací sousedi si asi koupili švédské auto a nebo bude problém. A byl. Nejprve z auta vyletěl jako obvykle tatínek do kukuřice, pak maminka, vystrčila 2 děti a hromadně tam před námi káleli. Říkám si, mám jít pro foťák, nemám jít… Pak vyletěl soused a zvučným hlasem je vyzval, ať si jsou dělat bordel jinam. Moc se jim to nelíbilo, asi netušili, že jsou již kolikátí v poslední době, ale pak odjeli. Tak mě napadlo, že když jsme kupovali Forda po vánocích, měl v přihrádce dveří slupky od oříšků. Tak si říkám, co se asi v autě se objeví, když si ho dám do toho značkového švédského servisu?

Kdysi jsem narazil v časopise Květy na německou značku,

která měla zakazovat používání lesa jako záchodu. Nenašel jsem jí na internetu, tak jsem jí nějak rekonstruoval. Docela by se hodila i v našem městském lese. Lidé vyjedou z města a hrr kálet do lesa, ačkoliv mají záchody v obchodních domech kousek od lesa. Mám náhodný starší snímek dvou mladíků, kteří močí zezadu na obchodní dům, ačkoliv by jim stačilo, aby obešli roh a byli u vchodu, kde je záchod. Asi je to venku zdravější.

Exkrementy nejsou ani tak vidět, jako cítit, ale Evropané používají velké množství toaletního papíru (na rozdíl od jiných národů, některé nepoužívají ani ten papír), takže následky po takové záchodové akci jsou vidět v lese dost

dlouho. A pokud okolo toho ve vašem městském lese chodíte skoro denně, tak máte 2 možnosti, ignorovat či vzít lopatu a uklidit. Jednou jsem letos našel exkrementy i v ohništi, kolem byl natažen toaletní papír v délce asi 8 metrů!

Lidé by si měli uvědomit, že vadí nejen metráky psích exkrementů (někteří lidé jsou prasata a po svém psovi hovínka neuklízejí, jak to asi vypadá u nich doma, viz vtip dále) a hektolitry moči. Znáte cedule  typu:"Choďte si sr.. před svůj dům". Vadí samozřejmě i lidské exkrementy. A existuje i zákon, který zakazuje znečišťování lesa. Co si do lesa přinesete, to si také odneste, igelitky stále dává Tesco. Nejsme již v komunismu, kdy všechno bylo údajně všech, tak lidé káleli na všechno, kde je to napadlo.

Kultura národa a prý i restaurací začíná u záchodů. Města by měla provozovat nonstop záchody tak, aby lidé neměli důvod používat cizí pozemky jako záchody. Také by si města měla dát stavební podmínku, že když obchoďák, tak záchody po celou otevírací dobu.

A před závěrem vtip ze srpna 1968 a přečtená historka.
Ivan se vrátí domů z okupace Československa, popadne motyku, v rohu bytu udělá jámu a zařve:“A od této doby budete dělat tady v rohu a ne po celém bytě jako dosud“.
V americkém autobuse požádá bledý cestující řidiče, aby mu zastavil, že nutně potřebuje ven. Řidič zastaví, cestující vyletí ven a vydělá se do příkopu. Spokojený se vrací za potlesku cestujících, řidič také tleská a říká:“Dobrý, ale pro příště, vzadu mám záchod“.

Je tedy otázkou, kam směřujeme, do Ruska (Švédska) či zda jsme v Evropě. A vůbec, máte někdo zkušenost, jak to „dělají“ jinde v EU? Taky tam dělají, kde je napadne, jako u nás?

A ještě PS. Když se podíváme na jiné hodnocení čistoty zemí, index EPI, tak zjistíme, že jsme také asi i v jiných kategoriích stále pěkná čuňata, někde na konci na 68. místě mezi zeměmi, o kterých málem nevíme, ani kde jsou  (víte kde je Gabon, tak tam někam patříme).

Autor: Pavel Pokorný | čtvrtek 3.9.2009 8:41 | karma článku: 23,33 | přečteno: 2418x