StarChůze

V sobotu se můžeme „těšit“ na další chůzi našich hvězd v pořadu StarDance na ČT. Minulou sobotu jsem si řekl, že se podívám, co na tom lidé vidí. A také jsem si říkal, že pokud to moderuje Marek Eben, že se to nedá zkazit.

A začal pořad, já nevěřícně zíral na chodící „hvězdy“ a říkal jsem si, že to snad není možné, vždyť takto bych nechodil ani já. Opravdu je pro někoho zajímavé se dívat na „hvězdy“, jak kráčí po parketu, jako by leštili parkety, a kolem nich obíhají profesionální tanečníci a snaží se vzbudit dojem tance?

A vzpomněl jsem si na jeden rozhovor s hercem Telly Savalasem ze seriálu Kojak, herec byl plešatý, podle svých slov ošklivý, a vysvětloval svůj úspěch tím, že když se diváci podívají na jeho tvář, tak si říkají, že když může hrát on, mohl bych hrát já také.
Je smysl pořadu StarDance ukázat tak hrozný taneční výkon, že si diváci řeknou, když může chodit takto v televizi „hvězda“, že by mohl v televizi vystupovat i on?

A pak je tu druhá věc. ČT inzeruje, že budou tance a ty spíše nebyly. Tedy ČT nabízela nějakou službu, dostala diváky k obrazovce a službu na inzerované úrovni neposkytla. Zákonem je nařízeno, že lidé musí z vlastnictví televize platit daň a to dokonce ve výši větší než 100 % (v poplatcích cenu televize určitě přeplatíte). Můžete takovou špatnou službu reklamovat? Podle mě ano, nezáleží na tom, zda jste si jí dobrovolně objednali či zda vám ji zákona nařídili. Tedy by diváci, co očekávali tanec jako já, a dočkali se chůze, měli mít možnost nekvalitní službu reklamovat a dostat zpátky část zaplacených poplatků. Nevím, nic o tom, že by tato služba měla nějakou výjimku, že i když je sebešpatnější, že jí nelze reklamovat. A samozřejmě lze podat stížnost Radě ČT, třeba dá ČT za špatnou služby pokutu.
A ČT by se měla stydět, pořad ukončit a nabízet odškodné, třeba automaticky vrátit část poplatků. A zda by pak ČT vymáhala zpět části honorářů "hvězd", to by byl již její problém.

Reklamovat celý pořad ale nebudu, byli tam nějací porotci, na které se dalo koukat, ale mně jejich jména nic neříkají. A byl tam Marek Eben a jeho obvyklý kultivovaný výkon, tam rozhodně nemám pocit, že bych byl lepší konferenciér. A tento sobotní večer strávím rozhodně jinak, než koukáním na StarChůze.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Pokorný | sobota 31.10.2015 9:15 | karma článku: 16,71 | přečteno: 632x