Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

rezjir rezjir

17. 5. 2010 13:36
17. května 2010 jsme už vyprodukovali HDP

bratru za 3,6 bilionů korun? To snad musí být nějaká mylka?:

0 0
možnosti
PP

ippokorny

17. 5. 2010 14:07
Re: 17. května 2010 jsme už vyprodukovali HDP

Máte asi pravdu, loni to byl HPD za celý rok 3,627 biliónů, viz http://www.czso.cz a pak Makroekonomické údaje.

P.P.

0 0
možnosti
MB

bart simpson

17. 5. 2010 12:37
složenka od TOP09

Byl jsem velice rád, když jsem onu složenku našel v poštovní schránce. Plně toto oznámení, jako upozornění na situaci rozpočtu ČR, schvaluji a to že si všichni voliči mohou uvědomit jak na tom jsme, je chvályhodné.

Diskuze o tom, kdo za to může, budou zřejmě pokračovat do nekonečna, ale o to nyní vůbec nejde. Jde o to zvolit lidi, kteří s tím po volbách něco udělají a nastaví hospodaření státu tak, aby zadlužení neprohluboval ale snižoval.

A to zřejmě socani ani komanči nebudou a tak doufám, že to jejich potencionální voliče probere a zamyslí se nad tím.

0 0
možnosti
AT

Antek

17. 5. 2010 12:01
Státní dluh

V naší republice je minimálně 65%.daňové zatížení a pořád je to málo.Není to náhodou tím že je víc úředníků než dělníků???

0 0
možnosti
PP

ippokorny

17. 5. 2010 13:36
Re: Státní dluh

Ano, proto úřady tají počty úředníků (či je vůbec neznají)  a rozpočty, proto jsme stejní či horší než Řecko, proto nás demokraticky přehlasují (demokracii vynalezli, hádejte kdo, no Řekové) a je otázka, zda se demokracie nepřežila. P.P.

Viz můj minulý blog.

0 0
možnosti
PP

Pavlev

17. 5. 2010 11:22
Míra demagogie vašeho článku překročila stravitelnou mez

Samozřejmě, že ČR má státní dluh. Jde o to, jak se s tou informací nakládá. Že zrovna Kalúsek, který od r. 2003 vždy hlasoval ano pro deficitní státní rozpočet, najednou rozesílá nějaké složenky. Že zrovna Kalúsek, který je v politice 20 let a přímo či nepřímo profitoval na předražených stáních zakázkách (čti: peníze šly neoprávněně na privátní konta jako úplatky, čili zvyšovaly státní dluh), má najednou takovou starost o vyrovnaný státní rozpočet. On, který jako ministr financí přispěl snížením daní k brutálním nárůstu deficitu. Bylo by to směšné, poslouchat takové výtečníky jako on a jeho slouhy a hlásné trouby jako jste vy, kdyby to nebylo k velmi smutné a zároveň nebezpečné. Jak si myslíte, že chce tu díru zalepit? Bude to zavedením školného, placeného zdravotnictví a machinací v důchodovém systému. To chcete? Když se oháníte pravdou, tak já vám taky jednu řeknu - nevypadáte jako bohatý člověk (i když zdání klame) a normální lidi na tu jejich reformu doplatí nejvíc.

0 0
možnosti
DH

čarovná rybí kostička

17. 5. 2010 11:45
Re: Míra demagogie vašeho článku překročila stravitelnou mez

Vy se zamýšlíte nad tím "jak se s otázkou zachází" a přitom se rozepisujete výlučně o tom "kdo s ní zachází". Tu informaci na férovku takhle polopatě mohl poskytnout kdokoli z politiků. Mohla to mít na každém bilboardu ČSSD. Proč to neudělali? Je to informace zcvela veřejného charakteru a je žádoucí, aby s ní byli lidé obeznámeni. Nebo byste chtěl hledat křišťálově ČISTÉHO politika, který by měl právo informaci vyslovit? Směšné.Rv

0 0
možnosti
PH

petrph

17. 5. 2010 11:12
možná malér je v tom,

žemluvíme  o  výdajích navíc. Kdybych začal tou babičkou nahoře - asi by jí  nevyděsilo vyučtování zdravotní pojištovny, to by jí jen informovalo o tom, kolik za ní zaplatila pojištovna, u které je povinně pojištěna. Možná by byla překvapena, jak málo za ní zaplatil stát na odvedeném pojistném, a přišla by na to, že zbytek za ní zaplatili "povinně solidárně" ostatní plátci pojistného, kteří teď kvůli tomu musí platit regulační poplatky. A nejvíc  by jí vyděsilo, kdyby jí náhodou přišla podobná složenka na úhradu léčení, protože nějaký politik rozhodne, že  léčení je sice "kryté povinným  pojištěním", ale spousta výkonů bude "nadstandardních"....

A podobně je to s touto Kalouskovou složenkou - nezapomínejme že příjmy státní pokladny jsou přes tisíc miliard ročně, takže na splácení dluhu by bylo, jen kdyby se politici trochu umoudřili . Ale když lidem vzkáží  že  budou platit daně jako doposud, a ještě navíc vyberou od každého 120 000, tak to s některými šlehne.

0 0
možnosti
C

cibich

17. 5. 2010 11:08
Pojištění není spoření.

A jaký jste šofér pane,jaký je poměr vašich peněz vložených do pojištění a způsobenou škodou Vámi a Vaším vozidlem ?

0 0
možnosti
PP

ippokorny

17. 5. 2010 11:22
Re: Pojištění není spoření.

Pojišťovny samozřejmě nemohou hospodařit s dluhy, to by již dávno zkrachovaly. A navíc, jsou pojištěny u zajišťoven, pokud by měly problémy s nějakou mimořádnou událostí, třeba s povodněmi. Ale stát nikdo "nezajistí". P.P:

0 0
možnosti
PN

pifl

17. 5. 2010 10:58
Bravo

Naprostý souhlas a karma!;-D;-D

0 0
možnosti
JK

regulator

17. 5. 2010 11:05
Re: Bravo

dobry,karma !! .Transparentnost musi bejt ..R^

0 0
možnosti

vodní želva

17. 5. 2010 10:53
Budu oponovat.

Pravda se samozřejmě říkat smí, navíc nejenom Kalousek, ale i politici jiných stran ten dluh přepočtený na hlavu omílají již několik měsíců, takže to určitě nevylezlo na povrch tou složenkou. Viděl jsem i nějaké počítadlo, kde se každou vteřinou ten dluh zvyšoval, takže bych řekl, že tajeno nám nic nebylo. Vždyť i zdejší blogeři v míře větší než malé na ten dluh upozorňovali ve svých článcích. V tomto kontextu bych řekl, že ta "Kalouskova složenka" je jenom marketingový předvolební tah. A podle mě není zrovna dobrý hlavně pro TOP 09 samotnou. Myslím si, že dost lidí po obdržení té složenky upustí od možnosti volit TOP 09. Je to pouze na TOP 09, jak to mají spočítané, ale já bych řekl, že moc dobře ne. 

0 0
možnosti
  • Počet článků 303
  • Celková karma 9,25
  • Průměrná čtenost 2383x
Další blogy na Myriada.cz.
Moje ankety na BlueBoard.
Dělám desítky let do počítačů, zájmově i profesně. Mám rád knihy (staré sci-fi) a staré olejomalby. Jezdím na kole a občas na moto. Ve skutečnosti vypadám lépe, než na foto.
   Počitadlo od 16.12.2008.
Translate my blogs by Google Translator, click on the flag.
Použité clipart Microsoft Office, © ZONER software nebo vlastní.