Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KS

Equus

27. 7. 2011 13:38
Svatá pravda

Stát by se měl starat o školství, zdravotnictví, silnice, armádu a policii. Ne o to, že někdo něco nemá! A když je člověk starý, nepracuje, protože je nemohoucí. Do té doby si dozajista našetřil, případně má rodinu, která se o něj postará stejně, jako se staral on, když byl mladší.

Jenže to by se do toho muselo někde říznout a říct, že tihle ještě dostanou a tihle už ne. A to nikdo neudělá.

0 0
možnosti
PP

ippokorny

1. 8. 2011 8:23
Re: Svatá pravda

Proč by se stát měl starat o silnice, to podle mě dělá samospráva=kraj. Stát by se měl starat pouze o dálnice. Proč by se stát měl starat o polici, v USA mají městskou policii a pak mají třeba FBI, pokud zločin přestoupí hranice státu v rámci USA.

A pokud vím, také zdravotnictví je veřejné, tedy si to řeší samospráva. Stát by mě pouze stanovovat peravidla, zákony.

0 0
možnosti
J

Jozíf

27. 7. 2011 7:36
poděkování

Děkuji vám pane Pokorný za podnětný článek

onkologický pacient

0 0
možnosti
MK

kluvi

26. 7. 2011 20:25
nechate to poburovanie

Ja som tu roky poctivo platil dane a tak ma to co je v clanku stvalo, ze som sa rozhodol, ze platit uz nebudem.

PRestal som podnikat, predal firmu, peniazky ulozil a investoval.

Spocital som si ze do penzie sa dostanem so svojimi prispevkami do optimálneho pásma. Zbytok si nasetrím sám.

No a už nemusím platiť.

:)

0 0
možnosti
PP

ippokorny

1. 8. 2011 8:25
Re: nechate to poburovanie

Přesně tohle nechápe ČSSD, tedy skoro určitě jste nebyl jejich volič. Nyní je ale pro vás výhodné se jím stát...(:-)) P.P.

0 0
možnosti
M

MikiInSpain

25. 7. 2011 12:44
asi jo

Sice mi ty pocty moc nevychazeji, ale v zasade se jedna o priblizny odhad reality. Co s tim ale budeme delat? Odvykaci kura pro zavislaky na statnich transferech bude dost kruta a urcite se jim to nebude libit. Jinak k poznamce o odchodu mladych si muze precist prispevek "Ale jděte!" na mem blogu ;-)

0 0
možnosti
PP

ippokorny

26. 7. 2011 8:52
Re: asi jo

Přečetl jsem si ho. Jen k těm doktorům, nejde vždy jen o peníze.  Jednomu známému doktorovi vadí, že když má službu, mají tam i pohotovost a dějí následovné věci: Děti se vrátí domů, kde babička, děda si stěžují, že je něco od rána bolí, již celý den, volali to dětem, ty neměly čas. Teď večer ho mají, naloží ho, ji a jedou na pohotovost. Jenže tam je jeden doktor a zrovna přivezli havárku či je nějaký vážnější případ. A nastává rozčilování, jak to, že tu není dostatek doktorů, kteří by se podívali na jejich příbuzného, proč to nemocnice nezařídí a řve se na doktora, který má jít operovat a být klidný. Bylo tam dost doktorů, přes den. To jako mají svolávat doktory po nocích, aby přišli do práce? A kdo tam bude pracovat zase přes den? Obdobně pracující, podnikající nemá celý den čas, musí vydělávat, večer konečně má čas jít na pohotovost.

0 0
možnosti
VD

všd

23. 7. 2011 18:02
Zapomněl jste na průnik jednotlivých skupin

Např. bezdomovec může být ve starobním důchodu, částečný invalidní důchodce zároveň evidovaný na pracáku apod.

Jinak, pokud má někdo invalidní důchod na srdce, deprese nebo schizofrenii, tak to na něm nepoznáte, pokud je MOMENTÁLNĚ v pořádku. Invalidní důchod má, protože velice často v pořádku není.

0 0
možnosti
PP

ippokorny

24. 7. 2011 8:49
Re: Zapomněl jste na průnik jednotlivých skupin

Nezapomněl, ale není možné to zjistit, tak se to dá pouze odhadnout. Když jsem zjišťoval, zda evidují, kolik kdo dostal dávek, tak mě řekli, že ne, že nasazením nového počítačového systému se informace nepřebírají. Proč? Já chtěl třeba spočítat, kolik máme u nás milionářů z dávek. Tedy pokud dáte vaši otázku sociálce, máte na to právo podle zákona 106/1999, skoro na 100% řekne, že ty vaše průniky nejsou známy. Ale proč stát neeviduje, komu a co vyplácí? V době počíatčů! Nevím. P.P:

0 0
možnosti
C

carolusI

23. 7. 2011 16:41
Vaše výpočty pokulhávají

Zaprvé jste zapoměl zahrnout armádu státních úředníků, která také bere a víc než ti pracující. Výsledky jejich práce jsou přitom více než méně škodlivé. A stejně nelogicky zahrnujete starobní důchodce. Ti odvedli podstatně víc, než dnes dostávají, takže řadit je mezi ty co berou je trochu nepřesné. To je stejné, jako označit za příživníka dlouholetého střadatele když si chce v bance své úspory vyzvednout. Jestli banka s jeho úsporami špatně hospodařila, není jeho chyba. Ti důchodci třeba v minulosti hradili vaše bezplatné studium v naději, že jako slušný člověk posléze připlatíte na jejich důchod. Žijeme v určitém časovém úseku a požadovat aby v každém okamžiku byl účet má dáti a dal v naprosté rovnováte může jenom trotl nebo demagog.

Ale když navrhujete aby se určíté požitky odvíjely od momentálního hospodaření státu, to bych bral. Jenže by se to mělo týkat především požitků těch, co za hospodaření státu zodpovídají. A neříkejte, že jsou to voliči.Tomu nevěří ani malé dítě.

0 0
možnosti
PP

ippokorny

24. 7. 2011 8:52
Re: Vaše výpočty pokulhávají

Mám pocit, že něco takového, platy politiků podle hospodaření státu se uvažuje. A proč voliči třeba volí KSČ, co nechávala umírat ve věžzní narozené děti a pak je pohřívala na ďáblickém hřbitově (viz článek v sobotní MD Dnes)? Tedy voliči musí být zodpovědni za svou volbu či dokonce nevolbu. P.P:

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

22. 7. 2011 17:35
Ať kvetou tisíce růží,

ať soupeří tisíce škol byl heslem v maoistické číně... proč neumožnit každému žít podle svého? Těm, co se ohánějí humanitou a solidaritou, ať si najdou svůj "kolektiv" a žijí si solidárně v něm, zdroje přece jsou. A ať nechají ty, kterými podobné ušlechtilé emoce necloumají jejich osudu. Možná se jim bude dařit líp, možná hůř ale to už je jejich problém. V žádném případě to není důvod k násilnému vnucování vlastních představ druhým - a pokud se s někým nechci družit tak to neznamená, že ho napadám nebo okrádám.

0 0
možnosti
JV

07250725

21. 7. 2011 11:23
Co s tím?

Je to pěkné, co tu píšete, pěkné čísla, ale co s tím, když je člověk nemocný a chtěl by pracovat a nikde ho nechtějí neb když mu je padesát více? Navrhuji - zastřelit, ty čísla by se opravdu zlepšila

0 0
možnosti
PP

ippokorny

22. 7. 2011 12:07
Re: Co s tím?

A co ta druhá strana, jak píšu, kdo to má zase platit, když není z čeho? Nebo to myslíte jak, že se natiskne peněz dost pro všechny? Každý u nás určitě dostane nějaké to minimum a hlady u nás z toho sociálního minima nikdo ještě neumřel. A co třeba nabízet účetnictví? P.P:

0 0
možnosti
  • Počet článků 303
  • Celková karma 9,25
  • Průměrná čtenost 2383x
Další blogy na Myriada.cz.
Moje ankety na BlueBoard.
Dělám desítky let do počítačů, zájmově i profesně. Mám rád knihy (staré sci-fi) a staré olejomalby. Jezdím na kole a občas na moto. Ve skutečnosti vypadám lépe, než na foto.
   Počitadlo od 16.12.2008.
Translate my blogs by Google Translator, click on the flag.
Použité clipart Microsoft Office, © ZONER software nebo vlastní.