Odpovídám na otázky pro Zdeňka Pohlreicha

Tento blog je zveřejněn jako soukromý. V dnešním TV Magazínu jsem našel otázky pro známého kuchaře Zdeňka Pohlreicha a jeho odpovědi. Určitě se s otázkami redakce nadřela, tak jsem si z nudy řekl, co bych odpověděl já.

Design?
Je mi úplně jedno, jak něco vypadá, jako první to musí být praktické. Typicky auto Ford Fusion, používané chudák jako traktůrek ne vožení dříví, na válcování povrchu po výkopu. A nedávno pode mnou praskla designová židle z IKEA pro hmotnost > 100 kg (to přece nikdo nemůže mít přes metrák!), bez problémů dali novou, ale k čemu jsou designové  židle, když praskají?
Úklid?
Úklid je potřeba dělat v tom okamžiku, kdy nepořádek brání v užívání věcí. Třeba když je auto, moje pojízdná kancelář a skladiště, plné, nebo když jsou pracovní stoly zaplněné.
Bylinky
Úplně mimo mě, z koření znám pouze pepř a kmín.
Domácí zvíře
Půjčit si cizí zvíře na pohrání, proč ne, třeba sousedovic kočky, hádat se bratrovými psy-slečnami o postel, kterou ony považují za svou, to ano, ale jinak je zvíře odpovědnost a k tomu jsem  ještě nedospěl.
Kutil
Kutilství je nutnost, když sehnat opraváře je složité a věc chvátá, typicky padající řemeny sekaček. Kutil jsem tedy z nutnosti, aby věci běžely dál a nebylo nutno čekat, až se sežene opravář. Běžně opravuji elektro věci, ale pouze tehdy, když na opravu mám, to je u elektřiny důležité.
Zahrada
Je hezké koukat na zahradu, když jí někdo udržuje. Bohužel na zahradě bývá tráva a ta pořád roste a i na šikmých místech a všude jinde, kde se nedá sekat sekačkou. Ani současné sucho trávu nezničilo a stále rostla, trávu nemám rád.
Kuchyně
To je místo, kde se hledá něco k jídlu a kde se občas musí mýt nádobí.
A z mých odpovědí vyplývá, že nejsem zájmová skupiny pro kuchařství Zdeňka Pohlreicha, jídlo je mi ukradené, je mi úplně jedno, co jím, nemám rád čekání v restauracích na přípravu jídla (raději si dám drštkovou v bufetu), ceny jídel se mi zdají vysoké. Ale uznávám ho jako odborníka a pracovitého člověka, všimnul jsem si i, jak umí dobře jazyky. Je inspirací pro mladé kuchaře?

 

 

Autor: Pavel Pokorný | středa 2.9.2015 9:39 | karma článku: 6,20 | přečteno: 192x