Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PF

Petrssn

30. 6. 2010 20:05
Moje řeč....

...nehledě na to, že ona původně pozemek prodat chtěla...tehdy stát (státní úředníci) o prodej nestáli.Asi jim z toho nic nekáplo? Teprve později začali mít zájem,ale jak už to bývá, začali typicky arogantním jednáním...jak jinak v této zemi.

Já v žádný veřejný zájem nevěřím!!!

- když nechtěli v  Hranicích prodat pole na stavbu haly pro televize, také se argumentovalo veřejným zájmem. Šlechetná firma měla VEŘEJNÝ ZÁJEM zaměstnat lid. Ale až skončily daňové pobídky státu, skončil i veřejný zájem...a firma továrnu zavřela!!!

- když slavný Miloš Zeman klepal s tehdejšími socdemáckými papaláši na základní kámen dálnice do Ostravy, taky to byl VEŘEJNÝ ZÁJEM.Ten však skončil odstoupením od smlouvy a stát musel oné izraelské firmě vyplatit  ve veřejném zájmu cca 700mil. Kč

Žádný VEŘEJNÝ ZÁJEM.Vše je jenom zájem různých stavebních, montážních...atd...firem vydělat. Dle listiny základních práv a svobod je soukromé vlastnictví nedotknutelné. A když něco po mě chceš, tak přistup na mé podmínky!!!

0 0
možnosti
OH

Lanolin

29. 6. 2010 15:53
pan autor je krapet zaujatý a také nepíše pravdu

Paní Havránkové bylo nabídnuto, že za ní i s notářem přijedou. A i její "onemocnění" přímo podezřele koresponduje s datem podpisu smlouvy.

0 0
možnosti

elaine

29. 6. 2010 17:07
Re: pan autor je krapet zaujatý a také nepíše pravdu

Momentalne uz je tak nemocna, ze nemuze podepsat, i kdyby prijeli....

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

29. 6. 2010 13:42
Jiný názor

"Paní Havránková pozemky nechtěla prodávat, po nikom nic nechtěla, chtěla si jen klidně hospodařit."

No a právě na  to musí mít stát páky. Protože já na rozdíl od vás považuji jakoukoliv dálnici (včetně té, po které jsem nikdy nejel) za veřejný zájem. Chápu, že lidé nechtějí žádné změny v životě a ve svém okolí. Nechtějí silnice, dálnice, skládky,  elektrárny, doly, ubytovny pro uprchlíky a dokonce mnohdy nechtějí, aby si soused postavil na svém pozemku kůlnu. Tedy nějaké výjimky v těch změnách se jistě najdeou. Namátkou mě napadá zvýšení mzdy, výhra ve Sportce apod. :-). ¨

Ale zpět k podstatě. Stát musí mít páky na to, aby mohl prosadit veřejný zájem. A to jak proti těm, kteří prostě jen změnu nechtějí, tak i proti těm, kteří nakoupí pozemky spekulativně nebo nakoupí pár metrů jen proto, aby stavbu záměrně brzdili, či ji bránili a to z jakýchkoliv důvodů-nejčastěji pseudoekologických.

0 0
možnosti

elaine

29. 6. 2010 17:06
Re: Jiný názor

Kdyby ovsem VUBEC hospodarila. Zajimal se nekdy nekdo z novinaru, jak hospodari, kolik ma na tu praci zamestnancu, cim pole osiva, atd. ? Porad jen papouskuji farmarka farmarka, ale ona NEHOSPODARI. I ten vyraz farmarka mi nesedi, copak u nas byli nekdy nejaci farmari? Pokud vim, u nas byli vzdycky sedlaci nebo zemedelci....

To neni reakce primo na vas, to jsem se jen nejak rozohnila ;-)

0 0
možnosti
N

Narhea

29. 6. 2010 10:49
Už ve škole....

Už ve škole existuje vliv kolektivu, např: jsou dva návrhy na šerpy na maturitní ples, odhlasuje se která se líbí lidem víc a konec..... Jinak to fungovat nemůže. Nebo může ale vzniknou zbytečné spory a hádky a ve výsledku budou všichni proti všem. Pochopitelně pozemek není hloupá šerpa, ale princip je podobný: většina proti menšině. Kromě toho paní Havránková dostane náhradu. Pro ní to může být smutné, ale mnoha lidem to pomůže..... A protože už čekám reakce: ale co když v té menšině budete jednou vy? tak rovnou odpovím: přizpůsobím se, nic jiného mi nezbude.....

0 0
možnosti
TT

tomino777

1. 7. 2010 0:42
Re: Už ve škole....

tak to vas lituji

0 0
možnosti
N

notebook.r51

29. 6. 2010 9:21
Taky jsme měli jednoho

Notorický stěžovatel se statkem v ose dráhy, když se náhodou neudělal úhybný manévr (ne vždy to jde, s žákem ve výcviku těžko), tak stížnosti, telefonáty na věž, na okresní úřad... Jenže pak se nějak proláklo, že okolo povede D3, tak si našel jiné hobby - protesty proti dálnici. Letiště najednou nevadí.

Není mi jasné, proč si to tam kupoval - nešlo o nic rodinného. Ale - cizí neštěstí potěší.

:-P

0 0
možnosti
S

Semper-ZP

28. 6. 2010 19:01
souhas

R^

0 0
možnosti
JM

blumblum

28. 6. 2010 9:42
Pan "Bloger" je trošičku jednostranný

Já souhlasím pouze s tím, že sebrat někomu majetek je smutné ale v případě dálnic, VVN rozvodů a železnice to občas na někoho spadne. Prostě smolka. Tady stát nabízí výměnu 3 ha za 3 ha + pronájem dalších 10 ha. Pokud bonita nabízené půdy je stejná a nebo lepší, tak to je z mého hlediska férová nabídka. Navíc ŘSD nabídlo, že v případě nemoci dojedou za paní Havránkovou (takže přeci jen chtěli zvednout zadky a ne, že ne) i s notářem. To, že se to táhne již šestnáct let a paní Havránková se sestrou stále kličkují, nahrává domněnce, že je za tím opravdu víc, než jsou ochotny přiznat. Takže, kde je pravda ???

0 0
možnosti
K

kate8

28. 6. 2010 19:50
Re: Pan "Bloger" je trošičku jednostranný

Souhlas, pokud vím, tak dnešek jako náhradní termín navrhla samotná Havránková. A co dělá? Podepisuje? Ne, nekomunikuje s nikým. Tak to mi opravdu nepřipadá, že by byla taková chudinka utlačovaná, jak se autor domnívá.

0 0
možnosti

elaine

28. 6. 2010 9:05
Mily pane,

jste vedle jak ta jedle. Pani Havrankovou znam, neni to zadna farmarka a nehospodari. Pudu zrestituovala a PRONAJIMA! Ma dostat za 3 ha jine 3 ha, dokonce s lepsim pripojenim, k tomu 21 milionu jako rozdil v cenach pozemku s jinym ucelem vyuziti  plus dalsi pozemky do velmi vyhodneho pronajmu za hubicku. A vite co chce? Chce, aby ji zabrali 10 ha, jak bylo puvodne planovano - kvuli ni se prekresloval projekt, aby ji stat zabral co nejmene pudy! A ted buli, ze uz stat nechce 10 ha, ale jen 3. A vite proc? Protoze za ni stoji DEVELOPERI, kteri uz maji presne rozebrane prave jeji pozemky podel dalnice. A ted maji utrum. Boze, vy jste naivni!  Mozna VY osobne¨nemate na dalnici zajem, ale reknete to tem pozustalym po mrtvych, kteri kvuli neexistenci dalnice zemreli. Neverim, ze nikdy nejezdite autem, nikdo vam nevozi do obchodu rohliky, ze nikdy nebudete potrebovat zachranku, ktera jezdi po silnicich!!!! Nebo zijete nekde mimo realitu, v chysi, bez infrastruktury???

0 0
možnosti
NS

Fikos

28. 6. 2010 13:48
Re: Mily pane,

R^

0 0
možnosti
TK

Tomas.Kubicek

27. 6. 2010 19:36
Článek

na velký kulový a autor taky. Rv

0 0
možnosti
C

cojanato

27. 6. 2010 16:31
Ve veřejném zájmu.....

.....fandím paní Havránkové ! R^

0 0
možnosti
K

kate8

28. 6. 2010 19:56
Re: Ve veřejném zájmu.....

Rv

0 0
možnosti
  • Počet článků 303
  • Celková karma 9,25
  • Průměrná čtenost 2383x
Další blogy na Myriada.cz.
Moje ankety na BlueBoard.
Dělám desítky let do počítačů, zájmově i profesně. Mám rád knihy (staré sci-fi) a staré olejomalby. Jezdím na kole a občas na moto. Ve skutečnosti vypadám lépe, než na foto.
   Počitadlo od 16.12.2008.
Translate my blogs by Google Translator, click on the flag.
Použité clipart Microsoft Office, © ZONER software nebo vlastní.