Diskuse

Memento mori

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OP

Bětka

17. 7. 2009 15:07
Asi bych měla vrátit řidičák

protože na hodonínsku je jeden úsek mezi vesnicemi,dlouhý asi 2 km,přehledný a hojně využívaný cyklisty. Z nějakého důvodu silnici dělí plná čára. Tak si představte situaci,že jede kolona aut za dědou na kole jeho rychlostí,ačkoliv v protisměru je pusto a prázdno. Zrovna včera v poledne jsem tu plnou čáru přejela dvakrát. Není ten zákon nějaký nedomyšlený, mimo realitu? Asi budu stahovat okénko a žádat cyklisty,aby sesedli.

Ač nerada,musím souhlasit a autorem, že dvě debatující ženy v autě jsou na odstřel.Nevnímají okolí, proto jedou raději stále 50.Co kdyby vjely do vesnice,že jo?

P.S.řídím intenzivně 22 let bez nehody,pokuty a ztráty byť jediného bodu

0 0
možnosti
PP

ippokorny

17. 7. 2009 16:17
Re: Asi bych měla vrátit řidičák

A co vám brání tu realitu srovnat a nejednat proti zákonu. Ale jste na dobré cestě, na rozdíl od jiných to víte, oni to neví.Třeba někdo může považovat soulož s osobou mladší 15 let také za nedomyšlený, když to třeba ta osoba přímo požaduje a souhlasí, byl tu i návrh změny zákona, neprošel. Zákony jsou od toho, aby se dodržovaly a ne porušovaly. Můžete požádat o změnu či řešení situace dopravní odbor na městě či kraji. Můžete požádat svého poslance o změnu zákona.

V Rakousku či jinde mají mezi vesnicemi cyklostezku, ale ne tu naši 4 miliony za km, ale normální, vesnice mohou požádat o peníze EU.

Já jezdím  průměrně, ne každý den, zrovna nyní jsem se vrátil z motorky a na jedné křižovatce jsme čekali asi 2 minuty na projetí kolony cyklistů, ale rozhodně jsme mezi ně nevjížděli. Já řídím déle, ale to neznamená, že musím řídit dobře. Policie mě kontrolovala nasledy asi před 5 lety.

Na těch ženách, co jsem potkal, mě vadilo, jak nevnímají okolí, jedou a melou a rychleji než 50km. P.P:

0 0
možnosti
S

Shackall0

17. 7. 2009 14:58
Jízda za cyklistou

Jízda za cyklistou je daleko víc o šajstlich, než překročení plné čáry. A to z těchto důvodů:

a) Nikdy nemůžete vědět, jestli o Vás cyklista ví. Zrcátka obvykle nemá, takže Vás nevidí a pokud má sluchátka na uších, tak Vás ani neslyší.

b) Za cyklistou velmi špatně udržujete bezpečnou vzdálenost - musíte jet doslova krokem.

c) Cyklista umí změnit směr, zastavit se nebo nedej bože upadnout daleko rychleji než jiní účastníci silničního provozu.

d) Sečtou li se tyto faktory, může se stát, že toho cyklistu v lepším případě sundáte, v horším vám sletí pod auto a uděláte z něj sekanou.

0 0
možnosti
S

Shackall0

17. 7. 2009 14:51
Čáry na silnici

Mě jsou nějaké malůvky na silnici salám banán (pozor ne v BRD, tam mají narozdíl od ČR smysl). Prostě dojedu pomaleji jedoucí vozidlo, a když tam vidím a neomezím, natožpak neohrozím protijedoucí vozidlo, tak předjedu, a je mi přitom úplně jedno, co je na té silnici namalované.

Funguje to přitom i obráceně. Pravidelně jezdím v úseku mezi Radotínem a Pražským okruhem, kde je sedmdesátka a (nechápu proč) přerušovaná čára. Předjíždět bych si tam netroufnul ani se supersportem, protože tam prostě NENÍ VIDĚT na bezpečnou vzdálenost. Takže už se mi tam stalo, že jsem se tam se svým V6 3,8 plazil dva kilometry za traktorem a předjížděly mě Favority, jejichž řidiči buď vidí za roh, nebo jako autor článku vycházejí z faktu, že přerušovaná čára znamená "můžete předjíždět".

Koho omezil nebo ohrozil Renault na fotce?

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

17. 7. 2009 13:30
Jak rychle a jednoduše vyzkoušet řidiče?

Strčte ho za volant uprostřed parkoviště a dávejte pozor, jak často nedá přednost zprava. Zkušební komisaři za tohle hezky vyhazují od řidičských zkoušek. Můj odhad je, že přednost zprava neumí dát cca 50% řidičů (měšťáků nebo vidláků).

0 0
možnosti
PP

ippokorny

17. 7. 2009 13:45
Re: Jak rychle a jednoduše vyzkoušet řidiče?

No jo, jenže pokud znáte velké parkoviště v Modřanech přes ulici od polikliniky směrem na kopec, tak byla jednou srážka a řidička byla bez šance poznat, jak se má chovat. Ono totiž rozhoduje podle katastru nemovitostí, kde je ve skutečnosti ulice a kde je jen vybetonovaná plocha do boku ulice, kde tedy není žádná ulice, někdy to prostě nelze poznat  tam přednost zprava vyžadovat nemůžete, nejste totiž na ulici, jste na vybetonovaném plácku mimo ulici. Neboli, když dáte přednost zprava, nic nezkazíte, ale může se stát, že když jí dáte bezdůvodně a někdo do vás zezadu vpálí, tak jste bezdůvodně zastavili a máte spoluvinu. A opravdu řešení bylo tehdy u toho parkoviště  doporučeno, podívejte se do toho katastru. A to nemluvím o účelových komunikacích. Rozumné město má účelové komunikace zmapované a dává tam tam značky, aby to bylo úplně jasné. Tedy, není to tak úplně jednoduché. P.P:

0 0
možnosti
PP

ippokorny

17. 7. 2009 13:06
Cyklista se předjíždět nesmí, pokud byste při tom

přejeli tu čáru a basta, smičec, howg. Objet ho přes plnou čáru můžete pouze tehdy, pokud stojí, ale pak je to spíše chodec držící kolo. Ale musíte zachovávat při objíždění zvýšenou opatrnost, atd. 

 Zavolal jsem si pro jistotu do autoškoly a tam mě řekli totéž. Já věřím odkazu, který jsem v jednom příspěvku již použil, věřím svým znalostem a hlavně té autoškole. Tedy jak vidím, někteří tu vůbec nechápou, co je to předjíždění. A o tom to vše je, když neznám zákony, jak je můžu dodržovat? Musím se s nimi seznámit a pak teprve se dostanu za vrchol mého grafu do sestupné čáry, viz můj minulý blog. P.P:

0 0
možnosti
TK

honda_mrkos_pajdusakova

17. 7. 2009 13:48
Re: Cyklista se předjíždět nesmí, pokud byste při tom

V tom případě je ovšem tedy cyklista, za kterým se zákonitě vytvoří kolona, své kolo odstavit a umožnit ostatním projet...

A ty vaše bláboly o "meloucích" a telefonujících ženách ??? Já vidím tedy spíš telefonující mže, a přesto bych nikdy neřekla, že proto jsou chlapi špatní řidiči ... Pokus chcete něco nebo někoho srovnávat, vycházejte ze statistik a relevantních výzkumů a ne z vašich dojmů a z prstu vycucaných grafů ...

Jo, a naučte se česky ...

0 0
možnosti
B

blastula

17. 7. 2009 12:23
Jak si připadat nejlíp za vola?

Když vás stopnou policajti, kontrolují doklady a všechno a jen tak mezi řečí sdělí, že jim bylo divné, že jste 40 dodrželi tam, kde ji nikdo nedodržuje.To už je fakt na palici. Aco se týče magorů na silnici- řekla bych,že to není o Praze nebo Moravě, ale o řidičích dodávek Ti jsou zlý sen.

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

17. 7. 2009 13:35
Re: Jak si připadat nejlíp za vola?

Nebo když vás zastaví se starém služebním křápu, zkontrolují, zkritizují a potom pustí bez sankce.

0 0
možnosti
RF

Randall Flagg

17. 7. 2009 12:12
Neni pravda

"Většina řidičů třeba vůbec nechápe, že nepřerušovaná čára je na silnici proto, že se nemá přejíždět, ani když předjíždíte traktor či kolo." - V tomto pripade je dovoleno predjizdet kolo, dedka s karkou nebo motocykl bez sajdky. Dokonce i kdyz je predjizdeni zakazano znacenim svislym. Nejedna se totiz o "Zakaz predjizdeni" ale o "Zakaz predjizdeni motorovych vozidel s vyjimkou motocyklu bez postranniho voziku"

Co se napred kouknout do zakona, nez zacnete mentorovat?

0 0
možnosti
FP

Korejs

17. 7. 2009 11:55
zas tak horké to nebude

Ńevím, kde se furt berou názory, že řidiči z venkova řídí líp. U většini z nich mám pocit, že jsou tak akorát rádi, že se udrží za silnici, nedej bože, když je nějaká složitější dopravní situace. Lektorův názor je sice zajímavý, ale potom, co "nevyzkoušel" alespoň větší počet pražských, ale také mimopražských řidičů, jsou jeho závěry opravu jen jeho osobním názorem, ale těžko to bude nějaký prokázaný fakt. A jakýkoli test se dá postavit tak, aby "dokázal" to, co je žádoucí dokázat, aby zas bylo o čem psát.

0 0
možnosti
  • Počet článků 303
  • Celková karma 9,25
  • Průměrná čtenost 2383x
Další blogy na Myriada.cz.
Moje ankety na BlueBoard.
Dělám desítky let do počítačů, zájmově i profesně. Mám rád knihy (staré sci-fi) a staré olejomalby. Jezdím na kole a občas na moto. Ve skutečnosti vypadám lépe, než na foto.
   Počitadlo od 16.12.2008.
Translate my blogs by Google Translator, click on the flag.
Použité clipart Microsoft Office, © ZONER software nebo vlastní.