Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

kraken

26. 4. 2011 16:58
pozde, ale prece...

s clankem naprosty souhlas. Bohuzel je to v tom, ze nekdo slysel, ce cim vic maturantu a VS je v narode, tim se ma narod lip. Ale aplikoval to typicky tupe - snizil latku VS, maturite.... a mame hromady VS,a le vysledky nikde.

Nejvic jsou na tom ti, co udelalu maturitu a VS davno, kdyz to bylo jeste tezke a nyni jsou ve stejnem pytli se soucasnymi. Nemluve o tech, co kdysi udelali maturitu (pomalu na urovni nekterych dnesnich VS) a ti maji "jen".

Pravda je, ze ja uz mnoho veci ze skoly daaavno nepamatuju :-).

S tim psanim rukou / uz davno planuju udelat jeden blog tak, ze ho napisu na papir rucne a oskenuju. naschval, kolik lidi to precte. Jen nemam porad adekvatni obsah :-)

Petr Zip Hájek, jehož hlavní účet byl postižen náhlou dukátovou inflací.

0 0
možnosti
T

tiket

30. 9. 2010 14:54
Hrubka

...slečna hrdě prohlásila, že mě to přepočítá...

0 0
možnosti
DM

Nejsem přezdívka

30. 9. 2010 0:30
Je to tak,

jen by mě zajímalo, kdo na ministerstvu zdravotnictví vymyslel ten vzorec. Dost se divím už tomu, že tam znají ten arctan (možná taky, že ne). A těch krásných Pišvejcových konstant kolem! Je to přesně podle hesla - řekni mi, kolik to má vyjít, já vymyslím vzorec:-)

0 0
možnosti
M

milanalois

28. 5. 2010 17:14
Matematiky není nikdy dost.

Kdo umí matematiku, ten se dokáže naučit všechno ostatní.

Dobří matematikové jsou úspěšní ve všech profesích.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

30. 5. 2010 12:08
Re: Matematiky není nikdy dost.

navic je to efektivni filtr na dementy. Kdekdo by chtel byt umelec ci zpevak jen proto, že myšlení bolí. A byt uspesnym hlupakem jako napr. Jaderny fyzik moc realne neni. Jsem vsemi 10 pro maturitu z matiky

0 0
možnosti
KH

Tobinka

28. 5. 2010 16:12
dań z nemovitosti

daň z nemovitosti platí každý, kdo vlastní nemovitost

na stavebním materiálu nezáleží a k některým pnelovým bytům patří "předzahrádky" k většině balkony či lodžie

0 0
možnosti
PJ

Hellmoon

28. 5. 2010 14:56
Uf

přesně tyhle názory mě dojímají, k čemu potřebuju výpočet rychlosti auta? léků? Je to jen názor učitelů aby mohli učit lehké předměty.

Jsem technik a škola mi byla k .......  ,spisovatele nepotřebuju, ale za to jsou jiné věci které jsou pro obor velice důležité a ty jsem musel dohnat po škole.

prostě učitelé jsou líný a státní maturita je k ničemu.

:-/ Ten kdo chce umět počítat , psát ... tak mu v tom maturita nepomůže.

0 0
možnosti
PP

ippokorny

28. 5. 2010 15:26
Re: Uf

Protože když se vám nějaký blbec nalepí na auto a myslí si, že zareaguje do vteřiny, do dvou, tak jakou vzdálenost musí mít od vás? Podle jejich úvahy při 130 km asi 10 metrů.

A pacienti "brečí" u doktora, pane doktore, kolik budu doplácet, kolik to bude stát?  Proč si to nespočítají nebo nezjistí sami? P.P.

0 0
možnosti
PJ

Paveljan

28. 5. 2010 14:28
Počítat

Nějak počítat umí všichni. Akorát jeden počítá třeba vyvážení klikového hřídele a druhý žáby u rybníka (oba jsou vysokoškoláci).:-)

0 0
možnosti
AA

Saša

28. 5. 2010 13:25
Maturita bez matematiky

není žádná maturita.

0 0
možnosti
RJH

Rob J.H.

28. 5. 2010 14:15
Re: Maturita bez matematiky

Maturita bez matematiky je... asi jako... pivo bez griotky :-)

0 0
možnosti
JD

Janulice78

28. 5. 2010 13:00
jojo

ja jsem rada, ze uz mam maturitu z krku, protoze ac jsem byla schopna spocitat kvadratickou rovnici (pro mne vrchol), narozdil od algebry jsem zboznovala geometrii, na ktere mne ucitele nechavali vylepsit si znamky (prostorove videni me zachranilo od potupy), tak po temer 15 letech neumim pomalu uz ani zlomky a neprimou umernost A to je ostuda, to nezachrani ani to, ze jsem chytra na jazyky a jsem sectela. Kazdy blby vzorecek musim dohledavat, pokud pocitam ve stovkach, tak uz radsi jen na kalkulacce. Faktem je, ze ale krome placeni uctu nikde nic pocitat nemusim (prozatim). V praci SAP to spocita za mne :) a kdyz je to blbe, tak to nezauctuje. Maturitu z matematiky ano, spolecne se zaklady finacni gramotnosti.

0 0
možnosti
ROM

Rudo oranžový mudrlant

28. 5. 2010 14:10
Re: jojo

Ještě že jste nematurovala z češtiny, těch hrubek (nejméně 5 při letmém čtení!) jen v tomto krátkém příspěvku...;-)

0 0
možnosti
PP

ippokorny

28. 5. 2010 11:59
V Polsku mají povinné maturity z matematiky,

také byl křik a nyní je ticho. Předeženou nás Poláci i v matematice?

A opravdu, já mám na mysli, že u maturity by se ověřovaly znalosti z matematiky na úrovni základní školy. Tedy vynechat třeba to počítání toho úhlu u stínu hole, což dělala jedna naše střední škola ve spolupráci myslím s portugalskou školou a měřili tím obvod země. A samozřejmě vynechat integrály a derivace. Počítám, že v Polsku to mají určitě složitější, než uvažuji já..

P.P.

0 0
možnosti