Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

janacz

21. 9. 2010 12:34
Pracovní místa jsou

třeba v sociálních službách. Nikdo nechce se ani stěhovat, ani pracovat s lidmi. :-(

0 0
možnosti
TKN

ta, která nejsem

1. 9. 2010 1:17
0 0
možnosti
KML

Královna Medvědice LXXXVIII

31. 8. 2010 23:00
???

Proč si matka neřekne, živila jsem tě 25 let, teď budeš tedy 25 let živit ty mě a sestru?

 no já nevím, ale většinou to bývá tak, že děti v dospělosti neživí své rodiče, ale opět svoje děti.

0 0
možnosti
AA

Saša

31. 8. 2010 13:48
Matky se třeba také bojí,

že syn se ze světa už nevrátí.

A jezdit za vnoučaty do Los Angeles jednou za pět let není zrovna ideální babičkovská představa, že.

0 0
možnosti
ČP

Opinion

31. 8. 2010 14:04
Re: Matky se třeba také bojí,

To je reálné nebezpečí . Ještě větší problém je jestliže se vztah na druhém konci zeměkoule rozpadne a jsou děti .

0 0
možnosti
RK

romualda

31. 8. 2010 10:57
Není to zas tak jednoduché

Není to zas tak jednoduché. Absolventi chcou dělat ve svém oboru, nechtěji jen tak ty roky studií zahodit, zvláště vysokoškoláci. I pokud by začali dělat mimo obor a přitom si hledali v oboru, tak už je to obtížnější, protože hledání práce znamená chodit na pohovory, výběrové řízení a dostanou na to volno? Také je běžné, že pokud vysokoškolák chce dělat práci na úrovni maturanta, tak jej nechtějí kvůli příliš vysokému vzdělání. Že naprostá většina absolventů nemá ani korunu podpory či dávek od státu, snad všichni ví.

0 0
možnosti
-

-zebra-

31. 8. 2010 11:01
Re: Není to zas tak jednoduché

no tak pokud nekdo vystuduje religionistiku, sinologii nebo obecne jakykoliv obor na filde, tak je jasne ze praci nesezene, ale to mohl vedet uz predtim. Ekonomove uz taky nemaji na ruzich ustlano, protoze uz je jimi trh nasycen. Dnes jsou perspektivni medicina a technicke obory.

0 0
možnosti
ČP

Opinion

31. 8. 2010 10:29
Blábol .

Zvedl jste někdy zadek od těch vašich počítačů a udělal to co doporučujete jiným ?. Asi ne protože by jste nemohl psát takové hlouposti . Tak vy jste slyšel od  JPP (Jedna Paní Povídala) že si tam vydělala na brigádě čtvrt milionu .. Kdy, před dvaceti lety když byl dolar za 40 ? .A kde ? Vy nevíte z netu , když u tý bedny pořád sedíte, že tam je téměř desetiprocentní nezaměstnanost, větší než u nás . Ale to je dle jejich metodiky kdy do toho nepočítají dlouhodobě nezaměstnané a part-time joby .  Reálná nezaměstnanost dle naší metodiky se odhaduje na 17 pct . 

0 0
možnosti
BT

markyz.Gero

31. 8. 2010 10:35
Re: Blábol .

příbuzná se vrátila před týdnem po odečtení výdajů si přivezla 180 000 za necelé tři měsíce

0 0
možnosti
-

-zebra-

31. 8. 2010 10:17
souhlas, vidim to stejne

a to jsem o generaci mladsi nez vy, na zacatku tricitky. S tema USA mate naprostou pravdu. Jako VS student jsem tam jezdil kazde prazdniny, byl jsem tam celkem ctyrikrat. Makal jsem cele prazdniny jako sroub, 2 prace, 90-100 hodin tydne. Tehdy byl dolar za 40. Na konci leta jsem si vzdycky privezl domu 400 000. To bylo vic nez vydelal muj otec inzenyr za cely rok. Dnes uz dolar neni co byval, ale i tak ta zkusenost stoji za to.

Je treba rict, ze ta situace je vetsinou chybou rodicu, ze sve deti rozmazluji. Proste po urcitem veku je treba je pro jejich vlastni dobro vyhodit z domu, at se staraji a perou s zivotem. Zadne prusvihy za ne nezehlit, protoze kdyz se to nanauci sami, tak si nedaji pozor. Takze misto nadavani mladym delejte osvetu mezi rodici.

0 0
možnosti
DK

dakram1

31. 8. 2010 10:31
Re: souhlas, vidim to stejne

Souhlasím...já jsem stará bába...a po maturitě..nazdar...žádné prázdniny....protože by nás rodiče musili živit....mé děti ovšem na tom byli obdobně...a já se kdysi někde dočetla za hluboké totality...že v severských zemích děti opouštějí v 16 letech (přičemž jsem si i já přála na dobu dočasnou tam žít;-D), aby dokázali rodičům, že se umějí o sebe postarat. Nechci moralizovat...a vlastně už ani nemusím....nicméně zrovna v této situaci nám ten západ není příkladem...itálští "mamánci" mají 40...a ruku na srdce...který mladý zná všechny náklady na život....takže maminky a tátové..nestěžovat...učit a poslat do světa....v nouzi nejvyšší vystěhovat...!!

0 0
možnosti
MH

babca

31. 8. 2010 10:04
jednoho takovýho s.p.r.atka

mam doma. Je tomu 20, neni schopen si ani sehnat brigádu, jen dřepí u PC. Loni to odbyl slovy "já se eště nadřu"... Letos už se ani nesnažil se na něco vymlouvat. Řezal bych to od rána do večera, ale bohužel, není to mé dítě, "pouze" žiji s jeho matkou. Nakonec mu brigádu k VŠ (kam se dostal, páč se tam dostali uplně všichni) sehnala máti a dnes tam šel poprvé. Nu matinka nelenila a odvezla ho tam autem. Teď to budeme tejden poslouchat, pak zjistí, že to neni nic pro něj a bude po brigádě. A myslíte, že to tej mojej někdo vysvětlí? To je přeci náš Honzíček (ta pohádka s pecí je zjevně trefná...). Jenže draci došli a princezen je pomálu...

0 0
možnosti
M

Maxx12

31. 8. 2010 10:09
Re: jednoho takovýho s.p.r.atka

;-D;-D směju se, i když chápu, že Vám do smíchu asi není...jednou se bude děvčica divit, takové medvědí služby se nevyplácí...paradoxem je, že právě tito se potom nejvíc diví, kde se jako stala chyba, dyť se o synáčka tak pěkně starala, a s "láskou" ...

0 0
možnosti
DK

dakram1

31. 8. 2010 9:39
A já si...

A tato paní má staré rodiče (pokud je vdaná), tak rovnou 4 s věkovým průměrem 75 let. Tito rodiče jsou nemocní,nepohybliví,vyžadující dohled. Nezapomínám, že paní by potřebovala obměnit opotřebovanou domácnost,šetřit na důchod,aby do něj mohla po 60 úspěšně naskočit.Tímto vlastně chci doplnit,ty blbovzorné názory politiků,jak se máme každý postarat o sebe,o své vlastní a nám "obyčejných" k tomu stačí kupecké počty .25 mladá rodinka-a do 50 májí co dělat (zajištění bydlení, vybavení bytu, výchova dětí, studium dětí)...50 uf uf,.děti z krku,.a ejhle...jsou tu staří rodiče...VTa 50 paní musí být určitě na prášky a na roztrháníV

Hluboká účast a hluboká soustrast....!!

0 0
možnosti
JC

Jarcho

31. 8. 2010 9:36
Přílišné zobecňování.

Realitou je, že mnozí absolventi nemají uplatnění v oboru. Ale když po absolvování školy nezačne člověk pracovat ve vystudovaném oboru, ale začne dělat něco jiného, tak se ke svému oboru už nikdy nedostane. Takže celá léta studia zahodil.

A co vlastně mládež dnes studuje? To je v hrubém nárysu zde:

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/ondrej-steffl.php?itemid=7678&from=0

0 0
možnosti
  • Počet článků 303
  • Celková karma 9,25
  • Průměrná čtenost 2383x
Další blogy na Myriada.cz.
Moje ankety na BlueBoard.
Dělám desítky let do počítačů, zájmově i profesně. Mám rád knihy (staré sci-fi) a staré olejomalby. Jezdím na kole a občas na moto. Ve skutečnosti vypadám lépe, než na foto.
   Počitadlo od 16.12.2008.
Translate my blogs by Google Translator, click on the flag.
Použité clipart Microsoft Office, © ZONER software nebo vlastní.