Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
N

Narhea

20. 10. 2011 21:27
penize "za nic"

Docela me zaskocil Vas nazor, ze IZIP dostava penize "za nic". Pokud vim, tak firma spravuje elektronickou databazi, tj. musi platit lidi, co se o databazi staraji, musi investovat do uloziste dat atd.

Je otazkou, zda je takova databaze potreba a je take otazkou, zda by jina firma nedokazala udelat obdobnou praci za mene penez, ale prodavacka v krame se Vas taky nezepta: "a potrebujete vubec ty nove kalhoty? Ty co mate na sobe jsou jeste docela hezke, jo a naproti maji podobne za polovic, tak si mozna skocte radsi tam".

Take si lze klast otazky, nakolik byla legalni cesta, kterou tuto zakazku ziskali, ale zcela urcite povazuji za nespravne rict: "platime te firme za nic" stat ji plati za odbornou praci, kterou vykonava.

0 0
možnosti
MH

kolos.veliky

20. 10. 2011 16:34
stát stejně jako každá firma

má samozřejmě právo si na podporu zajišťovaných agend pořídit sw, který mu umožní jejich efektivní výkon a kontrolu. Chyba státu je, že si používání takového sw neumí vynutit přestože do toho dává spousty peněz. Jsi zaměstnanec organizace nebo podnikatel který je placen z veřejných peněz? Tady máš a používej. Nechceš? Tady je výpověď nebo vrať licenci, přestan vykonávat cinost a už od státu neuvidíš korunu. Je to jednoduché.

0 0
možnosti
JL

debris

16. 10. 2011 16:29
...

A dokážete si představit, jakou hodnotu bude mít taková databáze pro farmaceutické firmy? Nebojíte se zneužití?

0 0
možnosti
PP
MT

jozko skocdopole

16. 10. 2011 6:14
"Big Bang" nastal

kdyz se jadernym fyzikum jednoho dne jaderny pokus vymkl z ruky - a byl tu "velky tresk" - a dal to uz zname . . .

0 0
možnosti
K

kam!kaze_cze

15. 10. 2011 17:51
Jaderný fyzik je to, co lidstvo potřebuje?

Nechce se autor vzdát raději i ohně a vrátit se do doby kamenné?

0 0
možnosti
PP

ippokorny

17. 10. 2011 14:36
Re: Jaderný fyzik je to, co lidstvo potřebuje?

Asi máte na mysli současné Německo, že se vrací do doby kamenné. P.P:

0 0
možnosti
JC

eqik

15. 10. 2011 15:54
jaderni fyzikove

posledni ostavec je jedna velka perla. Cerna dira a jaderni fyzikove co sestrojili jadernou bombu R^;-D;-D;-D;-D

1 0
možnosti
JB

Bereniké

15. 10. 2011 15:01
Nesouhlasím

Pokud by existovalo centrální úložiště, kam můžou doktoři ukládat výsledky vyšetření, ušetřilo by to čas, peníze a nervy mnoha pacientů a současně peníze pojišťovny. Dcera je často nemocná, jednu dobu se jí v pravidelných intervalech opakovaly angíny, takže jsme pendlovaly různě mezi naší doktorkou, pohotovostí v Motole, ORL v Motole a nakonec na imunologii. Jen kolik těch neustále opakujících se odběrů krve jsme absolvovali! Každý doktor jí dokolečka nechával posílat na odběry, dělali jí výtěry - a nakonec nenašli vůbec nic. Ale pořád dokola to bylo - a nemůže mít mononukleozu? Testoval ji někdo? Ovšem nejvíc mne vytáčelo, když mi v Motole na ORL řekli, že nemůžou podle jejího rodného čísla vyhledat výsledky, které tam zapsal někdo z jejich oddělení pediatrie. To mi prostě hlava nebere. Kdyby to bylo někde, kam by měl přístup (po mém souhlasu a po zadání  hesla) každý doktor, kterému to umožním, možná by někdo něco vykoumal a hlavně by nemusela dokolečka absolvovat spoustu vyšetření.

0 0
možnosti
PP

ippokorny

17. 10. 2011 14:40
Re: Nesouhlasím

Pokud mají v Motole bordel, to je jejich problém, to ani IZIP nevyřeší. Pokud je dcera často nemocná a zjIstí to nějak z centrální databáze hypoteční banka, nedostane nikdy hypotéku, protože jí kvůli zdravotnímu stavu třeba nikdo nedá životní pojistku a tím nedostane hypotéku. P.P:

0 0
možnosti
ZC

Zefram Cochrane

15. 10. 2011 12:29
a když to budou hlídat ZP, tak komu nezaplatí?

Pojišťovna zjiští dvojí vyšetření a tak jednomu z doktorů nezaplatí. Bit bude lékař, přestože práci provedl a měl by dostat zaplaceno a netuší, že pacient již vyšetřen byl. Podobně tak to bude s předepsanými léky. Opět bude trestán lékař za dvojí preskripci, nebo lékárna za vydání více léků. Pacienta se to nedotkne, ten musí být ošetřen.

Právě IZIP by mohl lékaře předem varovat, že stejné či podobné vyšetření pacient již absolvoval a léky předepsané má. Chrání to lékaře a dává mu to i ty informace, které pacient (třeba neúmyslně) zatajil.

Mimochodem vaše vandrování do odbornosti jaderného fyzika je trapné a to tak že hodně. S vaší odborností je to toiž velmi podobné.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

15. 10. 2011 11:15
IZIP (nebo něco obdobného) měl dávno povinně fungovat

Je jedno, kdo je autorem. Podstatné je, že by se zjednodušila a zejména zpřesnila a ujednotila zdravotní dokumentace pojišteného. Ku prospěchu pojištěného (kromě hypochondrů a kverulantů), lékařů, léčebných postupů i zdravotních pojišťoven.

Povinnost by nejspíše měly zavést pojišťovny v rámci smluv se zdravotními zařízeními. Pokud by to nařídil zákon, nic proti. Nevím, proč by vám to vadilo. Zákonů, které nám nařizují desítky nesmyslů je habaděj. Proč máte něco proti rozumnému příkazu?

Lékaři IZIP nepoužívají, protože k ničemu není - pokud je nepovinný (a protože nemálo praktiků má obecně k PC odpor).  IZIP má smyl jen, pokud jsou v něm vedeny všechny zdravotní úkony. Jen tehdy.

3 0
možnosti
FH

Bouše

15. 10. 2011 11:36
Re: IZIP (nebo něco obdobného) měl dávno povinně fungovat

Souhlas. R^

0 0
možnosti
S

skrbling

15. 10. 2011 10:43
Janoucha neřešit, je to starej socialista

0 0
možnosti
  • Počet článků 303
  • Celková karma 9,25
  • Průměrná čtenost 2383x
Další blogy na Myriada.cz.
Moje ankety na BlueBoard.
Dělám desítky let do počítačů, zájmově i profesně. Mám rád knihy (staré sci-fi) a staré olejomalby. Jezdím na kole a občas na moto. Ve skutečnosti vypadám lépe, než na foto.
   Počitadlo od 16.12.2008.
Translate my blogs by Google Translator, click on the flag.
Použité clipart Microsoft Office, © ZONER software nebo vlastní.