Jděte volit, go to vote!

Pokud nevíte, koho volit a nechcete jít k volbám, tak tím samozřejmě podpoříte těch pár, co budou jednotně volit za prezidenta exkomunistu. Komunisté a exkomunisté totiž  vždy chodí k volbám v plném počtu a tím se pořád drží v parlamentu, tedy opakuji, díky těm, co k volbám nechodí. Stačila by povinná volební účast a komunisté jsou z parlamentu pryč, doufám. Ale vysvětlete to těm, co jsou líní přemýšlet, k volbám nejdou a jen mrmlají, že není koho volit, že jsou všichni lumpové.

 A že nevíte koho volit? Já také ne, ale k volbám půjdu. Velká a možná úmyslná chyba poslanců byla, že se schválil zákon o volbě prezidenta, kde není podmínkou nějaký minimální počet voličů, jako je to u referenda. Tedy teoreticky i 1 volič, který by přišel k volbám, by si mohl zvolit toho, koho chce. A když přijdou jen komunisté a exkomunisté, tak si také zvolí, koho chtějí, na počtu hlasů pak nezáleží.

Máme tam předběžně na špici 2 exkomunisty. Pokud někdo tvrdí, že se komunisté napravili, tak jim málokdo věří a je otázka, zda se to týká i exkomunistů. Máme nyní amnestii, a kdo věří těm propuštěným, tedy kromě prezidenta Klause, že se napravili a že využijí milosti k začátku nového života? Takže jak můžeme věřit komunistům, že se napravili, když mají v minulosti na svědomí ještě větší zločiny, než ti současní propuštění vězni?

První uvažovaný exkomunistický kandidát prý jako obvykle používá demagogii, pak není možné věřit tomu, co říká. A jak je to nyní s jeho závislostí na legálních drogách? Závislost na jídle je jasná.

Druhý exkomunistický nudný kandidát si opakovaně stěžuje na útoky na svou rodinu, ano, i to patří bohužel k volbám a kandidát věděl, kde žije. Přece nemůže strávit výkon funkce prezidenta stěžováním? A jako komunista měl a má také odpovědnost za jiné útoky na rodiny, a horší a ne jen slovní. 

Třetí kandidát s tetováním. Je tu jistá úroveň, běžná v civilizovaném světě, že prezident takto prostě nemůže vypadat. Dokonce ve vyspělých demokraciích nemůže být ani tlustý (jako např. první kandidát), nemůže holdovat drogám a musí vypadat zdravě. Potetovaný kandidát může být super, ale nemá základní předpoklady k výkonu prezidentské funkce.
Svět se nám směje a diví kvůli současnému prezidentovi, to chceme svět dorazit, aby nás nikdo nebral vážně a smáli se nám i v těch nejmenších státech Afriky? Tetovaný kandidát získal hodně hlasů, obávám se, že je to výsledek protestu proti dalším kandidátům. Protestovalo se proti sčítání lidu a máme tu náboženskou skupinu Rytíři Jedi, kterých je více než cikánů (Romů), ale co s Rytíři Jedi dál? Volba potetovaného kandidáta by neměla být protestem umožňující volbu exkomunistů. Volí ho údajně mladí, ale těch není zase tolik, jako důchodců, tak je hezké si poprotestovat, ale pak možná budou muset dělat studenti demonstrace a hladovky, jako nyní v Jihočeském kraji. Tedy komu by takový protest prospěl? Co tomu předejít?

A jsme u spícího kandidáta. Sice má věk, ale určitě by byl prezident úplně jiný, než současný, byl by možná ještě více "císařštější", ale nic jiného dalšího v nabídce není. Tedy tady úvahy zastavit a jít volit?

Další senátorský kandidát, z posledních let typický "bezvýrazný aparátník" v důchodovém věku, o kterém se vlastně nic nevědělo a neví.

Jaká je vaše úvaha? 
Ale hlavně, jděte k volbám! Go to vote, pro ty, co neumí česky.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Pokorný | úterý 8.1.2013 18:28 | karma článku: 11,28 | přečteno: 752x