Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
W

wizaard

4. 2. 2009 0:22
Důvod je asi jinde...

Nemůžu (a ani nechci) hodnotit dobu před rokem 1989, ale jak to tak tady čtu, musely to být temné časy, kdy stál za každým rohem agent StB připraven slušného člověka zničit.

Myslím si, nebo jinak - vím, že lidem se po "totáči" nestýská pro zmíněnou StB, ani se jim nestýská po KSČ a už vůbec ne po SSSR - opravdu nechápete, po čem se lidem stýská? Tak já vám napovím - lidem, tedy těm normálním lidem, se stýská po tom, že si děti ve školách nedovolili nasadit učiteli na hlavu koš, že rodiče nežádali učitelovu hlavu za pohlavek dítěti (já osobně bych dal dítěti ještě jeden), že když někdo něco potřeboval, soused mu pomohl, že když byla na ulici kupa sněhu, traktor z JZD ji vyhrnul, že v televizi a novinách člověk nečetl jenom "vražda", "Politik X spáchal zločin Y, ale rezignaci nepodá", "To se zase nepovedlo", že na sebe politici neukazovali prostředníčky a nefackovali se, že když měl člověk málo, nechtěli po něm pořád víc, že lidi pracovali...

Nemyslíte, že se jim stýská spíš po tom?

0 0
možnosti
PP

parat

2. 2. 2009 7:52
Vysvětlení je jinde

Dám příkůlad: jasný a ověřitelný. Zadluženost. Za komunistů byla násobně větší. A je jasné, že ti, co dnes nadávají, si musí položit otázku: skutečně? Pro úplnost: kamufláž komunistů byla, že dluh v dnešní podobě moc nebyl. Jenomže vnitřní dluh byl několikanásobně větší. Vnitřní dluh v přepočtu na dnešek mohl být čtyři, pět biliónů korun. Ten jsme stáhli razantně. Avšak narostl dluh klasický, viditelný v číslech bank. Ten vnitřní příznivci starých pořádků nechápou. A proto se nedá čekat žádná shoda! A to je v kostce celý spor!

0 0
možnosti
BR

barbarrosa

30. 1. 2009 8:12
Pane,vy už lžete

jak Topolánek.

0 0
možnosti
VT

Johyn

30. 1. 2009 8:48
Re: Pane,vy už lžete

Pane, napište nám v čem autor lže. Já to chci taky vědět.

0 0
možnosti
N

nejedlo

30. 1. 2009 0:15
Edmundovi

Vidíte, vy prostě nejste schopen se oprostit od politiky. Vynechte STB, vynechte politiku. Dnes, kam se podíváte, jste sešněrovám hromadou zákonů. Úplně zhovadilých zákonů! Samý postih, samá sankce. Dnes už se ani neuprdnete, aby vám nehrozil postih. Neobdivoval jsem minulý režim, neobdivuji ani tento. Jenom se bojím, abych ještě někdy něco vůbec mohl, aniž by mi za to hrozil postih. V tomto, ani ten proklínaný  režim, nebyl tak zrůdný, jako je tento.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

30. 1. 2009 1:01
Re: Edmundovi

Zákonů je jistě moc, a to ve většině režimů. Komunisti ale zákony nepotřebovali, soudy dělaly to, co rozhodla KSČ. To teda raději kupa těžko použitelných zákonů než bolševik, který říká, kdo a na kolik let má být zavřený. :-P

StB to celé garantovala, aby člověk pochopil, jak to fungovalo, těžko jí může vynechat. Agenti a jejich důvěrníci shromažďovali informace proti lidem a když bylo potřeba někoho zmáčknout, tak to udělali, ať už soudně nebo bez soudu. 100x raději hromada zhovadilých zákonů a obtížná vymahatelnost práva než komoušskou "spravedlnost". :-/

0 0
možnosti
BM

Bedra

29. 1. 2009 23:45
A takhle státnici z marx-leninismu nemáte?

Bolševik přímo z vás čpí! Jste jím postižená a zdeformovaná  (..ný?) i s těma Vašema státnicema.. O někom, kdo tady začne psát z čeho má státnice si myslím své... Co tady plácáte o cenzuře. Když se Vám nelíbí názory většiny zde, odstěhujte se na Kubu. Rv

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

30. 1. 2009 0:55
Re: A takhle státnici z marx-leninismu nemáte?

Státnici z ML měl povinně každý, kdo tehdy dodělal státní VŠ. Mám jí taky a díky ní vím, jaký je celý ML nesmysl. ;-)

0 0
možnosti
K

kaktusak

29. 1. 2009 23:40
On se za 20 let

způsob léčby infarktu změnil. To je demagogie, připisovat za to zásluhu dnešní vrchnosti.

Ale co taky čekat od toho, kdo nedovedl koupit úplně běžné věci, jako šicí stroj...

0 0
možnosti
BM

Bedra

29. 1. 2009 23:57
To není demagogie!!

Můžu to potvrdit na jiném případě.20 let mě lékaři za bolševika léčili meziprstovou plíseň nohou-vodičky, mastičky, serepetičky atd. Nic nezabíralo.Už jsem se smířil že s tím umřu. V 90 letech (po sametu) mě aplikovali medikamentózní švýcarský lék LAMISSIL od Schveiz fy NOVARTIS. Pojišťovnu stál 6 tis. Kč (vše uhradila) a plíseň zmizela...!Brácha má epilepsii za bolšáně nevyléčitelnou s katastrofickými projevy (záchvaty). Po revoluci opět Schveiz lék, který z něj udělal "normálního" člověka (bez záchvatů. Tyto léky nejvyšší kvality byly za bolšáně dostupné jen bolševiíckým papalášům...!! Když nevíš, že nic nevíš tak jdi raději od blogu. Blbe?

0 0
možnosti
MC

Policejni vyslech

29. 1. 2009 22:04
Povezte...

...co si predstavujete pod rcenim "Kazdy sveho stesti strujcem "  ? ? ?   

0 0
možnosti
UB

Chytracisko

29. 1. 2009 22:36
Re: Povezte...

Je vhodné ho připomenout těm, kteří chtějí, mohou, ale nečiní. Naopak jím akorát na*erete ty kteří chtějí, činili by, ale nemohou :-)

0 0
možnosti
N

nejedlo

29. 1. 2009 21:58
Jak se říká, v noci je každá kráva černá.

Neobhajuji zde dobu před rokem 89, ale z pohledu autora bylo všechno jen černé. Nic není jen černé!  Možná jenom myšlení některých lidí.  Když už chcete srovnávat, oprostěte se od politiky, a porovnejte takový ten rámec občanského práva. Jestli máte jen trochu soudnosti v těle, musíte přiznat, že tento režim nás drží pod krkem tak,  jak si to nedovolili ani komunisté. V čem je lepší tento režim, který je schopen vás utopit v lžíci vody? Co je to demokracie? Že zmizely z hranic dráty? Že si každý může myslet a říci co chce?  K čemu je to člověku, který žije od výplaty k výplatě? Za hranice se stejně nepodívá, protože na to nemá, a křičet a nadávat si může jak chce, protože ho stejně nikdo neposlouchá. My co tu dobu známe, víme o čem je řeč. A mladí, ti nás mají na háku, i s tou naší slavnou totalitou.

0 0
možnosti
V

Vikina

29. 1. 2009 22:04
Re: Jak se říká, v noci je každá kráva černá.

R^R^

0 0
možnosti
V

Vikina

29. 1. 2009 21:11
Pane autore,

Vaše drzost lhát tak bezostyšně mě skutečně zaráží. Myslíte, že už všichni, co za totáče žili, už vymřeli nebo zcela zapomněli? Věru, že jsem ty komouše i s tou jejich praštěnou ideologií a buzerací měl rád stejně, jako 90% obyvatelstva, to ale neznamená, že bych si nezachoval zdravý rozum jak tehdy, tak dnes. Takže všechny ty výtky na adresu dnešního zločineckého systému jsou zcela v reálu, stejně tak jako poukazy na tehdejší "výhody či sociální jistoty". Režim to byl jistě nedobrý, ale pro většinu lidí byl nepochybně mnohem lepší, než dnešní tření bídy s nouzí a neustálý stres z toho, co je čeká zítra. Nebudu se pouštět do rozebírání Vašich jednotlivých bludů, takže jen k těm bezdomovcům: jacísi už byli i za komančů, ale do krymu nešli, za to komoušům nestáli. Bezdomovci neexistovali, protože lidi měli zaměstnání, v tom to je, nikoliv v zavírání za příživu (tam šlo jednoznačně o krimi typy).

Vzkaz pro Emeričana: nebydlíš tady, nemluv do věcí, o nichž nemáš páru.

0 0
možnosti
BM

Bedra

29. 1. 2009 21:45
Nelže-v ničem nelže!!! Popisuje přesně!

Vaše inteligence nestačí k pochopení širších souvislostí mezi totalitou a demokracií. Když na to nemáte, jděte raději od blogu zde .... Opěvovat totalitní tzv. zaměstnanost aj., může jen jeden mnoha který se v totalitě choval podle oblíbeného kréda bolševických czechschmeidů "kdo nekrade-okrádá svou rodinu"! :-©!RvX

Bedra (65)

0 0
možnosti
PP

ippokorny

29. 1. 2009 20:50
Za 10 minut začíná na ČT2 něco o berlínské zdi,

mám jí kousek doma. Co se podívat na názor někoho jiného? P.P.

0 0
možnosti
  • Počet článků 303
  • Celková karma 9,25
  • Průměrná čtenost 2383x
Další blogy na Myriada.cz.
Moje ankety na BlueBoard.
Dělám desítky let do počítačů, zájmově i profesně. Mám rád knihy (staré sci-fi) a staré olejomalby. Jezdím na kole a občas na moto. Ve skutečnosti vypadám lépe, než na foto.
   Počitadlo od 16.12.2008.
Translate my blogs by Google Translator, click on the flag.
Použité clipart Microsoft Office, © ZONER software nebo vlastní.