Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

ippokorny

6. 11. 2009 9:17
Možná bude akce s datovými schránkami odložená,

ale určitě ne kvůli podnikatelům, s těmi by se nikdo nebavil, ale kvůli neschopnosti veřejné správy, a ta se zase asi nebaví v ministerstvem vnitra.

Pošta také "s překvapením" zjistila, že velké množství adres z obchodního rejstříku neodpovídá skutečnosti. Kdyby jenom adresy...

A minist Pecina "mumlal" něco o tom, že kdyby měly organizace zapsané v obchodním rejstříku povinně telefon (a poslíčka, který by denně obcházel veřejnou správu, zda pro podnikatele něco nemají), že by problémů bylo méně.

Ono nestačí, že si některé organizace nyní musejí kvůli datovým schránkám pořizovat počítače s internetem či si to nechat dělat externě (třeba bytová družstva), budou mít tak měsíčně zvýšené výdaje a to je v době krize "dobrá" zpráva (třeba pro majitele těch bytů). P.P.

0 0
možnosti
PP

ippokorny

4. 11. 2009 7:56
Další zprávy

V dnešní MF Dnes Hany Farghali má článek o datových schránkách a upozorňuje na stejné datové schránky jako já, tedy na http://www.mojedatovaschranka.cz a .info a hlavně rozebírá možné problémy jejich zneužití, stojí za přečtení.  A pak jsou tam "katastrofické" články Tomáše Zahradníka a Jiřího Smetany.

Asi platíme za to, že se všichni "vytahují", že umí pracovat s počítači. Tak ukažte, že to umíte. P.P.

0 0
možnosti
D

Daanel

2. 11. 2009 14:11
A co com?

Nějak vypadly http://www.datoveschranky.com - čistě produktový web výrobce SW pro datové schránky. To je OK?

Nevidím problém v tom, že někdo zaregistruje podobnou doménu, vidím problém v tom, že tak neučinil stát. (resp. pošta) ještě dříve, než se info o datových schránkách vůbec vypustilo na veřejnost...

BTW: Můžete mi vysvětlit, kde na http://www.datoveschranky.net můžu zadat své údaje, aby mi je zneužili? Tenhle blábol o phishing vypustili spekulanti z internet1, asi aby byli důležití

0 0
možnosti
PP

ippokorny

4. 11. 2009 7:51
Re: A co com?

http://www.datoveschranky.com/ existují, vyzkoušejte si to.

Na http://www.datoveschranky.net již je jiný web, nevím od kdy, takže tam již phishing nehrozí.

Problému datových schránke a phishingu se věnuje v dnešní MF dnes Hany Farghall. Přečtete si článek a uvedu vám jeden příklad. Soudíte se se do schánky vám přijde rozsudek. Protistrana nějak získala vaše přihlašovací údaje, tak rozsudek z vaší schránky vymaže a vy tedy nevíte, že dorazil a prošvihnete lhůtu na odvolání. P.P:?

0 0
možnosti
PP

ippokorny

31. 10. 2009 8:29
www.mojedatovaschranka.cz

na rozdíl od televize v blogu tvrdím, že existují i další weby, odkud je možné se dostat na správné datové schánky. A  protože výše uvedená má doménu .CZ, je v tom zmatek větší. P.P:

0 0
možnosti
JNN

Jezdím na neutrál

1. 11. 2009 14:14
Re: www.mojedatovaschranka.cz

https://www.mojedatovaschranka.cz/portal/ISDS/

.

Firefox mne varuje před vstupem na tuhle stránku. Píše toto: Toto připojení není důvěryhodné8-o

0 0
možnosti
KL

Klara L

30. 10. 2009 16:49
Zmatek ano, ale i v prispevku

Se spouštěním datových schránek je zmatků spousta. Ale ty, které uvádíte, s webovými adresami, mi zrovna nepřijdou jako hlavní problém. Kromě toho pletete páté přes deváté, kdo píše jaká "odvolání" městskému úřadu na internetu? Celkově je ten článek nějak zmatený. 

0 0
možnosti
PP

ippokorny

30. 10. 2009 17:03
Re: Zmatek ano, ale i v prispevku

Zmatek je v tom, že někde nejde poznat, zda jde o oficiální stránky  a že by mohlo dojít k phishingu. To podle vás není problém?

 A proč byste nemohl poslat něco do veřejné správy mailem s digitálním certifikátem, pak je platné a já to používal. Mají na to mít 2 maily, jeden obecný (info@) a jeden na ty certifikáty (posta@).

A snažím se říci, že obdobné zmatky jsou nyní i s datovými schánkami. A přitom by také stačilo používat doménu gov.cz, což jsem zapomněl do blogu dopsat. P.P:

0 0
možnosti
RRS

(gbd)

30. 10. 2009 16:01
Zmatek

A to náš pan majitel má sedm firem a když si aktivoval schránky, tak zjistil, že některé papíry obsahují kód, ale která vlastně je to firma zjistíte, až když jste přihlášený. (Konktétně on si všiml u třetí firmy, že si to zapomněl napsat na ty papíry.)

0 0
možnosti
  • Počet článků 303
  • Celková karma 9,25
  • Průměrná čtenost 2383x
Další blogy na Myriada.cz.
Moje ankety na BlueBoard.
Dělám desítky let do počítačů, zájmově i profesně. Mám rád knihy (staré sci-fi) a staré olejomalby. Jezdím na kole a občas na moto. Ve skutečnosti vypadám lépe, než na foto.
   Počitadlo od 16.12.2008.
Translate my blogs by Google Translator, click on the flag.
Použité clipart Microsoft Office, © ZONER software nebo vlastní.