Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Co říkali o radaru Janové, Kristýna, Vendula, Veronika a Vojtěch

Dostal se mi do ruky lokální časopis, kde se mladí vyjadřují k radaru. Většinou si myslí, že když nikomu neubližujeme, nebude nikdo ubližovat nám a že bychom měli zůstat suverénním státem.

Radar u Mešic (ten v Brdech bude více schován)Autor blogu

Vojtěch uvažuje, zda je USA tím správným státem, který nás má chránit. Můžeme se, Vojtěchu, podívat na země podle počtu obyvatel, jaký máme jiný výběr. Máme tu Čínu, Indii, Indonésii, Brazílii, Pákistán, Bangladéš. Asi se shodneme, že to asi nebudou ty pravé země. Takže proč USA? Každý 22. člověk na zemi je z USA, na 30 Čechů připadá 1 člověk z USA. Jsme mrňavá země a jedna velká země mě i tobě, Vojtěchu, nabídla, že můžeme k ní do party, kde se společně můžeme bránit teroristům, a že i my se na té obraně můžeme podílet. Jak správně, Vojtěchu, poznamenáváš, Rusko, okupující v současné době jinou zemi, asi nebude vhodný partner, ještě jsme neodstranili škody po jeho okupaci a asi 20 let zničené práce českých lidí. A návrhy Paroubka, že by se spojil kvůli svému prospěchu třeba i s Marťany? Podle H.G.Wellse a jeho Války světů ani to nebude vhodný partner. Zbývá jen fantasy či pohádky, odkud by mohl přijet nějaký rytíř na bílém koni a nebo Blaničtí rytíři.

Vendulo, chtěla bys referendum k radaru. Kdo ti brání zkusit referendum zorganizovat? Brzy uvidíš, že jedna vlaštovka jaro nedělá. Pak si myslíš, že když nikomu neubližujeme, že také nikdo neublíží nám. Opravdu ti, Vendulo, nikdo nikdy neublížil, jedině tehdy, když jsi ho provokovala? Za 2. světové války měli Němci plán vystěhovat Slovany, tedy i Čechy, zpět do země, odkud do kotliny přišli, tedy do Ruska, a osídlit Němci českou kotlinu. Jak tehdy Češi Němcům ubližovali? Víš, kolik Čechů nemá rádo nepřizpůsobivé lidí a chtělo by je nechat někam vystěhovat, aniž jim osobně ubližují, jen je jaksi rozčilují? Máme s tím zkušenost, po válce jsme vystěhovali Němce a bez nějakého referenda, prostě letěli ven ze dne na den. A víš, jak se třeba rozčilují zloději, když je ženeš k soudu a „ubližuješ“ jim tím, že musí kvůli tobě do vězení? Víš, jak se rozčilují islamisté, že jim "ubližujeme", když je kritizujeme za kamenování žen a střelbu do dětí

Jeden Jan si myslí, že si máme zachovat vlastní suverenitu, ale neříká jak. Jane, zkus vyhlásit suverenitu svého pokoje a zakázat rodičům vstup na své suverénní území. Suverenita bude zlikvidována ekonomicky, až rodiče budou chtít podíl na nájmu či jídle. A nebo zkuste vyhlásit suverenitu vašeho bytu, domu, pozemku, že jako suverénní vlastníci nebudete platit státu daně, zdravotní pojištění. Uvidíš, jak s vámi český stát bez nějakého referenda zatočí. Jak chceš vůbec zachovat suverenitu mrňavého státu, který je menší než nějaká spolková země v sousedním Německu? Američané po nás chtějí maličkou parcelu a jsou ochotní jí okamžitě vrátit, pokud jí budeme chtít zpátky. Rusové si v minulosti vzali celé naše území a nikoho se neptali, suverenita, nesuverenita. A jak uvádí ve svém blogu Michael Kocáb, jsou to dodnes. 

Druhý Jan se domnívá, že by radar měl být pod českou kontrolou, tedy že by tam měli velet Češi. My tu snad máme někoho, kdo americkému radaru rozumí? A mohou nám Američané po nedávných volbách věřit, že jsme ti praví na velení a že nebudeme spolupracovat s Ruskem, když si ČSSD zve ruské generály? A jak si, Jane, představuješ, že by se o radar staraly mnohonárodnostní jednotky a mezinárodní pozorovatelé a všichni dbali o mír? To by tu bylo nejen pár Američanů, ale další stovky mezinárodních vojáků, co by je hlídali? Kdo by to platil, víš jak je finančně náročné vyslání našich pár vojáků do boje proti teroristům? 

Veronika se obává, že se zaprodáváme USA. Veroniko, nezaprodáváme se, jednáme s nimi jako rovný s rovným a může říci ne a oni to budou respektovat. Když jsi někdy řekla ne, opravdu to všichni respektovali, jako nás respektují Američané? Ano, Rusům jsme se nezaprodávali, prostě k nám vtrhli, natahali tanky, letadla, atomové bomby. A mohli jsme se tehdy 10× ureferendovat. 

Kristýna zase nezná důvod, proč stavět radar v Česku. Kristýno, radar má hlídat nepřizpůsobivé země, zda na nás netočí a pokud ano, tak pomoci útok odvrátit. Logické by bylo, aby toto hlídání provádělo Rusko, je jim blíže. Ale právě Rusko je vlastně také nepřizpůsobivé a provádí podivné vojenské akce v cizích zemích a vyhrožuje nám raketami. A terčem terorismu již jsme, teroristé nám zabili velvyslance. Uspořádáme tedy referendum, zda na tuto teroristickou akci odpovíme a za několik měsíců a mnoho miliónů nákladů budeme mít možná odpověď, kterou může někdo ještě zpochybnit u soudu. Nebo necháme rozhodnutí politikům?

Většině z vás mladých se nelíbí špinavá politika. Máme tu snad demokracii, tak se, prosím, zeptejte ve svém okolí, svých rodičů, kdo že z nich volí ty naše špinavé politiky? Nebo jste již zletilí a volíte je také? Tak proč kritizujete své volební rozhodnutí? Nebo u nás volí američtí agenti převlečení za Čechy nebo Paroubkovi Marťané? J

Chtěl bych všechny mladé ještě upozornit, že za podobnou kritiku vládnoucí strany by do roku 1989 byli vyloučeni ze všech středních či vysokých škol na území Česka a celý život perzekuováni, včetně svých příbuzných a dětí, bez možnosti opuštění státu ohraničeného ostnatým drátem.
Janové, Kristýno, Vendulo, Veroniko a Vojtěchu, vážím si vašeho názoru.

Autor: Pavel Pokorný | pátek 31.10.2008 11:00 | karma článku: 26,80 | přečteno: 1296x
  • Další články autora

Pavel Pokorný

Co s nebezpečnou divokou zvěří?

Média jsou plná útoků medvědů na Slovenku. I u nás máme medvědy, vlky, rysy, divoké kance, jeleny. Nemělo by Slovensko vydat pokyny, jak se chránit před nebezpečnou divokou zvěří (zkráceně NDZ) s důrazem na útok medvědem?

20.3.2024 v 10:31 | Karma: 9,25 | Přečteno: 293x | Diskuse| Ostatní

Pavel Pokorný

Nejezděte v zatáčce přes plnou středovou čáru!

Čeští řidiči neumí projíždět zatáčky, silnice je jim úzká. Jedete do zatáčky, a často ve vašem pruhu proti vám jede auto, najíždí na vás klidně i půl metru přes plnou čáru a nějak věří, že vy se držíte u krajnice.

23.8.2023 v 10:03 | Karma: 20,07 | Přečteno: 3949x | Diskuse| Ostatní

Pavel Pokorný

Poplatková televizní daň za vysílání České televize

Roky platím České televizi=ČT poplatky=daně za něco, co občas sleduji, ale jen proto, že když to musím platit, tak se podívám, za co platím. Platím tak daň z vlastnictví televize. Vysílání ČT mě jen deprimuje.

12.6.2023 v 9:00 | Karma: 32,27 | Přečteno: 841x | Diskuse| Ostatní

Pavel Pokorný

Olympiáda a nacismus?

Rusové již rok vraždí na Ukrajině, mezi mrtvými jsou i ukrajinští sportovci (stačí dát do vyhledávače: ukrajinští sportovci padli zahynuli). Může někdo uvažovat, že se olympiády v Paříži zúčastní jejich vrazi, ruští nacisté?

24.2.2023 v 12:36 | Karma: 20,31 | Přečteno: 316x | Diskuse| Politika

Pavel Pokorný

Volby prezidenta jsme opět prohráli

Volby prezidenta jsme opět prohráli, prezidentem bude opět bývalý člen hnutí potlačující práva a svobodu člověka. Dokonce v 2. kole voleb šlo jen o to, který bývalý komunista zvítězí. Chápou dnešní děti, o co v roce 1989 šlo?

14.2.2023 v 12:25 | Karma: 25,24 | Přečteno: 1053x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Policie prověřovala nákup vojenského materiálu pro Ukrajinu. Zajistila 300 milionů

5. června 2024,  aktualizováno  8.6 21:12

Premium Česká policie v tichosti prověřovala třaskavý případ, který může mít negativní dopad na zbrojní...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Turek pod tlakem. Promazal sítě, ruší debaty. Zdviženou pravici řeší policie

6. června 2024  14:28,  aktualizováno  16:45

Lídr kandidátky Přísahy a Motoristů sobě Filip Turek se nezúčastní posledních debat před...

Lupič s nožem kradl ve večerce v Orlové. Policisté jej chytili za tři hodiny

11. června 2024  10:02

Přepadnout večerku se vydal minulé úterý mladý lupič v Orlové-Lutyni na Karvinsku. S nožem v ruce...

Muže zavalil stokilový balík papíru, do sběrných surovin letěl vrtulník

11. června 2024  10:01

Více než stokilogramový balík starého papíru spadl v pondělí na pracovníka sběrných surovin v...

KOMENTÁŘ: Eurošestka aneb hlavní příběhy voleb. O kom se mluví a o kom už ne

11. června 2024

Premium Vítězové i poražení. Překvapení, zklamání a také Petr Mach. Šéfpublicista CNN Prima NEWS Jakub...

Riziko terorismu je velké jako už dlouho ne, varují v Německu před Eurem

11. června 2024  9:50

Hrozba islamistických teroristických útoků je v Německu výrazně vyšší než v uplynulých letech, je...

  • Počet článků 303
  • Celková karma 9,25
  • Průměrná čtenost 2383x
Další blogy na Myriada.cz.
Moje ankety na BlueBoard.
Dělám desítky let do počítačů, zájmově i profesně. Mám rád knihy (staré sci-fi) a staré olejomalby. Jezdím na kole a občas na moto. Ve skutečnosti vypadám lépe, než na foto.
   Počitadlo od 16.12.2008.
Translate my blogs by Google Translator, click on the flag.
Použité clipart Microsoft Office, © ZONER software nebo vlastní.