Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Chléb a hry a diskuze na internetu

V dnešním Magazínu DNES jsou rozebírány diskuze u blogů a obecně na internetu, odpovídají tam správci našeho blogového systému. A novinky.cz mění pravidla pro diskuzi.

Jdete se vyventilovat na web Ceského rozhlasu... Zaujalo mě ve zmíněném Magazínu DNES, že diskutér si potřebuje ulevit a pak se někdy i omluví za svůj příspěvek. Někteří diskutéři mají dokonce diskuze podle odezvy redaktorům asi i jako výdělečné povolání. Možná sledují pro nějakou společnost diskuze a zasahují, když není o této společnosti kladně psáno. Tipoval bych nějakou větší společnost a raději žádnou neuvádím.

Trochu z jiné strany. Proč byly za starého Říma chléb a hry, proč máme fanoušky kolektivních sportů, proč je násilí na stadiónech, proč má Čína velkou armádu? Člověk je tvor násilnický a civilizací potlačované násilí se musí někde uvolnit. Někdo si pořídí boxovací pytel nebo terč a nalepí si na něj fotografii svého nadřízeného či bývalé manželky, někdo se jde vyřvat na stadión, někdo se uvolní při nějaké destrukci, kterou má i jako povolání. Jinému stačí, když to někomu „natře“ v diskuzi: „Mámo, já jsem toho ubožáka tak utřel, že se tam již nikdy neobjeví“. Pokud se mu násilí nepodaří ventilovat, tak ti ubozí si vyberou za cíl třeba rodinné příslušníky, popelnice nebo se jedou projet autem.

Je tedy otázka, zda by měl být nějaký server typu Hyde Park, kde by se diskutéři mohli vyventilovat a nedělali by takové škody, co by dělali jinde.
Navrhuji, aby poslanci tuto povinnost nařídili zákonem České tiskové kanceláři, České televizi, Českému rozhlasu. Diskuze jsem našel povolené jen u Českého rozhlasu, ČTK a ČT diskuze zbaběle nepovolují. A v zákoně by bylo i to, že není trestný žádný příspěvek, který se tam objeví, a ještě nějaký zákaz pro přístup dětí. Děti by měly jiný server, kde by se vyřádily, aby nám nekyberšikanovaly učitele. Mazání diskuzí by se ale také provádělo a to  třeba tak, že by se vyhlásila zakázaná slova, aby si na své přišli i ti, co zkouší, co správci snesou a kdy na ně přijdou, tedy to vzrušení: „ještě na mě nepřišli…“, jak to zkoušeli i novináři v tom Magazínu DNES.

Proč jsem o tom začal. Novinky.cz chtějí, aby se diskutující zaregistrovali a tím dávali u svých diskuzí údaje o sobě a městě, viz citace. Asi mají dost těch vulgárností a já se jim nedivím.


Proto se u publikovaných příspěvků zobrazí celé jméno a příjmení autora a obec či město uvedené ve formuláři (např. Jarmila Horáková, Rožnov pod Radhoštěm). Novinky.cz garantují, že ostatní poskytnuté údaje nepředají třetí osobě ke komerčním účelům. Zdroj: novinky.cz

Ti diskutující, kvůli kterým to dělají, tak ti se samozřejmě nezaregistrují, asi jako zločinci ignorují amnestii na zbraně. Ani já nevidím důvod udávat každému tyto údaje. Navíc, garantuji vám, že poskytnuté údaje se dají velmi snadno využít k různým účelům. Když třeba napíšete na obálku něčí jméno a obce, tak se domnívám, že pošta se zásilku pokusí i takto neúplnou doručit. A najít podle uvedených údajů diskutéra a další údaje o něm pomocí různých databází (jen ve veřejné sféře je jich více než 200), jak přístupných na internetu, tak na různých úřadech, je vcelku snadné.

Asi by měl stát v rámci poskytování chleba a her umožnit občanům možnost ventilovat násilí i na internetu. Proč třeba mohou fotbaloví fanoušci beztrestně rozbíjet vlaky? Proč si nemohou vulgární diskutéři někde vulgárně podiskutovat? Hry vyjdou vždy levněji, než nechat fanoušky fotbalu se pomlátit a pak je draze léčit v nemocnici, byť s 30 Kč poplatkem.
Obávám se, že novinky.cz nebudou mít diskutéry, což mě netrápí, ale obávám se, že toto násilí bude ventilované někde jinde, třeba zde. Ale samozřejmě si nemyslím, že by novinky.cz byly za něco odpovědné, spíše hledám odpovědnost státu.

Diskutéři z novinky.cz, jděte na veřejnoprávní Český rozhlas…Chceme chléb a hry...

 

Autor: Pavel Pokorný | čtvrtek 5.2.2009 18:39 | karma článku: 13,04 | přečteno: 1233x
  • Další články autora

Pavel Pokorný

Co s nebezpečnou divokou zvěří?

Média jsou plná útoků medvědů na Slovenku. I u nás máme medvědy, vlky, rysy, divoké kance, jeleny. Nemělo by Slovensko vydat pokyny, jak se chránit před nebezpečnou divokou zvěří (zkráceně NDZ) s důrazem na útok medvědem?

20.3.2024 v 10:31 | Karma: 9,25 | Přečteno: 293x | Diskuse| Ostatní

Pavel Pokorný

Nejezděte v zatáčce přes plnou středovou čáru!

Čeští řidiči neumí projíždět zatáčky, silnice je jim úzká. Jedete do zatáčky, a často ve vašem pruhu proti vám jede auto, najíždí na vás klidně i půl metru přes plnou čáru a nějak věří, že vy se držíte u krajnice.

23.8.2023 v 10:03 | Karma: 20,07 | Přečteno: 3949x | Diskuse| Ostatní

Pavel Pokorný

Poplatková televizní daň za vysílání České televize

Roky platím České televizi=ČT poplatky=daně za něco, co občas sleduji, ale jen proto, že když to musím platit, tak se podívám, za co platím. Platím tak daň z vlastnictví televize. Vysílání ČT mě jen deprimuje.

12.6.2023 v 9:00 | Karma: 32,27 | Přečteno: 841x | Diskuse| Ostatní

Pavel Pokorný

Olympiáda a nacismus?

Rusové již rok vraždí na Ukrajině, mezi mrtvými jsou i ukrajinští sportovci (stačí dát do vyhledávače: ukrajinští sportovci padli zahynuli). Může někdo uvažovat, že se olympiády v Paříži zúčastní jejich vrazi, ruští nacisté?

24.2.2023 v 12:36 | Karma: 20,31 | Přečteno: 316x | Diskuse| Politika

Pavel Pokorný

Volby prezidenta jsme opět prohráli

Volby prezidenta jsme opět prohráli, prezidentem bude opět bývalý člen hnutí potlačující práva a svobodu člověka. Dokonce v 2. kole voleb šlo jen o to, který bývalý komunista zvítězí. Chápou dnešní děti, o co v roce 1989 šlo?

14.2.2023 v 12:25 | Karma: 25,24 | Přečteno: 1053x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Policie prověřovala nákup vojenského materiálu pro Ukrajinu. Zajistila 300 milionů

5. června 2024,  aktualizováno  8.6 21:12

Premium Česká policie v tichosti prověřovala třaskavý případ, který může mít negativní dopad na zbrojní...

Turek pod tlakem. Promazal sítě, ruší debaty. Zdviženou pravici řeší policie

6. června 2024  14:28,  aktualizováno  16:45

Lídr kandidátky Přísahy a Motoristů sobě Filip Turek se nezúčastní posledních debat před...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Ruský bombardér havaroval v horách Severní Osetie, posádka zahynula

11. června 2024  7:03

V hornaté oblasti ruské Severní Osetie havaroval ruský bombardér Su-34. Při nehodě zemřeli oba...

Vojáci KLDR se octli na špatné straně hranice. Měli nářadí, zazněly výstřely

11. června 2024  6:32

Severokorejští vojáci v neděli krátce překročili hranice s Jižní Koreou, jejíž armáda na to...

„Všímá si kancléř vůbec, co se děje?“ Jak Německo poznamenal volební šok

11. června 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Německu Je sečteno. Spíše by se dalo říct zúčtováno. Němci koaliční vládě kancléře Scholze nicnedělání...

Léto plné silničních uzavírek. Přehled, kde v Česku mohou řidiči čekat potíže

11. června 2024

Premium Ani letos při prázdninových toulkách po Česku nemohou lidé doufat v hladký průjezd po tuzemských...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 303
  • Celková karma 9,25
  • Průměrná čtenost 2383x
Další blogy na Myriada.cz.
Moje ankety na BlueBoard.
Dělám desítky let do počítačů, zájmově i profesně. Mám rád knihy (staré sci-fi) a staré olejomalby. Jezdím na kole a občas na moto. Ve skutečnosti vypadám lépe, než na foto.
   Počitadlo od 16.12.2008.
Translate my blogs by Google Translator, click on the flag.
Použité clipart Microsoft Office, © ZONER software nebo vlastní.