Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BH

bhavel

14. 6. 2012 8:28
pane kolego, asi jste něco nepochopil

Oslovuji Vás kolego, "dělám" taky do počítačů. K IZIPu:

Peníze: Vyletěly 2mld, ale ptal jste se kam? Nevím, jak bylo marketingově dobré platit lékařů, nemocnicím a laboratořím 5Kč za záznam, ale polovina(?) se vrátila tímto vírem do zdravotníků.

Další část spolkla bezpečnost. Úřad šachisty Němce po IZIPu jel ... Správně, víte prosím kolik stál IS vaší banky, internetové bankovnictví. Takováto bezpečnost byla zdravotníkům málo ...

Suma sumárum se nákladům nedivím.

0 0
možnosti
BH

bhavel

14. 6. 2012 8:40
Re: pane kolego, asi jste něco nepochopil

Idea, nápad:

Kritizovat realizované i ne zcela povedené nápady je jednoduché. Výběrko ... ha, ha, ha. Korunou je představa pana ministra Hegera - "vybereme navý systém". skutečně k smíchu. Šnajdr má pravdu, že IZIP předběhl příliš legislativu.

Nepodařilo se spojit legislativu a "zájem" lékařů. Potkal jsem jen nafrněnce, kteří nechtěli vidět záznamy o pacientovi, jen do IZIP přispívat. A to je málo (a projekt pohřbilo).

Infekce IZIP je velká, vizionáři doufají, že v roce 2020 bude pacient ošetřen lékařem, který ze záznamů z Horní Dolní pozná, že apcient má alergie a cukrovku. Vše v rodné řeci pacienta a lékaře. I o tom jsou nápady IZIP.

Zavedení bankomatů trvalo 20 let, snad bude podobná služba pro pacienty (přístup k pacientským datům) dostupná po 20 letech!

0 0
možnosti
D

Draggo

15. 5. 2012 12:43
opravdu nechapu,

co je na IZIPu tak genialniho, ze je to chraneno patentem. to by pak musel byt chranen patentem kdejaky program na evidenci lidi nebo skladovych zasob. :-P

0 0
možnosti
PH

petrph

15. 5. 2012 14:40
Re: opravdu nechapu,

To je právě ten rozdíl mezi patentem a ochranou programu autorským právem.Obyčejný program je chráněn autorským právem, tudíž jestli by Vám ho někdo okopíroval a používal nelegálně bez Vašeho dovolení, tak se můžete domáhat ochrany zákona. Ale ,jestli si někdo jiný sám napíše podobný jiný program na podobném principu, který řeší to samé, třeba evidenci lidí, skladových zásob, tak ho může klidně používat i prodávat , je to prostě zcela jiné autorské dílo".

Kdežto, pokud někdo získá patent na "vynález,který spočívá v tom, ..  tak má na něj jako jediný patent  a kdokoliv jiný kdo by snad chtěl vytvořit podobný systém ,už vlastně nemůže a nesmí.I kdyby si ho sám vytvořil, musí získat od autora patentu povolení používat svůj vlastní program a platit mu poplatky. Upřímně řečeno, nechápu jak mohl někdo na patentovém úřadě tento patent schválit

0 0
možnosti
  • Počet článků 303
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2383x
Další blogy na Myriada.cz.
Moje ankety na BlueBoard.
Dělám desítky let do počítačů, zájmově i profesně. Mám rád knihy (staré sci-fi) a staré olejomalby. Jezdím na kole a občas na moto. Ve skutečnosti vypadám lépe, než na foto.
   Počitadlo od 16.12.2008.
Translate my blogs by Google Translator, click on the flag.
Použité clipart Microsoft Office, © ZONER software nebo vlastní.