Bojím se otevřít konzervu

Otevřu noviny, píše se o Bohdalové, pustím rádio, slyším o Bohdalové, pustím televizi, vidím Bohdalovou. Bojím se otevřít konzervu. Jistě znáte tento vtip, původně o Leninovi.

Obal DVD filmu Čtyři vraždy stačí, drahoušku

Když se díváte na programy České televize, tak je tam plno pořadů, filmů o této herečce. Není to má oblíbená herečka, spíše naopak, navíc mě moc připomíná komunistické časy. Ale jde mě o něco jiného.

Když se dívám na programy komerčních televizí, tak tam jsem na žádný pořad o Bohdalové nenašel. Komerční televize potřebují sledovanost a tu jim Bohdalová evidentně neposkytne. Nebo se mladí rádi podívají na nějaký starší film, kde je Bohdalová v hlavní roli? Možné to je, zkuste se zepat svých dětí, mladých kolem sebe, já takové neznám.

Pamatuji na film Čtyři vraždy stačí, drahoušku, kde hrála jednu z hlavních rolí a úplně mě tím film zkazila, vypadali s Lipským spíše jako rodiče hlavních hrdinů. Já totiž četl knížku, Mrtvým vstup zakázán, podle které byl zfilmován a šok.
S tím věkem to tak bylo za komunistů normální, všichni tehdy vypadali jako svojí rodiče, podívejte se na nějaké snímky tehdejší šedé ulici s šedými lidmi v šedých šatech.
A jistě máte před očima zfilmovanou babičku Boženy Němcové, podle knihy 50letou, která také ve filmu vypadá jako svoje vlastní matka či babička a ne jako dnešní elegantní padesátnice. Dnes je to vše již jinak a proč si to stále připomínat, jako nám média stále připomínají teroristický hnus.

Bohdalové je tedy plná pouze Česká televize. A v tom je ten problém. Pokud se mně něco nelíbí, mohu zmáčknout tlačítko a přepnout se jinam. U České televize je to naopak, nějaký zákon mě nutí si jí platit a tak očekávám za své peníze nějakou protislužbu. Proč se tedy, když se svalím unavený po práci, musím dívat za své peníze na mou neoblíbenou herečku připomínající mě minulý režim? Proč si nezaplatí televizní čas na komerční televizi?
Asi budu muset uplatnit své zákonné právo a podat stížnost podle zákona 483/1991 Radě pro Českou televizi pro nevyváženost jejích pořadů a doufat, že se někdy konečně podaří zrušit nesmyslnou zákonnou povinnost platit poplatek jedné televizi, která navíc vysílá to, co mě za mé peníze vůbec nezajímá.

Odkazy
http://www.csfd.cz/tvurce/1088-jirina-bohdalova/galerie/

Autor: Pavel Pokorný | středa 11.5.2011 9:12 | karma článku: 23,50 | přečteno: 2664x