Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

JVP

21. 10. 2011 11:32
práva a povinnosti

zatímco nezaměstnaní a bezdomovci mají práva (např. na bydlení, různé příspěvky, podpory apod.), tak ostatní mají povinnosti platit daně, aby bylo na ty příspěvky, podpory,  bydlení apod.

Čím větší budou práva, tím více se bude zvětšovat skupina těch, kteří je budou využívat a zmenšovat skupina těch, kteří na ně budou vydělávat!!!

0 0
možnosti

ippokorny

21. 10. 2011 12:01
Re: práva a povinnosti

Tady nejde o práva, tady jde o to, že podle mě je možné zajistit bezdomovcům ubytování, které bude odpovídat třeba jejich důchodu či obecně příjmům, jako je to i u jiných lidí. Třeba bezdomovec nemá peníze proto, že nemá občanku a důchod si tedy nevyzvedává a je mu to jedno. A

používáte pojem nezaměstnaní, měl byste rozlišovat ty, co práci hledají, ti co rezignovali a ti, co nikdy pracovat nechtěli. A  šéf ČSSD si postavil z poslaneckých příspěvků část domu. Stále nechápu, proč není trestně stíhán za zneužití příspěvků a nemusí to vracet. P.P.

0 0
možnosti

dakram1

21. 10. 2011 10:41
Bože...

Já to sice říkám pořád, že nakonec dojde k tomu, že v 3+1 budou třidůchodci....ale jinak se ze srdce musím smát, jak jsme kritizovali Rusko...protože tam je tento systém do dneška....jasně....Prava a láska vítězí....a už jsme na úrovni Rakouska podle Klausovy předpovědi...;-O;-O;-O

0 0
možnosti

janduben

21. 10. 2011 11:20
Re: Bože...

to je zcela v poradku, ani jind eve svete nebyva bezne ze by duchodce zil sam pekne ve 3 pokojovem byte

0 0
možnosti

Richard Fuld

21. 10. 2011 10:04
Tohle jsou strašné demagogické bláboly.

Psát ve smyslu, že EU nám zabrání pečovat o bezdomovce je jen plané blábolení. Namísto snahy o možnost existence všech v civilizované společnosti, by pán rád přestavoval kravíny pro lidi a nejspíš by na tom chtěl asi ještě něco trhnout. Fuj!

0 0
možnosti

ippokorny

21. 10. 2011 12:03
Re: Tohle jsou strašné demagogické bláboly.

Asi jste to špatně četl. Z kravínů se dělají malé továrničky a různé provozovny. Proč by se z nich nemohli udělat ubytovny, čímž by ten pozůstatek komunistického hnusu zmizel.?

0 0
možnosti

mimi28

21. 10. 2011 9:55
dlužníkem snadno a rychle

Navíc v dnešním světě se stanete dlužníkem raz dva... stačí si v novém

nájmu přihlásit elektroměr.... autamaticky byste pak měli začít platit

koncesionářské poplatky... nebo honem na poštu s čestným prohlášením.. že nemáte ani rádio ani TV

přihlásíte se k trvalému bydlišti- honem na obec s poplatky za odpady... že to nevíte? Tak to máte peška už jste dlužník......

0 0
možnosti

mimi28

21. 10. 2011 9:53
vesnice vs město

Mno ono je na vesnici žití levnější -brambory a kukuřici nakradete na družstevním příp sousedním, jablka rostou v zahradě... studnu máte vlastní, septik vyvezete na pole, v kamnech zatopíte pneumatikou z potoka, když je železná neděle a jste dost rychlý, tak si i vyděláte nějakou korunu, práce na černotu ... Když moc nesvítíte ... tak výdaje skoro nemáte... v bytě si bez platby za vodu a proud ani neškrtnete i když máte zavřené topení celý rok, platíte stejně... protože měřidla měří podle teploty v místnosti... s minimální mzdou toho moc nepořídíte, pokud máte děcka tak jste v háji dvojnásob... řada lidí je ráda, že jim dají úvěr třeba na novou lednici.... když nemůžou splácet je problém.... naděje, že se člověk bez prostředků, nebo zadlužený zmůže na nějakou nemovitost je dost najivní... řada lidí na ulici neví ani jak vyské dluhy mají a komu všemu dluží....

.

0 0
možnosti

JVP

21. 10. 2011 10:12
Re: vesnice vs město

slušný blábol 8-o

0 0
možnosti

B-25

21. 10. 2011 9:15
Bezdomovcem snadno a rychle...

Máme dvě děti, platíme tržní pronájem za 1plus1 9500,- :-P Manželka přišla o práci - navíc tak "šikovně", že je bez podpory. Já pracuji, tudíž se počítá můj příjem - který přesahuje částku životního minima. Manželka tedy nedostane nikde nic... Na příspěvek na bydlení nemáme nárok, protože nám majitel odmítá dát trvalý pobyt. Aktuálně nám hrozí vyhazovem, protože nemám na nájem - vždy platíme na měsíc dopředu, nyní chci zaplatit za "listopad v listopadu" - a to je podle majitele problém, porušení smlouvy atd. Jsme u něj cca tři roky, nikdy s námi neměl potíže.. a nyní pro "prkotinu" vyhazov?? Nemáme peníze, půjčku nikde nedostanu...nemůžu jít jinam.

0 0
možnosti

fr-mottl

21. 10. 2011 9:30
Re: Bezdomovcem snadno a rychle...

presne takhle strasili komunisti lidi celou dobu. Ze jim budou hrozit vyhazovem z bytu a pod. A jak vime, nic takoveho se nedeje.

Opsal jste to z Rudeho Prava z 30 let?

0 0
možnosti

pouyt

21. 10. 2011 7:51
Hloupost

Rv

0 0
možnosti

Jana11

21. 10. 2011 7:22
Nový prostor

Nezapomínejte na to, že existuje Nový prostor - časopis, který mohou prodávat bezdomovci a lidé ve špatné sociální situaci. Jen to také není pro každého - musíte stát na svém prodejním místě a nebýt opilý.

Jinak za sebe rozhodně víc vítám možnost zůstat ve vlastním bytě sama, pokud na to vydělám - a hledat si spolubydlící sama, pokud to finančně nezvládám. Za minulého režimu pokud měl někdo nadměrné metry, tak mu prostě nastěhovali domů nájemníky a hotovo. Takže ano, obec zajistila každému bydlení - u někoho cizího rozkazem. (Mimochodem dům rodičů je proto postaven tak, že ač velký, nedá se fyzicky vůbec rozdělit na dvě bytové jednotky - aby tam nemohli nastěhovat nájemníky.)

0 0
možnosti

Smradlavej čmoud z komína

21. 10. 2011 3:44
kapitalismus KRADE základní potřebu bydlení

nejen lidem, ale i zvířatům a rostlinám, prostě všechno si přivlastnit jen pro sebe

to je neuvěřitelný že se staví stále nový byty a přitom jsou stále bezdomovci, jeden člověk má desetitisíce bytů a mnoho lidí je zcela bez domova a miliony lidí bez vlastního

hlavní problém je přelidnění, ale tenhle systém vlastnictví je zlodějský

1 0
možnosti

21. 10. 2011 0:50
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

prying

21. 10. 2011 8:50
Re: že žijeme nad poměry? - to brzo přestane

To je dost. Určitě by se dalo sehnat levnější bydlení.

0 0
možnosti
  • Počet článků 303
  • Celková karma 9,25
  • Průměrná čtenost 2383x
Další blogy na Myriada.cz.
Moje ankety na BlueBoard.
Dělám desítky let do počítačů, zájmově i profesně. Mám rád knihy (staré sci-fi) a staré olejomalby. Jezdím na kole a občas na moto. Ve skutečnosti vypadám lépe, než na foto.
   Počitadlo od 16.12.2008.
Translate my blogs by Google Translator, click on the flag.
Použité clipart Microsoft Office, © ZONER software nebo vlastní.