Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

ippokorny

11. 2. 2009 8:45
Další články v MF DNES

Brání zemi, čí kšeftují?

Parkanová: Stydím se za své podřízené.

Padlo tu něco o maskáčích a ministrini Parkanové. Viděli jste španělskou ministrini obrany s bříškem? Proč by ministrině měly nosit maskáče?

P.P:

0 0
možnosti
BT

markyz.Gero

10. 2. 2009 13:45
Když už zmiňujete tu US army

tam si vojáci z povolání výstroj většinou kupují za své

0 0
možnosti
D

důchodce

10. 2. 2009 12:49
vy jste vážený

pane autore asi nebyl na vojně, nebo neumíte číst. Jinak by jste nezaměnil  VÝZBROJ za VÝSTROJ. To jsou totiž pojmy tak významově a obsahově vzdálené, že je chápal i každý oficír v době, (a to byly blbci, k pohledání, jimž se nerovyrovnalo nic široko daleko) kdy jsem vojákoval já. Jsem ochoten chápat váš spravedlivý hněv, ale v armádě se odjakživa udržoval chaos a bordel. Právě pro malou, či spíše nulovou přehlednost. A kdo se v tom bordelu naučil pohybovat , skýtal mu ne nepodstatné výhodya nejrůznější požitky, jichž se zcela logicky odmítá zbavit.

0 0
možnosti
PP

ippokorny

10. 2. 2009 12:52
Re: vy jste vážený

Tak to můžu říci takto, kvůli vojákům prodávajícíh výstroj, pak možná chybí peníze na výzbroj. A dík za poseldní věty příspěvku. P.P.

0 0
možnosti
BR

barbarrosa

10. 2. 2009 11:55
armáda

byla jedna velká díra od nepaměti.Stačí si vzpomenout na film  Císařův pekař nebo si přečíst ŠVEJKA.

0 0
možnosti
S

SlusnyClovek

10. 2. 2009 11:18
A co firemní oblečení?

Jedna sofwarová firma rozdává zaměstnancům oblečení - firemní trička, mikiny, snad i kabelu apod. Párkrát jsem v tramvaji zahlédl lidi s takovým dílem oblečení. Firmě to vůbec nevadí, naopak. Funguje to spíš jako reklama. Já osobně nemám potřebu sdělovat svého zaměstnavatele pomocí oblečení. Pro firmu to je ovšem reklama. Já jsem si v bývalé firmě nakoupil pár reklamních předmětů, např. i dvě trička s logem firmy. Spíš to byly hezké věci, kvalitní a výrazně levněji. Nicméně mám to spíš na doma, nemám potřebu být chodící reklamou.

Připadá mi to jako prkotina, že vojáci nafasují víc výstroje, než je nezbytně nutné. A je-li někdo v kanceláři, tak maskáče neobnosí. Hloupé je, když to někdo prodává hromadně, tj. i od kolegů. Ale moc se to nafukuje.

0 0
možnosti
PP

ippokorny

10. 2. 2009 11:34
Re: A co firemní oblečení?

Soukromé společnosti je něco jiného než státní armáda placená z našich daní, ta si může dávat zaměstancům, co chce, pokud na to má, třeba každý den nové sako.  

Arrmáda nemá peníze na pořádnou výzbroj v Afganistánu, třeba na auta, a vojáci jí na druhé straně výstroj prodávají. P.P:

0 0
možnosti
S

SlusnyClovek

10. 2. 2009 11:13
Nemáte pravdu, plete víc věcí dohromady

Myslíte, že nafasovaný kus není vojákovým vlastnictvím? Jistě, u vojáka základní služby to tak bylo. Odevzdal k vyprání jedny trenýrky a tričko a košili za týden a nafasoval jiné kusy, stejné velikosti. Ono taky vojáci neměli tolik prostoru, aby měli velký šatník. Ovšem důstojníci bydleli doma, i v práci měli svoji kancelář, a fungovalo to jinak. Ale i u vojáků zákl. služby, tedy mužstva - každý nafasoval svoje boty, nemyslím, že by je měnil každý týden, i když je patrně po konci vojny odevzdal. Nevím, co po vojně vojákovi zbylo. Uniforma byla nejdřív jako vycházková, po roce nošení byla snad pro použití v kasárnách. U vojáků z povolání to bylo jinak, každý rok měl právo fasovat určité kusy oblečení na tzv. body. Ty byly vypočteny z životnosti součásti výstroje. Důstojník nesměl chodit v odrbané uniformě apod, to bylo samozřejmé. A ve volném čase si každý rád oblékl civil. Uniformu spíš použil jako montérky při práci na zahradě apod. Dnes je doba trošku jiná...

0 0
možnosti
TF

231

10. 2. 2009 11:24
Re: Nemáte pravdu, plete víc věcí dohromady

Kanady se měnili jen v případě poškození kus za kus. Polobotky, tenisky, ponožky a podkolenky museli vydržet celou vojnu a člověk si je bral ssebou do civilu. Pokud nevydrželi, musel si koupit nové. (Teoreticky, prakticky se to dalo ve skladu "vyřešit" levněji).

0 0
možnosti
TF

231

10. 2. 2009 11:03
Jak jste přišel na to,

že vojáci jsou na internetu v pracovní době? Ne že bych o tom pochyboval, ale vás také nepodezírám, ze zneužívání služebních počítačů v praxcovní době, i když Váš blog byl vložen v 10:10.

Ve velké firmě, vám také firemní oblečení vydají pravidelně a nehledí na obnošenost toho starého. Je to levnější, než platit zaměstanace, který posuzuje nárok na výměnu. Navíc výměna kus za kus by znamenala náklady na likvidaci obnošených věcí. Firma za to musí platit, ale zaměstnanec nikoliv.

Pokud budete zaměstanancům měnit materiál kus za kus (a platí to třeba i pro nářadí) zjistíte, že máte větší náklady, než když ho budete vydávat pravidelně bez ohledu na opotřebení.

0 0
možnosti
PP

ippokorny

10. 2. 2009 11:36
Re: Jak jste přišel na to,

Bloguji právě z domova, mám odpolední. A opakuji, co dělají velké soukormé firmy je mi jedno, zde se bavíme o státních penězích. P.P:

0 0
možnosti
LK

LuKra.eu

10. 2. 2009 10:46
Trošku jiný názor

Já s tím nesouhlasím. Ano, je to možná neetické, ale je to podobná situace jako když jako zaměstnanec dostanete od firmy nějaký bonus třeba v podobně stravenky a místo na oběd je použijete na nákup v obchodě.

Armádní zaměstnanci nedostávají jednotlivé "kusovky" ale dostanou výstrojní body, které mohou (ale nemusí) utratit. Oblečení je jejich výhradním majetkem (nejedná se o žádnou zápůjčku) a mohou s ním nakládat jako s jakýmkoliv jiným osobním majetkem (tedy ho i dále prodávat).

Osobně bych se pozastavil nad systémem přidělování bodů, kdy všichni armádní zaměstnanci (tedy i "kancelářské krysy") dostanou stejně bodů jako vojáci "první linie", kteří se přece jenom "umažou" více než jejich kolegové na v kanceláři.

0 0
možnosti
  • Počet článků 303
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2383x
Další blogy na Myriada.cz.
Moje ankety na BlueBoard.
Dělám desítky let do počítačů, zájmově i profesně. Mám rád knihy (staré sci-fi) a staré olejomalby. Jezdím na kole a občas na moto. Ve skutečnosti vypadám lépe, než na foto.
   Počitadlo od 16.12.2008.
Translate my blogs by Google Translator, click on the flag.
Použité clipart Microsoft Office, © ZONER software nebo vlastní.