Ano, malé děti jsou roztomilé ...

Pomáhal jsem 3 hodiny hlídat na chalupě dvě blonďaté roztomilé malé holčičky (2+4 roky) a poté jsem večer šel zničen brzy spát. Asi jsem již zapomněl, jaké to bylo, když byly děti malé, spíše chápu, proč někteří lidé nemají děti či mají jen jedno, obdivuji rodiče, co jsou na rodičovské dovolené.

Nebezpecný posedAutor blogu

Děti vám v autě zpívají a ignorují námitky, že se potřebujete soustředit na řízení, co máte proti zpěvu malých dětí?

Jaké lákadlo je pro takové malé děti rybník. Prostě si do něj musí tu ruku strčit. Jenže když chytíte jedno dítě, abyste je nelovili z rybníka, druhé za vašimi zády udělá totéž a to, že si namočí jen rukáv, je jen drobné riziko jeho podnikání. Rybníky mají v současné době nižší stav vody, takže blátivé břehy lákají ke vstupu, ale jen do té doby, než se dítě začne prodat v blátě, pak zjistí, že rákosí je husté:„Zachraňte mě!“
Dalším lákadlem jsou rákosové doutníky, nejlepší je, když je delší, než dítě měří, a pak sledujete jeho zápas a nakonec doutníky nesete vy a děti hledají další zajímavosti.
A co takový posed, tam si dítě prostě musí vylézt. Když pominete, že je to podle zákoníku práce rizikové i pro myslivce, tak jak vyřešit, že příčky žebříku jsou od sebe vzdálené tak akorát pro toho myslivce, ale dítě tam prostě musí být. Tak dítě leze, funí, nakonec tam je a teď ho držíte, aby vám nespadlo po žebříku zpátky či nevypadlo do strany, když musí mávat na zbytek rodiny dole. Pak ho to omrzí a vašim úkolem je dostat ho bezpečně opět dolů.
Obdobně velké kameny, dítě z něj musí zamávat rodině dole a vy musíte být stále ve střehu, aby vám někam nezapadlo.
V lese se vám schovávají za každý kámen a strom, naštěstí špatně, ale pak vám najednou mizí mezi nízkými větvemi smrku a od vás se očekává, že se za nimi budete plazit a větve vás budou píchat.

Zajímavé je, že normálně narazíte na spoustu živočichů, žáby vám skáčou pod nohy, srnky lezou do cesty, kočky si chodí pro pohlazení. Ale výskot děti spolehlivě zažene i jinak klidné kočky, takže jsem v skrytu duše začal uvažovat, jaké by to bylo, kdyby chalupu místo psa hlídalo dítě. A zkoušeli jste 2× oběhnout chalupu za dítětem, které honí kočku? Nakonec všechny kočky, co normálně lítají po dvoře, skončily na střeše a tam rozhořčeně pozorovaly, co jim to vlezlo na dvůr.
Při návratu vám usínají a vám připadá, že z dětských sedaček taháte spíše mrtvolky, ale jen do té doby, než uvidí na druhé straně ulice sousedova psa. Než se vzpamatujete, jsou u něj. Asi proto je často ve městě omezená rychlost.

Pokud si myslíte, že vám stačí, když vezmete dětem věci na převlečení, pak brzy zjistíte, že i vy budete potřebovat něco na převlečení, opakované záchrany dětí na vás začínají být vidět. Vhodné je mít i lano zvané „pavuzák“ na výškové akce.

Ano, děti na hlídání či vnoučata jsou možná roztomilá, ale nejkrásnější je, když jim máváte na rozloučenou.

Autor: Pavel Pokorný | pondělí 15.9.2008 8:31 | karma článku: 9,04 | přečteno: 1104x