Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

A CO jsem kde lhal?

Regulovane najmy byly a dodnes prezivaji V CELE ZAPADNI EVROPE. Nazyva se to SOCIALNI BYTY a BYDLENI. Stejne tak i podpora druzstevni vystavby.

Byl jste VUBEC kdy v tom Vasem vysnenem hodnem Svycarsku?!

Ve Svycarsku NESMI spat v jedne mistnosti sourozenci stejneho pohlavi. Pokud neutahnete zvyseny najem za dalsi mistnost, hradi ho za Vas zla COMMUNA/Gemeinde/Obec.

Za sve si muzete poridit cokoliv jineho, stejne tak jste ale mohl i ve zlem CSSR - se silnou podporou zleho socialistického socialniho statu. Co porad operujete Vasi tehdejsi osobni neschopnosti?

 Byl jste "socka"? Patrne ne. Ale byl jste jak to vypada NESCHOPNY. Proto jste mel problemy s bydlenim.

Za 60.000 Kcs uz byval zly sovialisticky Okal ( Otto Kreibaum aus Lauenstein ) . Za cca 150.000 Kcs i pomerne luxusni villa. DO VLASTNICTVI!

 Splatku 1.500 Kcs mesicne utahla kazda rodina. Za 40 splatek/tj. 4 roky nebo 100 splatek/ necelych deset let. 

Byl jste proste jen neschopny...

0 1
možnosti
PBR

wau, tleskám, tleskám skutečně hodně moc a samozřejmě, že už jsem klikl i na karmu  to nejen u tohoto parádního článku, ale čtu i zpětně, paráda, díky R^

1 2
možnosti
PP

Děkuji pěkně! Prima den a jdu k Vám také "na návštěvu"  ;-)R^

1 0
možnosti
JK

Co to je ? Rozumíte někdo autorovi co "tím chtěl sdělit"?

1 0
možnosti
LK
Foto

Jeden příklad dokazuje, že problém s byty nastal až po r. 1990. Bezdomovec Václav Klaus tehdy žádal o přidělení státního bytu (v takové části pro "chudinu" - Na hradbách, tuším), a nedostal jej!

Proč si jej nepořídil o rok dřív, kdy bylo bytů dost a byly za pac, jsem se nedozvěděl. Zejména při jeho skromném příjmu!

1 1
možnosti
PP

To nedokazuje naprosto nic. 

Někteří moji známí i příbuzní zanechávali "rodinné domky" za směšné prodejní ceny zájemcům.

A sami šli do paneláků, protože tam "tekla teplá voda z kohoutku". Nežli by cokoliv rekonstruovali, vyfasovali "hotové". A peníze za "domek" vrazili do tehdy moderní chaty nebo něčeho jiného.

Dnes by s Vámi nikdo panelák za chudobku nevyměnil ani náhodou. Tehdy paneláky naopak byly "Bydlení 1. kategorie". A cokoliv bez napojení na centrální otop a ohřev vody minimálně Dvojka :-(

Dokonce na vesnicích a maloměstech nosili nosíky nahoru ti "z bytovek". A opovrhovali "domkářema", ač třeba z luxusní vily se zahradou. 

Dnes to zní šíleně. Ale rádi na to s příbuznými dodnes v Česku vzpomínáme. Že jsme "póvl z nebytovek", jak by řekl Váš zdejší pobratim pan Roth.

A Klaus jezdil do Plyše trabantem. Ač ze SC a ze stáží z nesocialistického Západ si musel navozit desetitisíce TK plus sestru a bohatého švagra měl ve Švýcarsku. 

Asi měl nějaký důvod žít jako i socialistická chudoba. Zato po Plyši si to vynahradil.

0 0
možnosti
Foto

Nechápu, proč autor klame čtenáře.

Do profilu si dá fotku před VB vlajkou, ale měl by stát spíše před vlajkou RF, Kuby nebo KLDR, což by vystihovalo obsah jeho textů.

4 3
možnosti
Foto

J98a27k12u39b 92R97o65t54h

20. 1. 2015 12:59

Ovčané, kolíkář, pravcující, výkřiky Havloidů - kde já jen ta slova takhle hezky dohromady četl? Aha, na smutně proslulém Zvědavci. Jistý MoUdrrostrak tam přesně takhle píše. Také nežije v ČR. Hmmm. Tož dobrý den.:-/

A toto:

"nájemné vystoupalo na více, nežli STONÁSOBKY někdejších úhrad"

to je jen ubohá a sprostá lež.;-O

3 2
možnosti
PP

Vážený "nepóvle" Rothe, 

lhát nejen znamená i krást - ale mělo by být trestné, alespoň ve Vašem případě:

Za socialismu se ceny nájemného za byt pro dělníky s rodinou pohybovaly kolem 5 procent až 10 procent z platu (cukrovar v Němčicích – podnikový byt 100 Kč, nepodnikový byt ve městě Brno - nájem bytu bez inkasa 200 Kčs, s inkasem 280 Kčs). V kapitalismu, tedy v roce 2014 se ceny nájmů pro dělníky s rodinou pohybují kolem 30 procent až 70 procent z platu (dělník v menším městě z platu 12.000 Kč zaplatí 6.500 Kč až 8.000 Kč). V Praze může mít dělník výplatu kolem 25.000 Kč, zato položka nájemného se pohybuje kolem 14.000 Kč a výše.

Cena vlastního nového bytu v roce 1970 nepřesáhla 24.000 Kčs až 30.000 Kčs, při výplatách studentů po vyučení a dělníků 1.000 Kčs až 3.000 Kč (průměrný a reálný plat 2000 Kč). Výše hypotéky se pohybovala kolem 1 až 2 procent. V kapitalismu, tedy v roce 2014 se ceny zachovalých a nových bytů pohybují mezi 750.000 Kč až 1.800.000 (ve větších městech od 1.500.000 Kč) při výplatách dělníků 10.000 Kč až 25.000 Kč (průměrný plat 26.500 Kč; reálný průměr 15.000 Kč). Výše hypotéky se pohybuje v lepším případě kolem 5 procent.

http://pavelherman.blog.idnes.cz/c/439207/Zivotni-uroven-za-40-let-socialismu-a-25-let-kapitalismu.html

2 1
možnosti
Foto

Skvělá náhrada za pana Fojtíka!

A je naopak znárodňování zisků a privatizace ztrát lepší nebo horší?

2 4
možnosti
PP

Kdo si nechá zprivatizovat ztrátu?

1 1
možnosti
LK

citace ... s kvalitou bydlení v ČR, kde nájemné vystoupalo na více, nežli STONÁSOBKY někdejších úhrad ......

Tak Vám už nepomůže ani psychiatr :-/

1 4
možnosti
LR

Booože můj, tolik primitivní komunistické propagandy a lživého hořekování....

Opuštění republiku již není trestným činem a Korejská Lidová Republika Vás ráda přijme do agitačních oddělení svých medií.

1 4
možnosti
PP