Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

A mě je to úplně jedno... ;-):-P;-D

6 1
možnosti
PP

P72e25t53r 46P34o42l44á69k

30. 3. 2013 23:37

No, vidite a ja ji CHCI! Nechapu, proc by v lete melo byt vecer svetlo o hodinu mene!

9 6
možnosti
LM

Ja jsme pro zavedeni letniho casu po cely rok... Vzhledem ktomu ze valna cast lidi ma volno odpoledne a tak si te hodinyk rano navic neuzije.. zato kdzy m,ate v rijnu svetlo do sesti a najedou jen do peti... to nastve... takze  asi zalozim skupinu Letni cas po cely rok :D

6 3
možnosti
VR

Vadí to jenom tomu, kdo chce, aby mu to vadilo. Žádný racionální důvod není!!!

9 6
možnosti
PM

Naprosto zaměňujete příčinu a následek.

4 5
možnosti
ZN

V podstatě je mi jedno, zda letní či zimní, ale hlavně celý rok stejný. Ještě před pár lety mi to posunování nevadilo a nechápala jsem, že to někdo špatně snáší. Každým rokem to však teď i já snáším hůře, a posledních 6 let, kdy dojíždím do práce a vstávám ve čtyři hodiny ráno to je opravdu dost kruté, než se přeladím. Takže osobně se těším, že se budu moci podepsat pod petici za zrušení letního času. A budu mít alespoň pocit, že jsem pro to něco udělala.

7 6
možnosti
ZD

já to mám obráceně - dnes je mi to neva, ale zítřejší je pro mne lepší a výhodnější, protože pracuju na dvanáctihodinové směny, nechodím domů za tmy a ještě toho dost stíhám - ráno je mi jedno, jak je;-) , vstává se mi do práce těžko za jakéhokoliv času ;-D

6 0
možnosti
Foto

co se týče komunikace počítačů, je jen stupiditou programátorů, že pro udávání času v dnešní době stále používají něco jiného než klasický unixový timestamp. Ten je všude stejný. pak se jen podle lokálního místa přepočte na lokální čas. to už si zařídí klientská aplikace dle svých potřeb.

Pokud zadám, že chci schůzku v 8:00 tak má počítač automaticky přepočítat mých 8:00 na unixový čas a ten poté přepočítat všem ostatním dle jejich časového pásma.

6 0
možnosti
PM

Dobrý nápad. Ale zkuste to vysvětlit v centrále Microsoftu.. Navíc jde i o interpretaci těchto timestampů na daném stroji - to už závisí na lokalizaci. A problém začíná.. Viz. můj konkrétní příklad. Zákazník v US říkal že měli nějaký problém ve 3 odpoledne. Já se díval jestli třeba neměli problémy na síti nebo jim tehdy stroj neswapoval (šlo o Linux, data tahána ze sar-u). Protože v US změna času již proběhla ale u nás ne, sar mi ukázal že ve 3 se nic nedělo, zato ve 4 tam bylo věcí.. Než mi došlo že "moje 4" odpovídají "jejich 3", chvíli to trvalo..;-)

3 5
možnosti
HM

autor je nějaký rozmazlený..8-o

5 3
možnosti
ZD

ještě že se čas mění, alespoň je o čem psát

7 3
možnosti
EK

taky mi to vadí. škoda, že nejde zavést nové čas. pásmo - akorát někde uprostřed na celý rok ;-)

3 6
možnosti
PR

P69a39v91e36l 16R87y54s

30. 3. 2013 19:19

Nějak zvlášť mi změna času nevadí, hodina není tolik, aby se se změnou člověk nejpozději do 4-5 dní vyrovnal.

Jinak mám raději dřívější svítání, ale, že bych se kvůli času rozčiloval, na to jsem až příliš pohodlný. ;-)

7 1
možnosti
PM

Zajímavé.. Většina diskutujících se mnou nesouhlasí a byli by pro zachování změny času. Ale žádný faktický argument který by nebyl vyvrácen již v blogu samotném jsem zatím nezaznamenal.

Mohl by mi prosím někdo z obhájců změny zkusit vyargumentovat proč je pro celou společnost prospěšné dvakrát ročně si přetáčet hodinky?

8 6
možnosti
PR

P96a30v17e11l 86R60y89s

30. 3. 2013 19:32

Sám bych uvítal dříjvější letní svítání, přesto vám musím oponovat. Rozhodně zde nemáte nějakou výraznou většinu odpůrců, kteří vy byli tvrdě proti vám.

Spíše většině lidí vyhovuje v létě delší "světlo", protože jednoduše mohou být déle venku a v zimě naopak nemají chuť na svítání v osm ráno. Prostě jen tyhle emoce - nic odborného nebo společensky důležitého v tom nehledejte,

7 1
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1473x
Manžel, otec, zaměstnanec, amatérský běžec, Pirát, ale hlavně občan naštvaný na současný model politiky - pravice či levice, spolu kradou nejvíce.

Seznam rubrik