Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ale k mašinkám patří přece černokněžník Zababa....

0 0
možnosti

No ale zapomněl jste na úplný základ. Neznám jedinou pohádku kde by drak chtěl prince. A jedinou princeznu která by z draka udělala sekanou a dostala prince a půl království. Tady je taky půda neoraná. Tady je možností.

Nebo královna Kazisvětka chce prince se zlatou hvězdou na čele. A půvabný princ se zlatou hvězdou na čele utíká v myším kožíšku do sousedního království. No nebyla by to bomba.

A což teprve Nastěnka, která se vydá do světa najít si ženicha ale protože je ješitná promění se v medvědici. A pak nařeže loupežníkům a zachrání Ivánka kterého chce za muže ..... atd.

A to nemluvím o Otesánce.

3 0
možnosti

;-D Je vidět že jsem se psaním blogu měl den dva počkat, až by mne napadly další příklady typu jak píšete :)

Jo a Hloupý Honza je taky pěkně nefér. Kdybych jej v mládí četl, určitě bych na Ph.D. nedosáhl;-D.

0 0
možnosti

Sice chápu jak to myslíte, ale na tu Pipi bych zbytečně nepoukazoval. Znáte jak to málem dopadlo absurdně s Kocourem v botách:-) a před léty bychom se nad podobnou kravinou zasmáli.

0 0
možnosti

Pipi byla jedna z prvních pohádek která mne napadla:). Popravdě přesnou charakteristiku její postavy si už z dětství nepamatuju, ale imho jsem se moc nemýlil. A ono ani tak nejde jestli byla taková nebo maková, snad je jasné že všechny uváděné příklady jsou myšleny jen v nadsázce;-).

1 0
možnosti
Foto

Kdyz vyjde genderove nevyvazena pohadka, spisovatele by meli dostat za ukol ji genderove vyvazit jinou. Pohadek neni nikdy dost ;-D

3 1
možnosti

Pořád lepší než aby v každé pohádce muselo být stejně kluků a holek. Ale pořád blbě: proč nutit spisovatelku píšící pohádky insirované jejími třemi dcerami, aby psala i příběhy o klukách? Když nerozumí klučičí duši? A kdyby k tomu byla donucena, tak by napsala horší pohádku (protože by psala o něčem čemu méně rozumí, co jí jde hůř). Ta by se míň prodávala. Nekřičela by nějaká jiný genderový puritán že těch pohádek se prodává málo? A nemuseli by lidé povinně kupovat i ty horší pohádky? Jen tak bude genderová rovnoprávnost, ne?

Btw. to minus není ode mne;-).

0 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1473x
Manžel, otec, zaměstnanec, amatérský běžec, Pirát, ale hlavně občan naštvaný na současný model politiky - pravice či levice, spolu kradou nejvíce.

Seznam rubrik