Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FH

franto

16. 10. 2012 13:37
Dobře napsané

díky za článek R^

0 0
možnosti
8

837

15. 10. 2012 22:22
Bože co to je za nesmysl

"komunisti" co byli hybnou silou normalizace kterou byl pověřen vládci z Kremlu slovenský nacionalista Husák a který do KSČ za ty vyhozené idelalistické soudruhy nabral tu prospěchářskou lůzu ti se přeci krásnně transformovali, ti převlékli kabáty a jsou dneska nalezlí pod značkami ODS, TOP, ČSSD úplně všude a dělají vlastně úplně totéž co v dobách Husákovi normalizace, tedy se nestarají o žádné hloupé pravicové nebo levicové ideály ale jen o svůj prospěch.

 

Takže opravdu hloupé se dneska bát té hrstky idealistů co chtějí nějaký demokratický socialismus alá Švédsko nebo EU, tady je potřeba se dneska bát hlavně té prospěchářské lůzy která  pro svůj prospěch lže, krade a podvádí.

1 0
možnosti
FH

franto

16. 10. 2012 13:36
Re: Bože co to je za nesmysl

to je trapné ta pohádka že komunisti nejsou vlastně komunisti, ale že komunisti jsou všichni ti ostatní . Běžte s tím už někam Rv

0 0
možnosti
V

VN63

15. 10. 2012 21:22
Co bylo a je problém ODS?

Přistoupili na kriminalizaci chudoby (nucené práce, na nezaměstnané se díváte jak na zločince, kteří nedělají nic jiného, než podvádí), S-karty, (prý) Drábkova sociální reforma, daňové reformy, ministr školství, ministr dopravy, nedůslednost v trestání podvodníků, neřešení vyděračů, co si říkají exekutoři, ožebračování rodin (hlavně to pocítí rodiny s dětmi) a mohli bychom pokračovat. Nečas jako premiér by mohl udělat pořádek a ODS by se rozloučila se stranami, co vydírají. Všechny ty věci jdou řešit jinak, méně bolestivě pro obyčejné lidi. Místo toho slyšíme jen lži a výmluvy, že to jinak nejde, že tyto volby jsou o komunální politice. Ne tak docela, je to ve velké míře o stranách. Navíc, když se kouknu na kandidátky, co za loutky tam postavili, tak se opravdu výsledkům voleb nedivím. ODS nedoplatila na své vládnutí, ale na svou aroganci a přehlížení normálních lidí.

0 0
možnosti
JH

Pepe I

15. 10. 2012 20:41
Řekl bych,

že "naštěstí" dostal náš národ milosrdnou, ale zaslouženou facku v těchto méně významných volbách, kterých se většinou ani více voličů neúčastní, a věřím, že si to v pravý čas uvědomíme. Ty velké volby bývají kolem 60 %, ale v těch necelých 30 % již moc komunistů není.

0 0
možnosti
C

carolusI

15. 10. 2012 19:46
Je ještě jedna příčina

a ta stojí nad vaším výčtem.  Polistopadová reprezentace se spolčila s tou horší částí KSČ.  Totiž s bezcharakterními převlékači kabátů.  Vždyť i většina kandidátů  na prezidenta patří k této sortě. Podívejte se na složení senátu a poslanecké sněmovny.  Co lze očekávat od lidí, kteří kvůli kariéře vstoupili do KSČ a po převratu najednou jsou z nich odborníci na demokracii.  Ti se vždy starají jen o SVŮJ  prospěch. A daří se jim. Republiku už rozkradli a teď přitahují šrouby občanům, aby měli dál z čeho krást.  To už je mi milejší pravověrný komunista i když s ním v mnohém nesouhlasím.

0 0
možnosti
RH

Kruton

15. 10. 2012 17:33
ještě bych doplnil

že se změnila struktura těch, kteří přišli volit. Pravicový volič  typický člen střední třídy už moc nevěří, že pro něj tahle vláda něco udělá, zatímco nižší společenské vrstvy jsou aktivizovány, protože očekávají od politiků ekonomickou spásu, kterou jim slibuje levice.

0 0
možnosti
K

kOBLICH

15. 10. 2012 18:32
Re: ještě bych doplnil

Demokracie nemůže existovat jako permanentní forma vlády - může trvat pouze tak dlouho, nežli voliči zjistí, že si mohu dovolit odhlasovat velkorysé výhody na účet státní pokladny. Od této chvíle hlasuje většina vždy pro ty kandidáty, kteří jí slibují nejvíce požitků z veřejných financí. Proto demokracie vždy zkolabuje kvůli nedostatku finanční odpovědnosti...

0 0
možnosti
JP

jpvJ

15. 10. 2012 17:32
Ještě jeden bod chybí:

6) Pomsta občanů - voličů, kteří vzhledem k aroganci jak dříve ĆSSD, tak dnes ODS a TOP 09 volí komunisty natruc těm, co na ně již léta zvysoka kálejí.[>-]

0 0
možnosti
IP

Mustrum Ridcully

15. 10. 2012 16:42
Polemika s bodem 3

Dovolím si polemizovat s bodem 3. Lidi ani tolik neznechutila potřeba šetřit - vždyť s tímto ostatně současnou vládní koalici volili. Problém je, že tato vláda nešetří. Už v souvislosti s korupcí a plýtváním peněz - jak jinak než plýtvání peněz mají lidé chápat například (a to je jen skutečně malý příklad) zavádění nového registru vozidel, který přestože stál miliony korun, tak byl nasazen bez toho, že by se vůbec otestovalo, zda funguje. Ale i třeba důchodová reforma - první co se udělá, že se zvýší výdaje - vezmou se dvě procenta ze sociálního pojištění a dorovnává se to zvýšením DPH - takže je to tak trochu perpetuum mobile, kdy důchodci si udržení výše důchodů platí sami skrz DPH. Výsledkem toho, kdy někdo poukáže na korupci je, že dotyčný je vyhozen z práce. No a přes všechna "úsporná opatření" schodek rozpočtu zrovna moc neklesá. A přesně takové věci vedou k tomu, že lidé jsou na slova o "nutnosti reforem" (a to jedinou "správnou" cestou) a "potřebě šetřit" "alergičtí".

1 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

15. 10. 2012 15:59
Ve výčtu 5 příčin bych

to opravil následovně.1) příčina č.4  2)příčina č.4  3)příčina č.4   4) zůstává   5) příčina č.4

0 0
možnosti
J

jackie13

15. 10. 2012 15:56
k vítězství bolševika

vedlo nekonečné množství neřešených korupčních afér ODS a TOP 09.

4 0
možnosti
K

kOBLICH

15. 10. 2012 17:03
Re: k vítězství bolševika

Které vyvrcholily zatčením Davida Ratha. ;-D

1 0
možnosti