Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Díky za pěkný pivní plzeňský blog!

Na plzeňské nedám dopustit...protože žlučník.

Takže u příležitosti výročí první várky přeji nám konzumentům, ale i pivovaru, ať je plzeňského piva stále dost, a ve stejné kvalitě:-)

1 0
možnosti
JB
Foto

Jo, tak tyhle sklepy mám dobře prošláplé. Jak rád zkouším i malé pivovary, tímhle jsem prostě kojenej :D A v posledních letech hospod, kde se o něj umí postarat a chutná zas tak jak má přibývá :)

0 0
možnosti
PL

Já mám dobré zkušenosti spíše s menšími pivovary a zde čepovaným pivem

0 0
možnosti
MB

Piju jen plzeňský, ale málo. Podle toho, co jste o pivu napsal, si dám víc! Jednou jsem dala odmočit hrnec po guláši a pak viděla mého muže, jak naběračkou loví ten hnus ze dna a slastně pomlaskává. Možná nějak podobně se zrodilo i první pivo;-D

0 0
možnosti
ZH

No jo, musíte však pít živé čerstvé pivo, ideálně rovnou z tanku. Ne to mrtvé z lahve. :-)

1 0
možnosti
ZH

Jo, je velmi pravděpodobné, že za vnik piva může žena - nějaká bordelářka, která příliš nelpěla na čistotě. :-)

Avšak, když převaříte zkvašené obilí, určitě pivo nezískáte. To se musí dělat naopak.

Dlouhou dobu bylo (aspoň v naší oblasti) vaření piva ženskou prací. Jenže pak vznikla potřeba to dělat pořádně, tak se to ujali muži. A ti zjistili, že nepořádek pivu škodí a že je třeba zavést velmi důslednou čistotu. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 525
  • Celková karma 10,73
  • Průměrná čtenost 1815x
Životní motto: Cestuji do dalekých i blízkých míst jako do pohádky, ale za nějaký čas se vždy rád vracím domů zpátky. Vydávám se hledat zajímavá místa tam i sem, nebloudím, stačí jít rovnou za nosem.
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.