Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pěkný článek, jen bych si za organizátory výzkumu dovolil opravit jednu nepřenost. OPS Krudum neměla s archeologickým výzkumem kostela sv. Mikuláše nic společného a napsat, že ho organizovali členové této organizace je více než zavádějící. Výzkum organizovalo Muzeum Karlovy Vary a Sdružení dětí a mládeže Horní Slavkov a u jeho příprav a realizace stáli tři osoby. Archeolog Jiří Klsák, tehdejší poslanec parlamentu Rudolf Tomíček a moje osoba. Za pět let se ho účastnily desítky lidí, možná včetně některých člneů zmíněné organizace. Ale uvádět že se podíleli na organizaci výzkumu je stejně nepřesné, jako dkybyste napsal že výzkum organizovali členové ČSSD, neboď pan Tomíček byl jejím členem. 

Jinak pokud jde o samotný objev, první výzkum lokality realizoval již v 80. letech J. Klsák a ten ukázal na možnou existenci blíže neurčené stavby. Samotné přípravné práce archeologického výzkumu pak začaly po rozsáhlých polomech v oblasti v roce 2001 a samotné práce na odkrytí stavby v roce 2002. Pokud byste potřeboval další informace, lze je najít v knize Sv. Mikuláš pod Krudumem, která je k dostání například na sokolovském zámku, nebo Vám je rád poskytnu i já nebo kolega Klsák. 

Jinak zdar Vaší činnosti a spoustu dalších pěkných výletů.

0 0
možnosti

Děkuji za upřesnění a samozřejmě to opravím.

0 0
možnosti

Klub českých turistů Krušné hory Sokolovzve na3. Svatoštěpánské setkání na hoře Krudum26. 12. 2015 mezi 13 a 14 hodinou. Jestli máte čas a chuť - přijďte. Předem se nemusíte nikde přihlašovat.

1 0
možnosti

Děkuji. Určitě zajímavý tip, co dělat v tento den. Píšete, že se jedná o třetí setkání, ale já jsem někde četl, že se tam v tento den scházeli lidé ještě než stála nová rozhledna?

0 0
možnosti

Jste báječná encyklopedie i s obrázky ;-). Ale Krudum by se možná urazil, že ho nazýváte jen kopcem ;-). Každopádně tak velký kostel v nadmořské výšce 640 m je záhadou. Určitě mě to povzbudilo dozvědět se víc o osidlování Slavkovského lesa R^.

0 0
možnosti

Snad se neurazil. Já jenom nechtěl opakovat stejná slova. Jinak je to ale opravdu zajímavé místo.

2 0
možnosti

Hezký a zajímavý článek R^

1 0
možnosti