Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To je proto, že žádný pan Stát není, stát tvoří ti chybující, kteří podle některých potřebují dohled, nicméně ten dohled tvoří zase ti chybující, nikdo jiný. Nejsou žádní nadlidé, všichni jsme stejní. Takže pokud se stát ohání tím, že má jakési úředníky splňující jakési vyšší požadavky, kecá, nic víc. Čemu vlastně věříte? Opravdu myslíte, že na státní úřední místa byli vybráni lidé výrazně lepší než jste Vy sám? A proč? ;-D

0 0
možnosti
Foto

Srandovní je jak Babiš hájil EET s tím, že to ušetří práci mnoha berním úředníkům, ale je kvůli tomu třeba nabrat na Finanční správu dalších 300 úředníků.

1 0
možnosti
JL

Pane Liprte a ctenari tohoto clanku. Prominte mi, ale neodolal jsem, abych do vas vsech nerypnul. Abych vam v tomto prispevku nepoukazal i na priciny problemu, ktere pisatel nam predlozil a na nasi lenivost (chtel jsem napsat ubohost v mysleni) neco udelat pro budoucnost. Myslim tim omezit politiky v jejich moznostech neco takoveho udelat priste.

Zde je jadro problemu. Vlada rozhodla o zvyseni poctu statnich zamestnancu, vezmu cislo v clanku, a naklad je 10 miliard. Kdo dovolil vlade 10 miliard na tento project? Kdo jiny nez vlada. Mozna podle jemne zastrene vety v koalicni smouve, protoze jsme neslyseli nic od koalicnich partneru a jeden, ten nejdulezitejsi (MF), jeste naplanoval ty miliardy do rozpoctu.

Co je to koalicni smlouva? Prosim, jednoduse je to, co kazda strana dostane ze svych volebnich programu na ty ctyri roky, to je doba mandatu po stavajicich volbach.

Jak se z ni stava pracovni postup vlady? Rozumim tim zakony postup vlady? Pan prezident podepise vladu, ve Snemovne dostane duveru a smitec. Vlada ma volnou ruku si delat z obcanu sasky ctyri roky (kdyz se nerozhada) a jeste ma na to schvaleny "papir".

Kratce. Co bych udelal ja, mit tu moc neco zmenit? Osobne bych vzal ministru financi moc vybrane penize rozdelovat. Dal bych je do rukou financnim KOMISIM a potom cele Snemovne s silnym dohledem Senatu. Tak bych dal temto zakonodarnym institucim moc, vytvorit rozpocet statu na pristi fiskalni rok a pri vydajich NAD tento rozpocet, musel by byt schvalen 2/3 clenu PARLAMENTU. (Snemovny a Senatu) Tim bych donutil vladu ridit se rozpoctem a pri potrebe penez nad uzakoneny rozpocet, dokladne oduvodnit jejich potrebu.

Obcane. Myslite si, ze je to tvrde? Myslite, ze vlada a take Parlament muze takto pracovat? Osobne si myslin, ze ANO. Detaily bych nechal pravnikum.

0 0
možnosti
Foto

Tak vy něco říkejte o ubohosti myšlení. ;-D

0 0
možnosti
Foto

Tak naivně věřte a plaťte. Komu není rady, tomu není pomoci.

Jen si občas vzpomeňte na rovnici: Daně = Loupež !

4 0
možnosti
JL

Vy se divite? Je zvolena socialisticka vlada. Pardon, to potrebuje vysvetleni. Ta socialisticka vlada potrebuje volice pri novych volbach. Jak jinak je ziskate nez nabidnutim ciste prace. A dodejme i lehke prace. Prece je nepozeneme do zemedelstvi, prumyslu, skolstvi a podobne. Tam proste nevytvorime novou armadu tech, kteri nam, vedouci sile, pomuzou diktovat "oveckam" (pouzit nabozensky nazev pro "prostacky" neboli poddane) co maji delat. Jsem presvedcen, ze vetsina naroda tomuto bude tleskat a zacnou zpivat: "Ted kdyz mame co jsme chteli......" !!!!!

3 0
možnosti
Foto

Ono s tím podle mého nyní už nic moc dělat nelze. Lidí závislých na nynějším státním přerozdělování je tolik, že v jejich prospěch musí nutně skončit každé volby. Jediná záchrana bude rychlý krach. Systém se musí nechat vykrvácet.

0 0
možnosti
Foto

Díky, díky...KARMA.

1 0
možnosti
  • Počet článků 487
  • Celková karma 15,24
  • Průměrná čtenost 1870x
Životní motto: Cestuji do dalekých i blízkých míst jako do pohádky, ale za nějaký čas se vždy rád vracím domů zpátky. Vydávám se hledat zajímavá místa tam i sem, nebloudím, stačí jít rovnou za nosem.