- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Není nad místní minipivovary. Taková 11° Nachmelená opice - to je božský lok.
Souhlasím. Já jsem ale hledal kromě piva také pivní lázně.
Také jsem Pivovaru Svijany věnovala jeden článek - https://gotterova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=795283
Podle mne je to dáno místní vodou. Protože i svijanský chléb a housky jsou nedostižitelné.
Vodu jsem nechutnal, to jsem neriskoval. V pivu jsem se i koupal.
Svijanské nepasterizované pivo bylo před takovými cca 8 lety naše nejoblíbenější. Jenže po několika letech konzumace se chuť zhoršila, podobně jako kdysi Stará myslivecká nebo Fernet. Když jsem pátral po důvodu, byl jsem z výroby neoficiálně informován, že nestačí vyrábět a dohánějí to lihem. Jak jsem koupil, tak prodávám. Třeba už je chuť zase v pořádku, ale mou důvěru už ztratilo.
U Fernetu standart je několik bylin jiných, takto si to pamatuji. Některé byliny jsou prý vzácné, vozí se z velkých dálek, nerostou u nás "na louce". Proti originálu. Nožná i jiné změny. Standart nekupuji i když je levnější,