Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Jo, Sumava.

Kdysi zadratovana, zaminovana a pevna hraz socializmu ma na obou stranach nadhernou prirodu. reky pramenici v jedne zemi a nehledici na statni zrizeni ci hranice tekouci si klidne do druhe zeme.

Mam jeji prirodu rad a preji potomkum aby zustala takovou jaka je.

0 0
možnosti
PL

Možná se to někomu nezdá, ale díky tomu vojenskému prostoru za totality si Šumava zachovala své kouzlo. Já se tam rád jezdím toulat.

0 0
možnosti
VF

Krásné fotky. (Opravte si překlep v úvodu - máte tam vydru s malým v). Ode mne karma.

0 0
možnosti
PL

děkuji za karmu i upozornění na chybu

0 0
možnosti
JL

Zavidim Vam tu volnost, za meho mladi kdy jsem byval zdatnym chodcem, tehdy jsme se nesmeli vydat proti proudu Kremelne. Byl tam vojensky cvicak a dale zkazane hranicni pasmo. V obci Modrava-Mader jste musel odbocit do leva na Kvildu, jinak jste narazil na cedulku "pozor hranicni pasmo, vstup jen na povoleni". Hrozne jsem touzil uvidet Breznik ( tehdy se jmenovak Purstling) kam K. Klosterman umistil dej romanu "Ze sveta lesnich samot". Bohuzel, ten byl hluboko v hranicnim pasmu". Stejne tak jako jina mista ktera tak poutave K. Klosterman popsal.Kdyz uz konecne bych tam mohl nedovoli me to moje zdravi-atrthritis, Srdecne Vam a vsem soucasnou volnost. Me dokonce v Novohradskych Horach sebrali pohranicnici a pres noc v base podrzet. Meli mepry pravo 48 hodin drzet, kdyz jsem protestoval, dostalo se me odpovedi Gottwald pry rekl "duveruj ale proveruj. Bohudik uz se to snad nikdy nestane.

0 0
možnosti
PL

Dékuji. Hezké doplnění.

0 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma R^:-) Miluji Šumavu

1 0
možnosti
PK

Tak to je nádhera, Vydra mě vždycky dostává:-)R^

2 0
možnosti
  • Počet článků 487
  • Celková karma 15,47
  • Průměrná čtenost 1870x
Životní motto: Cestuji do dalekých i blízkých míst jako do pohádky, ale za nějaký čas se vždy rád vracím domů zpátky. Vydávám se hledat zajímavá místa tam i sem, nebloudím, stačí jít rovnou za nosem.