Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

To je sice hezké tvrzení, že v přírodě přímka ani pravý úhel neexistují, ale okna na Hundertwasserově domě pravoúhlá jsou, a tedy tvořená přímkami, jinak by nešla zavřít, a když ano, tak by netěsnila. Řekl bych, že i konstrukce domu bude standardní (viz druhý obrázek), to jen povrch vypadá zaobleně a neuspořádaně.

0 0
možnosti
BH

On je po celém Rakousku, velmi doporučuji vesničku Roiten a tamní jím upravenou chalupu. A okolí je moc krásné, místní říčka Kamp vede lesem, trochu Vydra, ne tak prudká, krásné koupání, jen si vemte repelent... Cca 2-3 km od Roitenu je na ní domeček, kde také žil a tvořil... Fakt to stojí za to...

0 0
možnosti
PL

Děkuji za doporučení

0 0
možnosti
LV

Stowasser, Gaudí, Milunič, to jsou géniové architektury.

0 0
možnosti
Foto

Zajímavé. Většina těch staveb se mi však nelíbí, bydlet bych tam nechtěl.

0 0
možnosti
PK

Hundertwasserovy domy jsou jistě turisticky zajímavé, něco jako Neuschwanstein. Za něco úžasného architektonického to ale nepovažuji, zajímavé je, že domy byly původně postaveny pro sociálně slabší. Abych ale nebyl jen negativní - docela se mi líbí jeho nádraží Uelzen. Tam se ten styl lépe hodí.

0 0
možnosti
LV

Co je zajímavého na tom, že ty domy byly původně postaveny pro sociálně slabší? Zkuste si někdy udělat výlet třeba do Zvole, Ohrobce nebo Vodochod. A tam si prohlédněte, co se staví pro sociálně silnější...

0 0
možnosti
JK

Přímka se v přírodě nevyskytuje? Už jste viděl nějaký krystal?

Ovšem Hundertwasser je geniální, jeho díla bezmezně obdivuju a taky jsem za nimi oblejzal Vídeň :-)

2 0
možnosti
LH

Nebo vodní hladina, cokoli napnutého, trajektorie přímého volného pádu. Dokážu tolerovat názor, že pravý úhel v přírodě asi opravdu neexistuje, ale u přímky je to nesmysl.

0 0
možnosti
  • Počet článků 487
  • Celková karma 15,47
  • Průměrná čtenost 1870x
Životní motto: Cestuji do dalekých i blízkých míst jako do pohádky, ale za nějaký čas se vždy rád vracím domů zpátky. Vydávám se hledat zajímavá místa tam i sem, nebloudím, stačí jít rovnou za nosem.