Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VM

V68í60t 70M42r36h60a50l

16. 4. 2016 13:52

Špatné je už to, že došlo k rozdělení Československé republiky. Ovšem pokud opomeneme tento chybný historický krok, pro mě vždy bude platit, že je TA Česká republika a ne To Česko. Tento druhý název zní opravdu hrozně.

1 0
možnosti
PL

Jak jsem napsal, mě se také více líbí "ta" Česká republika, ale patrně si časem zvyknu i na "to" Česko.

1 0
možnosti
JT

Myslím si, že jde o zvyk (aspoň v mém případě). Přiznávám, libozvučně mi to nezní, ale Česko používám a když odpovídám na Where are you from?, tak se s Czech Republic cítím poněkud trapně, takže mi přijde Czechia docela užitečná. A když jsme u toho "to" tak království je taky "to" a pak bychom mohli oficiálně používat Sí Kej podobně jako Jú Kej. Ovšem v češtině zkratka CK připomíná něco jiného než název země:-)

1 0
možnosti
PL

No jestli se ve světě doslechnou, kterak pan Schwarzenberg našel zalíbení v názvu „Království České“, budou asi překvapeni.

1 0
možnosti
RE

,,Czechia" je v evropském pojetí myslím v pořádku, byť jde pro cizince o netypický shluk písmen na začátku slova, ale s tím nic nenaděláme.(Angličané mají tendenci to zaměňovat s ,,Check", Norové používají ,,Tjeckiska") Spojením ,,Czech Republic" se vracíme do doby vyhlašování nezávislosti v Africe, kdy byli hrdí, že mají konečně republiku a používali zezačátku názvy, jako ,,Republika Guinea-Bissau", Republika Ghana" atd. Dnes již používají běžně jen ,,Ghana, Benin", ap.

2 0
možnosti
PL

Já nemám nic proti tomu názvu, pouze se mi nezdá to hurá vyhlášení z Hradu a následné pochybnosti od jiných politiků. Také nečekaná iniciativa a následný údiv tenistek ve Švýcarsku. Nad tím asi budou ve světě kroutit hlavou.

0 0
možnosti
Foto

bude těžké uspokojit všechny:-)

2 0
možnosti
JS

Ke shodě by se asi nedošlo nikdy a s názvem Česko, nemám absolutně problém i když jsem z Moravy.

Název Česko naopak mnohem lépe zní a je výraznější i pro sportovní fanoušky než nevýrazné a neznělé skandování Čechíí.

2 0
možnosti
  • Počet článků 488
  • Celková karma 15,13
  • Průměrná čtenost 1866x
Životní motto: Cestuji do dalekých i blízkých míst jako do pohádky, ale za nějaký čas se vždy rád vracím domů zpátky. Vydávám se hledat zajímavá místa tam i sem, nebloudím, stačí jít rovnou za nosem.