Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Pamatuji na konec listopadu před pětatřiceti lety. Šli jsme k večeru z Velké Ameriky ke Kubrychtově boudě. Tehdy tudy vedla ještě červená značka. Jasná obloha, na slunci se teploty blížily dvacítce. Mladí a šťastní.

Pokud si člověk chtěl prohlídnout lomy v zalesněné části rezervace, musel se dát k ochranářům nebo jeskyňářům. Však jsem si užil jak kácení akátů a černých borovic ohrožujících lesostepní vegetaci, tak tahání kýblů hlíny ze zanešených plazivek. Ale ta odměna - lomy otvírající se nenadále uprostřed lesa. S poetickými názvy - např. Soví ráj.

Pro ty, kdo tuto možnost nemají - podobnou krásu skýtá Paraple - lom nad Svatým Jánem s naučnou stezkou, nebo lomy kolem Tetína.

A oblíbená jarní procházka. V budňanském předhradí projdete hřbitovem po levé straně a dostaneme se k listnatému lesu, zvlášť na jaře plném okrotic, 

vstavačů, pantoflíčků, sasanek a j. Zdůrazňuji - jdeme po cestě, ne rezervací.

0 0
možnosti
PL

Děkuji. Zajímavé nápady na návštěvu neméně zajímavých míst.

0 0
možnosti
JR

J90a64r35a 50R16a69n86k

29. 11. 2015 21:22

:-)krasne, ale musim to vse jeste jednou prelouskat a googlovatR^

0 0
možnosti
  • Počet článků 488
  • Celková karma 15,65
  • Průměrná čtenost 1872x
Životní motto: Cestuji do dalekých i blízkých míst jako do pohádky, ale za nějaký čas se vždy rád vracím domů zpátky. Vydávám se hledat zajímavá místa tam i sem, nebloudím, stačí jít rovnou za nosem.