Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J96o33s39e52f 38P59o14t96r

1. 10. 2021 22:28

Zaujal mě příspěvek pana Knechtovského :"Bůh je jen výmysl z dob starých časů."

Jde o to, že moderní věk neguje a odmítá myšlenky "starých časů" a to hlavně a na základě "VĚDY". Ta myšlenka o neexistenci Boha vznikla v minulých stoletích, kdy Volta zavedl proud do žabích stehýnek a ta se pohybovala, kdy buňka byla naplněna polomrtvou protoplasmou, kdy hmota a Vesmír byla věčné, nikdy nevzniklé a nikdy nekončící, kdy všechno vysvětlovala Darwinova teorie, a kdy bylo otázkou času, kdy věda všechno bude znát a vysvětlí co se zatím ukrývá.

Jenže uplynulo víc jak sto let, a věda nejenže nic nevysvětlila, ale nové hluboké otázky přibyly, takže dnes je bezradná v :

Velký třesk, vznik hmoty, energie, prostoru, času, fundamentálních zákonů, sil, temná energie, temná hmota, původ pohybu od kvantových částic ke galaxiím, vyladěnost hlavních konstant, tak aby náš svět představoval žhnoucí slunce a kamenné planety. Věda nevysvětlila vznik života, evoluci života, vznik buněk, vznik eukariotických buněk, vznik mnohobuněčných, lidské vědomí.

Ateismus je zamrzlý názor z 19. století.

Věda je objektivní a nestranná a v současné době se maximálně překlápí na vysvětlení, že bez Architekta to prostě nebylo možné.

0 0
možnosti