Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

asi takhle: pokud budou lide ft vyrobky na trhu kupovat, pak si jejich vyrobci svoji existenci na trhu samozrejme zaslouzi ... pokud budou zakaznici ft vyrobky z libovolneho duvodu ignorovat a daji prednost konkurenci, pak si fairtrade vyrobci zadne misto na trhu nezaslouzi a zcela po zasluze zkrachuji. netreba zadnych dotaci, grantu ani operacnich programu - zcela postacuje hentyn onen volny trh.

1 0
možnosti

I51v18o 15Ž16á41č55e45k

21. 7. 2013 15:29

Tržní úspěch FT je do značné míry výsledkem citového vydírání zákazníků: když budete kupovat věci, které nejsou FT, tak budete vykořisťovat ubohé dětičky, které musejí pracovat, místo aby radostně skotačily a chcípaly hlady.

1 0
možnosti
JF

J67a95n 64F20r56o63l84í28k

21. 7. 2013 12:30

Jedním z aspektů o kterých nemluvíte u Fair Trade je cena za certifikaci. Mnoho výrobců si to prostě nemůže finančně dovolit. Jinak je systém založen na podobném principu jako fotovoltaika. Co to dělá s trhem poznáváme na vlastní kůži. Prostě cesta do pekel je dlážděna dobrými skutky.;-)

2 0
možnosti
Foto

Já Vám nevím, ale s fotovoltaikou bych to nesrovnával. Pokud mluvíme o tom českém fenoménu, tak tady vidím podstatu spíš v tom, že si nějaká vlivová skupina něco vylobovala na státu a pak z toho těží a lidi to platí... Fair trade jde jinou cestou a s lobisty to myslím nemá nic společného :-). S tou certifikací máte pravdu. Domnívám se, že tady mohou pomoci družstva, ve kterých se farmáři sdružují. Ale nejsem až takový expert na fair trade, tak bych nerad mluvil za ně. Díky za zajímavý postřeh!

0 1
možnosti
  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1590x
Sociolog a PR konzultant

www.sociolog.cz | www.kovarikpr.cz