Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

R^ Nemá cenu si dělat falešné iluze o americké zahraniční politice, která je vlastně jen politikou CIA. V 80. letech také jen bojovali s Husajnem hezky bok po boku proti Chomejnímu, ale veřejnost málo tuší, že stejná nepřátelská USA podpořila iránský Contras v Nikaragui, který bojoval proti komunistům. Hledat optikou CIA, kdo je přítel a kdo je nepřítel je naprosté absurdum. Této agentuře nevadil ani nábor nacistických vědců, kteří pomohli s vesmírnými programy, ale jejich minulost v koncentračních táborech s židy je nesmazatelná.

2 0
možnosti
MS

Pardon překlep: Contras není íránská, ale nikaraguiská povstalecká skupina. Její financování bylo z výtěžku ilegálního prodeje zbraní Íráncům.

2 0
možnosti
DR

V podstatě jste to popsal přesně. V současnosti jde kromě dokončení jednání o mírové smlouvě s Talibanem a tudíž stáhnutí všech vojáků celé této stupidní mise ještě o to jak ten konec představit veřejnosti (tedy spíše pouze té která těm žvástům o boji s terorismem a třeba za Prahu věřila) tak aby to nevypadalo na naprostou blamáž.

2 0
možnosti
NM

...což o to ale jen mne zajímá kdy se ti naší vyvážení redaktoři /ale i umělci pořádající protestní demonstrace k činosti našeho prezidenta/ začnou vyjadřovat ale i pořádat demonstrace proti USA za činnost Trampa npř. v ČÍNĚ hlaně jsem zvědav na Kalouska jak to vysvětlí neb pro zasvěcené Zeman toto uskutečnil s pořádným předstihem;-O;-D;-DR^!!

0 2
možnosti
Foto

Problém s odchodem vojsk USA z Afghánistánu je ten, že Američané za posledních 20 let se svými zahraničními intervencemi v cizích státech nemají žádné úspěchy.

Irák - totální blamáž, stejně jako Libye či Sýrie, na Ukrajině se jim povedlo pouze rozpoutat občanskou válku (bez účasti amerických vojsk), ve Venezuele již couvají od přímého vojenského napadení, a Afghánistán?

To je další veliká ostuda...

Jediné, čeho USA dosáhly, že je nenávidí většina zemí světa a z naprostých lokajů jim zbývají už jen některé země EU, například Česká republika či Polsko.

Situaci jste popsal dobře, karma R^

2 5
možnosti