Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

Špatný a neschopný (či na druhé straně všehoschopný) mocnář nemůže mít dobré sluhy. Od takového nakonec všichni dobří utečou. No a jeho úmyslu jsou ledasjaké, jen ne dobré.

0 0
možnosti
Foto

Sluhové jsou jen sluhové, nakážeš jim hop a oni poskakují. Poskoci se jim česky říká. Že nejsou poskoci kdovíjaká kvalita, tak to je běžný stav. Kdyby byli kvalitou, nejsou poskoky. -- - - Machiavelli ve Vladaři říká, že kvalitu panovníka lze poznat podle jeho volby rádců. Je-li vladař schopný, najde si dobré rádce. A je-li neschopný, pak i jeho výběr rádců nestojí za nic. Jediný rádce, kterého Babiš má, je Mára Prchal. Sami sebe se zeptejme, zdali je Prchal neschopný natolik, aby věrně odrážel neschopnost svého vladaře. Já za sebe považuji Máru za schopného.... a podle mne je tedy schopný i Babiš. Že nás do pár let přivede do krachu ala Řecko, to už je zase jiná věc....

0 0
možnosti
VB

Naší tragédií je, že jsme 30 let promarnili možnost kultivovat české zákony, instituce a mj. vzdělanostní zázemí politic. stran; např. švýcarská sociál. demokracie - to jsou zcela nenápadní jedinci v konfekč. oblecích, ale s mimořád. univerzit. vzděláním a bez střetu zájmů. Sloven. prezidentka Čaputová, to je dáma jako ze Západu. Z premiéra Matoviče mám zatím obavy, aby to nebyl sloven. Babiš, člověk nesmí dát na proklamace či tvářičku, je třeba znát o lidech více. Čekám, kdy naše různé nepolitic. instituce, politologové aj. zajistí našim občanům hlubší informace o "čistší" politice v různých západ. zemích, resp. o důkladnějším právním a institucionál. rámci, v němž je více možné odhalit nekorektního jedince a donutit k odchodu. V 90. letech se u nás začalo rozkrádat to, co zbylo po komunistech, můj odbor. poradce (využívala jsem ho jako novinářka) se utěšoval, že až nebude co krást, pak snad politici budou dělat reformy jako např. Německo a Rakousko vč. využití jejich kvalit. zákonů. Jenže občané pracují, odvádějí daně a pojistné, takže je stále ještě co rozkrádat. Ale nebude už na větší úplatky pro různé skupiny potenciál. voličů (ledaže se začnou více šidit různé bezmocné skupiny občanů, např. senioři v ústavech).

2 0
možnosti
JS

No jsem zvědav co bude opozice říkat za rok , až bude po volbách, kde bude 1.ANO , 2.Piráti, 3.SPD. Zatím dělají vše proto aby to tak dopadlo. Stačí aby Okamura trošku změnil rétoriku a budeme všichni koukat.

2 0
možnosti
JK

Tak jste nám republiku rozdělil na snobskou Prahu a ty snoby pomlouvané chudáky ze zbytku republiky. Ono to tak není, že jo, ono to zavání demagogií. Celkem asi 15% obyvatelstva celé ČR volí ANO a jako politolog jistě víte převažující profil těchto lidí, jen to určitě není ono naznačené dělení. Vyčítání slovenského původu je marginální záležitost, ale to že premiér Českých zemí neumí česky navozuje vzpomínky na Husáka, což teda zase není nic moc. Otázkou je co si v "divokých devadesátých" máme představit o výrazu „lepší a schopnější“, férová soutěž znalostí a umu to ale rozhodně není.

Jistě, Babiš sbírá protestní voliče a udržuje je v bojovné náladě, to se mu daří a nutno podotknout, že jeho odpůrci mu často nahrávají a o zbytek se postará kreativní Prchal. Vždy když Andrejovi ego nedá a začne mluvit spatra (což má zakázáno), tak má Prchal fůru práce, jestli reagovat útokem, zesměšněním, nebo mlčením.

Funkcionáři z devadesátek by skutečně měli zahodit stranické průkazy a jít do důchodu. Fakticky nemusím tu partu jako je Špidla, Dlouhý, Topolánek, LuftJarda, i Rusnok a jiní.

Udělejte si srovnání Čaputové se Zemanem a vychází to jako kytka a bahno. Čaputová prezentuje hrdé Slovensko a občané ji mají rádi. Naš zamindrákovaný dědek dělá jen ostudu, plazí se před východními mocnostmi a nemá podporu už ani těch co ho původně volili.

Faltýnek si svou brněnskou frakci neuhlídal, když chceš ukrádat z dortu, nesmíš u toho mlaskat, ne musíš být oslavenec. Kdo je oslavencem v hnutí je všem jasné, takže ti co na to pozapomněli, musí z kola ven. Místní oslavenec je ale Evropou označen za onoho mlaskajícího desperáta, a tak mu ten dort seberou a dají tam, kde ne něj už nedosáhne a bohužel ani nikdo jiný z Česka. Dobrovolně se ho nevzdá, nikdy, nikdy, to si pametajtě. A ano Zeman mu na to vše dává štempla a nepustí nikoho jiného k moci. Těžko taky pohledat mezi těmi politiky někoho, kdo by si troufl kormidlovat v krizi a vyšel z toho jako vítěz. Šťastný není ani Andrej.

2 2
možnosti
JR

J86a53n 90R19á78ž

23. 6. 2020 12:12

Nejraději bych byl, kdyby Babiš zmizel. A je mi jedno jestli do Košic nebo na Mars. Ale při tom mne jímá hrůza z pomyšlení, co by tady pak za reálné bezvládi nastalo.

Nebo víte o někom, kdo má takovou politickou autoritou a respekt občanů, aby byl schopen po volbách sestavit většinovou vládu? Když pozoruji lídry všech stran, nenapadá mne totiž nikdo.

1 0
možnosti
JK

Všechno před "ale" je lež. Stará známá poučka. Politickou autoritu jen u svých oveček, cvičí s ním i komunisti, respekt jen menší části občanů možná a nesestavil většinovou vládu, ta je jak známo menšinová.

Nic nestojí na jednom člověku, nic, není člověk, který by nešel nahradit, to je jeden ze základních principů úspěšnosti člověka jako druhu. Vyvolávat "hrůzu", když jedna osoba nebude ve funkci je směšné.

3 0
možnosti
  • Počet článků 131
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 507x
Politolog, historik a publicista. Veliký příznivec kritického myšlení a nepřítel frází. Lehký provokatér.:-)

Seznam rubrik