Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AH

nyny.

18. 3. 2009 15:08
no

ta představa řidiče ohnutého přes koleno švarného policisty s páskem je neodolatelná. ještě by to chtělo vymyslet něco pro masochisty ;-D

0 0
možnosti
T

Tines

18. 3. 2009 13:16
Desatero

není jen pokus a ač nebylo dáno všem lidem, ale jen jednomu národu, je to jediný souhrn pokynů pro život, jaký existuje. Přečtěte si jej pokud možno ale v originále, ekumenický překlad je velmi velmi velmi nepřesný.

Problém tedy není v Desateru, ale v nás. My se neřídíme ničím. Nemáme respekt z ničeho a nikoho. Nemáme ani povědomí, proč jsme na světě a proč bychome se tedy měli zodpovídat za své činy. Atd. atd.

0 0
možnosti

studánka

18. 3. 2009 9:57
Částečná pravda

Pravdu máte, ale jen částečně. Na rozdíl od Vás se domnívám, že tresty u nás, pokud k nim dojde, jsou směšně nízké. Také příklad. Znám člověka, který řídí pod vlivem alkoholu již dlouho, 20 let. Za tu dobu jej nikdo nechytil. Možná má štěstí, ale především ví, že pokud jej chytí, odejmou mu řidičský průkaz (maximálně) na 1 rok. Právě proto si z vyhlášek a zákonů nic nedělá. Kdyby to stát myslel upřímně a trestal řízení pod vlivem alkoholu odebráním řidičského průkazu navždy, situace by zcela jistě byla jiná. Skoro nikdo by to neriskoval. Bylo by však nutno také trestat řízení bez průkazu, ovšem nejméně 5 lety vězení. Jinak jsem četl pěkný článek o situaci v USA. Mladý pár nezaplatil při vstupu do metra v New Yorku a již druhý den byl odsouzen k nemalé pokutě a ihned deportován zpět do Evropy. To je účinný systém

0 0
možnosti
PK

Pavel Kolar

18. 3. 2009 10:05
Re: Částečná pravda

A to je ten rozpor. Kdyby mu pokaždé, kdy zasedne za volat opilý někdo odebral ŘP, tak těch 20 let nejezdí a nemusíte jej posílat hned do vězení.

0 0
možnosti
PK

kraken

18. 3. 2009 9:55
bingo!

Co dodat? Je to presne tak. Jen se da polemizovat, jesli je ta neprehledna zmet zakonu, vyjimen a vyjimek vyjimek umysl (kvuli nenapadnemu pritahovani sroubu?), lobby (samozrejme, pravnikum to prospeje) a nebo jen prosta neschopnost ci omezene videni sveta. Bohuzel zadna z uvedenych variant neni dobra.

Dalsi duvod nedodrzovani pravidel je i v  tupem lpeni na nich: taky si vezmu rychlost-chapu,ze ve mestech a huste zastavbe ma 50 nebo i 40 smysl.Ale kdyz se nekdo boji (?) a necha 50 i na kraji obce, kde se uz X km jede mezi poli, jen ta cedule konce mesta je az nekde, tak je asi logicke,ze to mnoho lidi nedodrzuje. A ti si pak vytvari obecnejsi navyk nedodrzovat predpisy, vedet,ze predpisy jsou nesmyslne a nemaji logiku...To je na tom nejhorsi.

0 0
možnosti