Ulička Franty Kocourka

V současné době je podáván návrh na pojmenování některého z veřejných míst po bývaném českém prezidentovi Václavu Havlovi. Již je po něm pojmenováno letiště v Praze a o mnoha dalších místech se rozhoduje. Stejná situace je i v Brně, bez ohledu na to, je-li nebo není-li to vhodné.

idnes.cz

V Brně máme dosud nepojmenovanou komunikaci mezi katedrálou sv. Petra a Pavla bývalým divadlem Husa na provázku (dnešní Divadlo na provázku).  Snaha pojmenovat tuto komunikaci po Václavu Havlovi rozvířila velkou debatu na toto téma. Jsou zde zarytí zastánci i odpůrci a v současné době došlo k novému hlasování o názvu této komunikace, kdy ke jménu Václava Havla přibyla jména Christian Karel André a Jan Calábek.

Bohužel nikdo z navrhovatelů nevzal v potaz umístění uličky a její vazbu na divadlo Husa na provázku. Pojmenování uličky po Frantu Kocourkovi, nezapomenutelné brněnské osobnosti spojené s tímto divadlem, by bylo nejenom mnohem vhodnější, ale vzhledem k okolnostem i zajímavější a příhodnější.

Návrh na přejmenování po Frantu Kocourkovi byl podán a zařazen k projednání, ovšem nikdo již toto jméno nezařadil do oficiálního hlasování, což je jistý problém. Prosím, chcete-li, můžete podpořitt petici na pojmenování této komunikace po Frantovi Kocourkovi, skvělému baviči, silákovi, herci, znalci brněnského hantecu a nezapomenutelné osobnosti, která je neoddělitelně spojena s městem Brnem a která k tomuto místu patří mnohem víc než kdokoliv jiný.

http://www.petice24.com/chcete_v_brn_uliku_franty_kocourka

Zároveň prosím brňáky o osobní návštěvu buď Urban centra, Mečová 5, Stará radnice, nebo Úřad městské části Brno-střed pracoviště Czech Point, Dominikánská 2 do 31.8.2013 a o hlasování pro Frantu Kocourka a to bez ohledu na to, co je na hlasovacích lístcích uvedeno

Předem všem děkuji.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Kolář | čtvrtek 6.6.2013 14:13 | karma článku: 27,87 | přečteno: 1624x
  • Další články autora

Pavel Kolář

Volby v několika číslech

22.8.2017 v 13:43 | Karma: 19,91

Pavel Kolář

Absurdistán2

13.7.2016 v 20:13 | Karma: 31,31

Pavel Kolář

Absurdistán

12.7.2016 v 22:33 | Karma: 42,31