Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

hasmen

4. 12. 2008 14:43
Karma !

Dal jsem Vám karmu,nenašel jsem v článku nic s čím bych nesouhlasil R^

0 0
možnosti

anžto

4. 12. 2008 11:23
registrované partnerství

kdyby ten zákon neoperoval s pohlavím...no chápu jak to myslíte. Jenomže heterosexuální svazky už mají své svatby, není třeba aby ještě měli registované partnerství. Kdežto homosexuálové, i když třeba spolu žili léta, neměli na sebe jakékoli legální práva a povinnosti - majetek, zdraví apod. Nevím proč vám to vadí, nikomu to snad neubližuje. Nebo ano?

0 0
možnosti
DR

Reg

4. 12. 2008 16:25
Re: registrované partnerství

Přesně tak. Ve Francii to udělali tak, že tzv. "civilní svazek" zavedli globálně pro všechny a to je podle mě systémově chybné. Za prvé neodstranili nespravedlnost (heterosexuálové mají na výběr dvě možnosti - pevnější a volnější svazek, zatímco homosexuálové jen jeden - ten volnější) a za druhé toto řešení skutečně ohrožuje tradiční rodinu (což oprávněně kritizují konzervativci), zatímco české řešení ji neohrožuje. Tohle si u nás plno lidí neuvědomuje a dojde jim to většinou po krátkém vysvětlení. Myslím, že to muselo dojít i autorovi, ale myšlenkový zkrat by připustil jen s pistolí u hlavy. ;-)

0 0
možnosti
DR

Reg

2. 12. 2008 23:42
domácí úkol

Takže na závěr domácí úkol: Pokud si myslíte, že registrované partnerství přináší nějaké výhody, proveďte experiment - rozveďte se s manželkou, dohodněte se s kamarádem a uzavřete spolu registrované partnerství. A pak mi napište, jestli se vám podařilo na stát vyzrát, čili jestli jste tím získal nějaké speciální výhody, které byste jinak neměl.

0 0
možnosti
PK

Pavel Kolar

3. 12. 2008 8:10
Re: domácí úkol

běž se léčit magore

0 0
možnosti
DR

Reg

2. 12. 2008 23:34
nápověda

Kdybyste tápal, trochu vám k tomu logickému uvažování napovím. Píšete, že zákon o RP je šitý na míru jedné konkrétní menšině. Tak si řekněme, jaké. Slovo "homosexuál" v tom zákoně vůbec nepadne. Je šitý na míru jakékoliv dvojici stejného pohlaví. Čili polovině populace. A teď se zamyslete, komu je šitý na míru institut manželství. Jakékoliv dvojici opačného pohlaví. Čili polovině populace. Oba zákony (o manželství i o RP) jsou tedy šity na míru stejně velké skupině lidí (zároveň není možný jejich souběh). To, kterého zákona se v souhrnu využije více, je úplně jedno, protože z obou plynou stejná práva a povinnosti pro partnery. Už se žárovka trochu rozsvěcí? :)

0 0
možnosti
DR

Reg

2. 12. 2008 23:12
zákon o registrovaném partnerství

Pane Koláři, vy jste nenapravitelný v demonstrování absence svého logického myšlení. :) Vysvětlete mi prosím, jakým způsobem má zákon o registrovaném partnerství charakter pozitivní diskriminace nebo jak podle vás dává někomu nějaká práva navíc oproti někomu jinému. Kdyby se - jak píšete - v něm neoperovalo s pohlavím, tak by to byla zásadní chyba, protože konzervativci (mezi které patřím) by správně namítli, že heterosexuálům by tím vznikly dvě různé úrovně svazků na výběr, a to by bylo skutečné ohrožení tradičního manželství! Takto zákon heterosexuálům do jejich života ani právní úpravy nijak nezasahuje. A opravdu mi vysvětlete, jak jsem já, homosexuál, pozitivně diskriminován díky existenci RP. Co dostávám navíc oproti bezdětným manželům, kteří jsou pro společnost stejně přínosní jako já s mým partnerem? (a koneckonců platíme stejné daně, včetně pojistného na vdovecký důchod, který mimochodem stále ani registrovaným partnerům nenáleží)

0 0
možnosti
K

kaktusak

30. 11. 2008 0:40
kapitalismus závisí na státu

Daně: každý stát musí být tak silný a bohatý, aby dokázal prosazovat principy, které hlásá. Nyní třeba rovnost politických práv, konkurenční prostředí, soukromé vlastnictví... Bez silného státu by tohle všechno rychle padlo.

Církve: je prokázáno, že církve ukradly majetek lidem. Neplatit desátek po celá staletí nebylo možné. Proto by se z hlediska spravedlnosti církvím nemělo nic dávat ze státního. Kdo z nějakého záhadného důvodu pociťuje nutnost existence církví, ať si je platí ze svého (tedy ne z odpočtu daní apod.).

0 0
možnosti
PZ

PeTaX

28. 11. 2008 16:50
Možná bych

to sedmero rozšířil o pár dalších. Třeba, že písemnost se považuje po 15 dnech za doručenou, bez ohledu na to, kam ji odesílatel zaslal, nebo zda se jej Pošta pokusila doručit.

Třeba o papouškovanou frázi: „Neznalost zákona neomlouvá", když zákon neumí vysvětlit ani renomovaní právníci.

Třeba o „nepřizpůsobení rychlosti jízdy povaze vozovky“.

Našlo by se toho víc.

Pěkně napsáno, Karma.

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

28. 11. 2008 11:12
Pane autore

u tzv. trojdaní (daň dědická, darovací a z převodu nemovitostí) se velmi vážně diskutuje o tom, že budou zrušeny, jejich správa a kontrola je totiž dražší než daňový výnos z nich. Neklesejte na mysli, už za 2 roky by (snad ?!) neměly být.

0 0
možnosti
K

Kol_ot_oč

28. 11. 2008 10:59
Karma

R^ Hezky napsáno pane autore

0 0
možnosti
TB-V2

Todd Bertuzzi - verze 2

28. 11. 2008 10:30
Perfektní analýza

R^

0 0
možnosti