Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jirkan01

30. 6. 2009 7:43
Zemědělci mají jednu

velkou výhodu. Když selže trh, najedí se.My ostatní se fakt auta, počítače a domácího kina  nenažerem. Ale to není důvod k tomu, aby nás vydírali. Jestli je někde slabina tržního hospodářství a kapitalismu, je to právě u zemědělců. Oni taky chtějí mít doma luxus, ale tak nějak nechápou, že na IPOD musí někdo myslet, ne jen dělat rukama. Moje poslední zkušenost z holkou z vesnice byla jednoduchá - neděláš rukama, jsi blbeček, naši mají králíky, ty jenom software.  I když v  podstatě pravda, když o tom přemýšlím, koupím si králíka.

0 0
možnosti

jeniczech

29. 6. 2009 15:45
Protest JE o omezení svobod nezůčastněných

Pokud se nepletu, protest ve velkém má jediný účel - uděl problém and zoufalé pokusy o řešení doposud neúspěšné problémem veřejným. Ůčelem protestu je blokáda, která má omezit dopravní ruch, potažmo obchod a ostatní prvky společnosti. Proto mi připadá divné pozastavovat se nad tím, jaká "práva" mají protestující, když je obecně známo, že protestující vyráží do ulic, protože si myslí, že je něco špatně a nemají již mnoho šancí to změnit. Proto chudák pán se zahradou je logickým a očekáváným výsledkem - problém zoufalé skupiny se účelově stává i jeho problémem, protože protestujícím jde o zveličení problému z lokální úrovně na úroveň veřejnosti.

Cinkání klíčů taky bylo značně nepohodlné pro lidi, co cinkat nechtěli, ale museli se z oken dívat na protestující dav. Protože to je účel protestu.

Jistě, protestuji blokádou, ne vandalismem - v tom je velký rozdíl, ale ať mi tu nikdo neříká o právech neprotestujích proboha, když ta se při každém protestu prostě narušit mají z principu věci.

0 0
možnosti

McCorner

29. 6. 2009 17:05
Re: Protest JE o omezení svobod nezůčastněných

Ano, protest (stávka) je o tom zatáhnout do mého (pro jiné lidi bezvýznamného problému) co nejvíc lidí. Ať už tak jak psal autor v textu rozdáváním letáků, nějakou upozorňující akcí, nebo blokádu. Problém je ten, že nějvětší úspěch mají ty blokády (a o tom psal autor, že to není ideální forma prostestu), protože jsou do toho ostatní lidé vtaženi nedobrovolně (u rozdávání letáků, dobrovolné podpory, to nechá většinu chladnou protože se to jich netýká "mají svých starostí dost" a ani média se o tom nezmíní).

Mě osobně by jen zajímalo, jestli by ti co tu mluví o chudácích lidech kterým blokující způsobují škodu, na ně brali ohled, kdyby byli na místě protestujících. A doufám že až budou v takové situaci tak si ty řidiče, cestující ve vlaku ... jako rukojmí brát nebudou.

0 0
možnosti

sadlomaslo

29. 6. 2009 11:18
tak já třebe už tři hodiny čekám

na spojení se "specialistou" z O2....ale krásně mi k tomu hrajou...co nějakej traktor

0 0
možnosti

hovori.cml.hovori.cml

29. 6. 2009 14:37
Re: tak já třebe už tři hodiny čekám

tak pevny nervy ;-D;-D a vydrzet, zatim ses v prvni tretine ;-D;-D;-D

0 0
možnosti

sadlomaslo

29. 6. 2009 11:13
barbarrosa

má občas pravdu;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti

kvestor1

29. 6. 2009 10:49
Moc mne mrzí

že zemědělci jen protestují a nic proti tomu nedělají. Jak rád bych si koupil mléko a ne ty sajrajty co prodávají v HyperSuper. Každý den bych koupil 2 litry čerstvého mléka, kdyby mi jej někdo chtěl prodat a ne jen čekat, až si pro jeho produkci někdo přijede. Jsem pražák anemám souseda s krávou. Bohužel jsem závislý na HyperSuper... A zemědělci protestují proti nízkým výkupním cenám mléka. ;-(

0 0
možnosti

hovori.cml.hovori.cml

29. 6. 2009 14:40
Re: Moc mne mrzí

no rika se tomu "prodej ze dvora" a nekde uz funguje, ale pokud si z prahy pocitam ze bys nebyl ochoten jezdit kazdy den pro 2 litry mleka nekam za Prahu. A obavam se, ze v Praze tezko bude nejakej ten kravin ...... co ja vim je tam akorat jeden velkej prasecak rozdelenej do dvou komor ;-D

0 0
možnosti

hukoth

29. 6. 2009 10:42
Zbabělé

Viníky mléčné krize jsou podle zemědělců zpracovatelé a obchodníci. Tak ať jdou zablokovat vrata do Madety nebo příjezd k Tescu. Jenže na to nemají odvahu, nahrazovat hypermarketu škodu na ušlé tržbě by asi nebyla legrace a tyhle firmy mají sakra dobré právníky. Takže si vezmou za rukojmí lidi, kteří se bránit nemohou. Z mého pohledu je to obyčejná zbabělost.

0 0
možnosti

D. Lister

29. 6. 2009 10:26
oko za oko

Mam pozemek pres ktery jsem "per huba" povolil prujezd mistnimu zemedelci, aby nemusel oklikou. Dnes vecer jdu zamknout zavoru. Co je moc, to je moc. Nejen ze jsou po nich vecne zasrany silnice, ale jeste si troufnou brat si nas jako rukojmy.

0 0
možnosti

barbarrosa

29. 6. 2009 7:54
Dívám se

že tady diskutují jenom  "zemědělští odborníci".

0 0
možnosti

perc

29. 6. 2009 9:32
Re: Dívám se

Souhlasím. Jeden lepší odborník než druhý.  Až železhičáři zastaví vlaky, budou nadávat stejně. Až zase budou hrozit řidiči kamionů, bede to znovu stejné.

0 0
možnosti

OrpheusF1

29. 6. 2009 7:24
měl bych jiné řešení

navrhoval bych zablokovat vjezdy do zemědělských statků či usedlostí. Pokud oni blokují silnice nám, nevidím důvod, proč bychom my jim nezablokovali vrata s tím, že protestujeme proti reznutí zemské osy od močení polárních medvědů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 133
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4885x
Dalo by se tvrdit, že otázka života vesmíru a tak vůbec již byla nejen zodpovězena a pár let to už je.