Prohibice? Proč?

Podle ministra Hegera v Praze zemřel jeden člověk a tak si tedy nikdo nemůže být jistý.

Odlišení etanolu a metanolu. Slabý roztok manganistanu draselného v kyselém prostředí tedy za přídavku třeba octa změní barvu, oxiduje dotyčný alkohol, ale metanol mnohem rychleji než etanol. Orientačně to může být indikátor, že tohle se pít opravdu nemá.Pavel Kolar

Dokud umíraly desítky na Moravě, nevadilo to. Ale tahle rovina, byť se nabízí, je stejně nesmyslná a zároveň iracionální, jako celá prohibice. Proč neříct spíše lidem nějakou užitečnou informaci, jako že z originálních likérek přichází alkohol zpravidla v originálních nezaměnitelných lahvích a ty, na rozdíl od etiket stěží někdo napodobí? Proč neříct lidem, že pokud už tedy mermomocí musí do svého pitného režimu zařadit chlast s pochybným původem, mají alespoň nakoupit 4 různé značky a ty prokládat, protože pak je i případná otrava přežitelná bez následků?

On ten zákaz je vlastně, ostatně jako vždy, kontraproduktivní a povede k právě opačnému chování a jednání.

Co mi ale vrtá neustále hlavou, metanol podléhá přísnému zacházení s jedy, tedy eviduje se každý mililitr. Jak je vůbec možné, že někdo se dostane k takovému množství metanolu a je ještě tak blbej, že to míchá na chlast???  Vždyť někde musí chybět !!!

Až se mi vtírá na mysl otázka, není prohibice vyhlášena proto, aby ochránila některá vyhlášené pražské alkoholiky, nebo prostě jen proto, že pivo nikdy nedosáhne 20%?

Kdo ví?

PS: Moraváci mají své víno a každý tolik slivovice, že by se v ní mohl koupat, tak ti se momentálně smějí…

PS2 (21:21) Vláda vlastně zakázala prodej jediného dostupného protijedu proti metanolu. Vskutku geniální.

Autor: Pavel Kolář | pátek 14.9.2012 20:53 | karma článku: 28,46 | přečteno: 2276x
  • Další články autora

Pavel Kolář

Volby v několika číslech

22.8.2017 v 13:43 | Karma: 19,91

Pavel Kolář

Absurdistán2

13.7.2016 v 20:13 | Karma: 31,31

Pavel Kolář

Absurdistán

12.7.2016 v 22:33 | Karma: 42,31