Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BH

dropa

25. 11. 2008 17:02
Dávám karmu

Naštvanost odmítnutého je zcela zanedbatelná proti opakovanému stresu z nutnosti opět si "uthnout od úst" a vracet splátku po dohodnuté splatnosti!

Čest vyjímkám.:-)

PS: Ty kanáry tam seděj!

0 0
možnosti
PP

ippokorny

25. 11. 2008 10:13
Mohu potvrdit splácení po částech

Také jsme půjčil a je zajímavé, že dotyčný skoro nikdy nevrátil částku tak, jak si jí půjčil, tedy najednou a mě obtěžovala evidence, kolik již vrátil či kolik ještě dluží. Ano, půjčky je lépe chápat jako dar a být mile překvapen, když se vám peníze vrátí.P.P.

0 0
možnosti
V

Virus2

25. 11. 2008 21:54
Re: Mohu potvrdit splácení po částech

Tak proč jste si, proboha, nedihodl, že částka bude vrácena v celku, do určitého data a s určitým úrokem, když Vám tohle tak strašně vadí?

Já  ve vracení dluhu po menších částech vidím naopak snahu dlužníka dluh co nejdřdřív splatit. Protože nikomu jinému než dobrým kamarádům nepůjčuji, rozdrobení splátek mi nevadí, navíc mi splátky  posílají na můj účet, takže evidence je jednoduchá.

Jistě o nějaké peníze jsem už taky přišel, ale taky se mi vrátily peníze, které jsem už dávno odepsal....

0 0
možnosti
DR

Reg

23. 11. 2008 20:57
proč si nepůjčovat?

Když mám zrovna peněz přebytek, můžu je uložit na spořící účet s úrokem 3,5 %. Když má můj známý peněz nedostatek, může si je půjčit od banky na kontokorent na 13 %. Proč bych mu je neměl půjčit na 8 %? Vyděláme oba - proč by měly vydělávat banky na tom, že nejsme schopni dohodnout se a věřit si?

0 0
možnosti
HN

handour

21. 11. 2008 16:58
nepůjčit ,ale opít

uff, už jsem se bála, že budete psát, že jste nějakému homosexuálovi půjčil peníze a on vám je, samozřejmě, nevrátil.

Dobré účty dělají dobré přátele, takže i když nepůjčíme, kamaráda aspoň pozveme na paňáka;-D

0 0
možnosti
DR

Reg

23. 11. 2008 20:58
Re: nepůjčit ,ale opít

Homosexuálovi půjčit, ale leda bezhotovostním stykem. Hotovostní styk by pan Kolář považoval za příliš rizikový. ;-)

0 0
možnosti
JM

Hulimír

21. 11. 2008 15:28
jo,jo

Autor má pravdu.... taky jsem si pujcil od kamaradky a nechce se mi ji to vracet...teda ne ze bych nechtel... ale ......znáte to....;-)ale je to jeji chyba, neměla mi pujčovat... autor má pravdu...

0 0
možnosti
JS

belgian chocolate

21. 11. 2008 14:40
já nikomu půjčovat nemůžu

mám smlouvu s bankou, že banka se nebude zabývat mojí profesí a já zase její. když si někdo přijde půjčit, vysvětlím mu to, a je pokoj.

0 0
možnosti
RK

Radek0075

21. 11. 2008 15:11
Re: já nikomu půjčovat nemůžu

Dobrej názor. Neni ale pak dobrý narazit na někoho, kdo má smlouvu s nemocnicí. Jo milá zlatá, první pomoc? To já nedělám. Od toho jsou tady doktoři. :-)

0 0
možnosti
ML

maliky

21. 11. 2008 14:34
Jo jo

Je to o tom koho mate proti sobe a nezalezi na tom, jeli to pribuzny nebo nekdo "cizi".

Moji pribuzni si ode me pujcili (sestra, teta, bratranec) a nikdy nevratili a s mym kamaradem si obcas pujcujeme bez problemu castky pres milion jen tak, jak se rika per-huba a zadny problem.

0 0
možnosti
ZN

Zdenda-69

21. 11. 2008 14:29
Zbytečně moc

paušalizovano. souhlasím, půjčky mohou dokonale rozesrrat hlavně rodinné vztahy - ale na druhou stranu, pokud někdo nejedná chtěně fér a nevrací z vlastního lemplovství nebo s cílem prostě takto "vydělat", tak stejně není oč při takových vztazích stát a dotyčný ať si jde třeba k čertu. Mám taky zkušenost, že i snad nejlepší kamarád se při dluzích může začít chovat podivně, to se mi taky stalo, nebyly to superzávratné peníze - nějakých 15 tisíc a štvalo mě, že pak při nevracení dle dohody hrál mrtvého brouka místo aby řekl, jestli je v nějakém problému a že třeba opravdu vrátit nemůže - je to o komunikaci. na druhou stranu nikdy nevíte, kdy se na straně těch prosebníků můžete ocitnout sám - stačí krach v práci, výpověď ze strany zaměstnavatele, zánik firmy ..... než třeba prodáte nějaký majetek, abyste vůbec přežil a mohl pod ne až tak smrtícím finančním tlakem něco vyřešit - tak se na překlenutí třeba prodeje nemovitosti bez půjčky těžko obejdete. Nikdy sám nevíte, co potká vás ....

0 0
možnosti
P

papaya

21. 11. 2008 13:56
Autorovi

Nezávidím Vám Vaše "nejlepší kamarády" ... možná máte jiná měřítka na to, koho nazývat nejlepším kamarádem, nevím. Když jsem vyhořela (moje chyba byla, že jsem neměla pojistku) našlo se dost mých přátel a příbuzných, kteří mi finančně pomohli. Šlo o menší částky peněz. A světe div se, někteří své peníze ani nechtěli zpátky, když jsem jim je šla vrátit, s dovětkem, že jim se může někdy stát něco podobného. Tak to prostě mezi kamarády chodí, že si pomáhají. Já sama jsem půjčila své kolegyni větší obnos a v daném termínu mi peníze vrátila.

Co se mi ovšem tak často nevrací - to jsou mnou půjčené knihy :-P 

0 0
možnosti
PK

Pavel Kolar

21. 11. 2008 14:18
Re: Autorovi

;-) nikde v článku nepíši, že byli explicitně moji kamarádi, nicméně pár "kamarádů" ovšem ne nejlepších takových podobných taky mám.

A co se týče toho zbytku, právě proto je tam to PS :-)

0 0
možnosti
A

Alergik71

21. 11. 2008 13:11
Hmmm

Zřejmě máte špatné přátele u příbuzných si člověk  nevybere. ;-)

Já mám zkušenost s tím, že jsem si půjčil i jsem půjčil (úrok něco mezi bankovní půjčkou a depozitní sazbou = oba na tom vyděláme) a nebyl problém.

0 0
možnosti
  • Počet článků 133
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4885x
Dalo by se tvrdit, že otázka života vesmíru a tak vůbec již byla nejen zodpovězena a pár let to už je.