Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

cojanato

8. 3. 2009 14:52
Nebo také "Ukradená revoluce"

R^Velmi výstižné ! Ale, co dál?

Neměli bychom si to, co nám někdo sebral, brát konečně zpátky a bez nějakých okolků? Není už načase? Po těch 40ti až 50ti letech morální devastace národa a po roztrhaném "sametu to není a nebude tak jednoduché. Pokud se ale nebude konat a  stávající stav se nezačne včas a rapidně zlepšovat , je to cesta do "pekel". Nejvíce na to doplatí hlavně ti mladší a jejich potomci. Jenže, mají ti mladí opravdový zájem? Někteří ano, ti ostatní ......??

0 0
možnosti
A

annabig

5. 3. 2009 10:41
Každý režim má své rovné a rovnější

Jak tento malý nátrod v kontextu vývoje před 2.světovou válkou,v jejím průběhu a po ní přišel o demokracii, každý průměrně vzdělaný občan musí reflektovat. Čím byl daný vývoj, jak se chovaly mocnosti. Lidově demokratické zřízení, socialistický vývoj, slabá sebereflexe režimu(vyjma let 1964-1968), zejména nezhodnocení  ekonomického vývoje, popírání tržní ekonomiky.  Uzbrojení se sama sebou. Rozporuplná ideologie, kádrování, demagogické postoje v kultuře, popírání svobody slova. Represe.  Ale i celá řada poctivě pracujících lidí, kteří věřili, že svojí prací přispějí k lepšímu vývoji, budou moci reformovat molocha zevnitř. I dnešní režim má svoje poctivé, příživníky a prznitele demokracie. Jestliže chtěné (národ se výrazně novému režimu nebránil), nové se vyvíjí pokrouceně, nutí lidi srovnávat se starým. Já si myslím, že podnětů má každý dnes dost a dost. Terapie, je ty podněty omezovat. Léky jsou volby, institut svobodného soudce a zákony reflektující daný stupeň vývoje demokracie.Běh..

0 0
možnosti
H

Hufner

5. 3. 2009 9:32
Zločiny...

...zločiny z padesátých let... O jakých zločinech to autor mluví - přece kdyby nějaké zločiny byly, tak by po převratu jejich autoři byli potrestáni, ne???Havel se tehdy objímal s Čalfou - že by mu šlo jen o jeho miliardový majetek???

0 0
možnosti
AK

Tonda Brno

5. 3. 2009 11:08
Re: Zločiny...

Oni vlastně žádné zločiny asi nebyly. A co ti lidi, kteří skončili na komunistických popravištích? Co ti lidi, kterým komouši zničili život jen proto, že nechtěli vstoupit do JZD, nebo si dovolili mít nějakou živnost a nechtěli se jí vzdát?

To, že se nepodařilo potrestat tyto zločince ještě neznamená, že žádné zločiny nebyly.

Takže když mě vykradli byt a pachatel nebyl dopaden, tak jsem vlastně ani nebyl okraden, protože nikoho nepotrestali?

0 0
možnosti
XX

xHall

5. 3. 2009 4:29
100% souhlas

Nicmene, neni mi to nic platne

0 0
možnosti
K

kaktusak

5. 3. 2009 1:25
Ten váš sametový puč

dopadl přesně tak, jak zřejmě bylo záměrem. Šlo o to zmocnit se obrovského národního majetku, který tady nahromadili lidé svou poctivou prací a hlavně zlikvidovat alternativu ke kapitalistickému systému. 

0 0
možnosti
IV

Hell2

4. 3. 2009 22:53
Výstižné

klobouk dolů, výstižné, pravdivé. Není co dodat. R^R^R^

0 0
možnosti
GH

drek

4. 3. 2009 22:39
Dejme tomu...

Souhlasí. Ale není to celé. Pojmenujme to pravým jménem - za upadající morálku (klasika - když oni kradou, proč já bych neměl ??? ) "vděčíme" i našemu souačasnému prezidentovi. Bohužel i já jsem jeden z těch, co tleskali výrazům: "trh vše vyřeší" , "neumím rozeznat špinavé peníze" ...apod. :-(

0 0
možnosti
BB

baggerfuhrer

5. 3. 2009 1:49
Re: Dejme tomu...

Na to navazuje dalsi otazka, kdo vlastne je nas nynejsi prezident, jaka je jeho historie a co, kde a s kym delal, nez se prezidentem stal.Odpovedi nejsou vubec bezkonfliktni. Ani libive. :-)

0 0
možnosti
K

kverulant

4. 3. 2009 22:27
Milý autore

Tak tu bábu sejmi sám a nemel tady mravokárné teze. Že nemůžeš? Jo tak, nejsi jako oni...

0 0
možnosti
XX

xaeris

4. 3. 2009 21:47
Sláva vítězům, Čest (práci) poraženým

Naši slavní sametově vítězní revolucionáři, Havel s Čalfou, si přece rozdělili sametové kralování.Havel se jezdil předvádět a nechávat se litovat po světě a ten hnůj na domácím dvorku nechal skromně na starost Čalfovi.No a přece Čalfa nemohl být na vlastní jako pes, to dá rozum, soudruzi, NAOPAK.:-©

0 0
možnosti
AH

alex hart

5. 3. 2009 8:53
Re: Sláva vítězům, Čest (práci) poraženým

Dlužno připomenout, že soudruh Čalfa byl chráněnec soudruha Štrougala.

0 0
možnosti
H

Hery

4. 3. 2009 20:02
Co tím chtěl básník říci?

Já ti říkám, že dobře už bylo a samet mi je k ničemu. Venku jsem byl jednou, banány jím stejně jako dřív, akorát ty lidi se nějak změnili za těch dvacet let, a to bohužel k horšímu.

0 0
možnosti
VP

vasapro

4. 3. 2009 23:47
Re: Co tím chtěl básník říci?

asi jste chtel spise rici: " .... banany nejim, jako driv ..." ;-D

0 0
možnosti