Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MU

Mira UL

12. 6. 2009 14:56
Uvádíte smyšlené číslo, aniž

byste pro něj měl jakýkoli reálný podklad. Bohužel je Váš styl uvažování a "poměřování" blízký velké části české populace. Před asi čtyřiceti lety na základní škole tomu moje učitelka počtů říkala "hausnumera".

Zkuste najít alespoň jeden jediný racionální důvod pro pokles účasti občanů na volbách, třeba: (1) demokracie je u nás tak pevná, že ji nic neohrožuje, (2) naše ekonomická situace je tak dobrá, že lidé nemají potřebu žádat změnu, (3) ať volíme jak chceme, výsledek voleb je vždy zhruba stejný, (4) současné politiky nikdo z parlamentu volbami nevyžene, (5) stejně nemá cenu volit, (6) proč bych tam chodil, když se stejně nic nezmění?

Zkuste si udělat malou anketu ve svém nejbližším okolí a zjistíte, že téměř všechny odpovědi budou podobné těm (3), (4), (5) a (6). Pak hledejte odpověď na otázku, kolik lidí z této většiny rezignovalo, a kolik z nich už je nas raných. A tentokrát to nebude cinkání klíči...

miroslav.vojta@volny.cz

0 0
možnosti
PK

Ccecil

13. 6. 2009 12:25
Re: Uvádíte smyšlené číslo, aniž

co to meleš Míro?

0 0
možnosti
MC

sualk

11. 6. 2009 11:23
Uheráková ing.Jyrka je jasná loupežnická sedma.

Lidé co si pohrávají s pětkou by neměli lést do politiky a ani do koalicí, protože dle mého názoru, názor nemají. Mají-li vůbec nějaký je mnohdy velmi nepodložený argumenty. Nejsou osobnostmi, ale pouhými politickými přisluhovači a vyžírkami. Tím ovšem nechci říci, že každý poslanecký mandát by si měl obhájit před voliči každý individuélně, pokud mluvíme o demokracii. Pěkný článek a moje karma.R^

0 0
možnosti
MU

Mira UL

11. 6. 2009 14:21
Volební systém

je bez podstatné změny převzatý od Národní Fronty a podle toho taky vypadá - je nedemokratický, dává nekontrolovatelnou moc do rukou několika desítek jedinců. Jediný demokratický volební systém je přímá volba poslanců, bez politických stran. Každý poslanec musí sám obhájit svůj mandát před demokratickou kontrolou opozice a občanů. V takovém případě by KSČ(M) a jeji přisluhovači vypadla ze hry, a to je věc, kterou komunisti všech politických stran nechtějí dopustit. Každý slušný člověk má možnost projevit nesouhlas s tímto systémem a tento nesouhlas projevit neúčastí ve volbách do Parlamentu.

miroslav.vojta@volny.cz

PS: rejzíre, kaktusáku, 5alfo a ostatní komunisti: nepište mi.

0 0
možnosti

studánka

11. 6. 2009 10:20
Ještě bych dodal

Docela dobrý článek, ještě bych však něco dodal. Stav popsaný autorem objektivně existuje a to z části není dobré. Je nutno si uvědomit jednu zásadní věc, kterou velmi mnoho stranicky zatížených lidí nechce pochopit. Kandidát do voleb, ať je navržen jakýmkoliv uskupením, tedy i politickou stranou, je jejím kandidátem a má se podle toho chovat. V tom je pravda. Situace se ovšem zásadně mění, pokud je kandidát zvolen občany - voliči. V tom případě se stává za jistých okolností (nebudu je zde popisovat) zástupcem všech občanů a nikoliv zástupcem pouze své strany, která jej do voleb navrhla. Jeho chování a postupování by se podle toho mělo zásadně změnit a to proto, že občanů, které zastupuje je mnohonásobně více než těch, kteří jej volili. Musí se stát zástupcem svobodným, nepodléhajícím diktátu své strany. K tomu ostatně existuje jeho poslanecký slib. Proto nelze poslance, který hájí zájmy všech občanů nazývat zrádcem a přeběhlíkem. On totiž odnikud nikam nepřeběhl. Ctí svůj slib.

0 0
možnosti
P

pesimista

11. 6. 2009 10:29
Re: Ještě bych dodal

můžete vyjmenovat v dnešním parlamentu poslance (a i senátory), kteří hájí zajmy všech občanů? MOžná by stačily prsty jedné ruky - ovšem zase takoví se moc neukazují a neexibiují

0 0
možnosti
P

pesimista

11. 6. 2009 10:20
Je ještě 8.skupina lidí

a to ti, kteří bez ohledu na svoje mínění se přikloní k jakékoliv názoru, hlavně, že to sype.Mám dojem, že je  to převážná většina těch, kteří nyní halasně křičí o novém myšlení.

0 0
možnosti

studánka

11. 6. 2009 11:21
Re: Je ještě 8.skupina lidí

Ale tady přece vůbec nejde o nové myšlení ale o nový systém. Tento systém však ani není nový. Ve světě je známý a více či méně i uplatňovaný. Pouze naši političtí zabedněnci jej nechtějí vidět.

0 0
možnosti
JC

Jarcho

11. 6. 2009 9:37
Je snad politická strana mafií?

Každý, kdo kritizuje "odpadlictví" a "přeběhlictví" je mi prinicipiálně podezřelý.

Zavání mi to přísahami věrnosti a popravováním zrádců.

0 0
možnosti
  • Počet článků 133
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4885x
Dalo by se tvrdit, že otázka života vesmíru a tak vůbec již byla nejen zodpovězena a pár let to už je.