Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

18. 8. 2011 12:17
máte v určitém případě pravdu

A je zde vidět určité nebezpečí,které ale nesouvisí přímo s tou hypertolerancí nesouvisí.Neboli-je patrně zcela v pořádku pokud je veřejně diskutována,a především legitimizována vyhlášením zákona.Rasismus je zákázán, diskriminace je zakázána ve vymezených případech,svoboda náboženského vyznání povolena,svoboda názorů povolena.Fajn, ale to platí na všechny strany, každý ví co se smí co už se nesmí, ví že má nějaká práva ale i ví že může protestovat, pokud by jeho práva chtěl někdo potlačovat,že jsou řešeny spravedlivě střety práv,atd..

Špatné je,pokud ona "politická korektnost" buď v zákoně není stanovena, a nebo je využívána jinak než stojí v zákoně.Protože potom vlastně není definována vůbec a každý,zejména pokud má silové(vládní,rozhodovací,soudní) postavení,tak potom může prosazovat svoje názory vůči jiným.Rasismus je když napadají gadžové Romy a nikoliv naopak.Proti rovnoprávnosti homosexuálů se staví "konzervativní postoj založený na křesťanské tradici vůči deviantům..",atd.

0 0
možnosti
L

Luborka

18. 8. 2011 14:41
Re: máte v určitém případě pravdu

No, a proč je například rasizmus zakázán, pokud tvrdíte, že každý má práva? Proč nelze mít právo smýšlet rasisticky? Proč se snaží někdo na úkor jiných prosazovat ta svá práva? V čem to vězí? Z mého pohledu je to agrese. Položím filozofickou otázku: Pokud je rasizmus ideologie, která se pokouší na základě biologických (rasových) rozdílů mezi lidmi legitimizovat společenské nerovnosti, projevují se homosexuálové v podstatě rasisticky, na základě biologických rozdílů se domáhají svých práv, které jim prý heterosexuálové upírají. Jaký je pak rozdíl mezi domáháním se práv černocha, které mu prý upírají bílí a domáháním se práv homosexuálů?

0 0
možnosti
PH

petrph

18. 8. 2011 15:50
Re: máte v určitém případě pravdu

Možná začít odzadu-skutečně není rozdíl mezi domáháním se práv černocha, které mu prý upírají bílí a domáháním se práv homosexuálů.Oboje spojuje jedno=obojí se nedomáhají žádných práv navíc oproti bílé /normální) většině ,pouze žádají o rovnoprávnost s touto většinou.Sám to uvidíte, když si ještě jednou přečtete svoji větu že "rasismus.. se snaží legitimizovat společenské nerovnosti zatímco homosexuálové se domáhají svých práv které jim upírají. Neboli logicky usilování o společenské   nerovnosti se nerovná usilování o zrovnoprávnění s touto většinou.Kapišto?

Dále pak smýšlet rasisticky můžete.Co už nemůžete,rasistické názory veřejně šířit. Protože a to si uvědomme, že ty výroky nejsou rasistické protože jsou o rasismu, klidně si můžete celé dny vykřikovat."rasismus rasismus",ale jaké rasistické se označují ty výroky které vyzývají k potlačení práv jiných .A samozřejmě, takové potlačování  práv jiných nesmíte vůbec provádět

0 0
možnosti
X

xena123

18. 8. 2011 16:01
Re: máte v určitém případě pravdu

tady ale rovnoprávnost je, takže nevím, čeho se domáhají.

0 0
možnosti
L

Luborka

18. 8. 2011 20:42
Re: máte v určitém případě pravdu

A jaké právo upírá heterosexuál homosexuálovi? Asi máte pravdu, nejde o zrovnoprávnění, osobně rozumím termínu "legitimizovat nerovnosti" jako moct uplatňovat legálně, (nebo-li zákonem stanovit) nadřazenost. Fakt, že někdo není schopen přijmout danou skutečnost, že náš právní systém historicky (nikoliv v důsledku křesťanství) považuje manželství za spojení muže a ženy s předpokladem založení rodiny, což obnáší "klasické páření" nelze považovat za upírání práv.Je snad požadavkem těchto párů rodit děti? Co jim v tom brání? Snad heterosexuálové? Můžou však usilovat o nadřazenost ve smyslu nadstandartních práv (pozitivní diskriminace), tedy aniž jsou schopni zakládat rodiny usilují o manželství.Možná stačí stanovit jiný druh právního uspořádání partnerů a nazvat ho prostě jinak než manželství. Vnímám to tak, že všichni máme stejná práva,(tedy minimálně v této republice) jenom někteří chtějí mít větší, než k jakým jsou uzpůsobeni. Myslím to obecně.

0 0
možnosti
PH

petrph

18. 8. 2011 21:14
Re: máte v určitém případě pravdu

Jejda tak ještě jednou, Vámi uváděné"legitimizování nerovností"se rovná zakázanému rasismu,a prováděly ho obvykle většiny nad menšinami.takto byli diskriminováni(popřípadě rovnou likvidováni)dříve třeba černoši,Židé,homosexuálové,lidé jiného vyznání (víte co to byla bartolomějská či Křišťalová noc?).

Všechny tyhle skupiny musely vydat neskutečné úsilí aby postupně dosáhly svého zrovnoprávnění s "normální" většinou.Všude ještě plné rovnoprávnosti nedosáhly,ani aby je ostatní uznali za "sobě rovné".Samozřejmě,pokud požadují více než ostatní(ta pozitivní diskriminace),taky je to špatně,v tom souhlas,ale tu požadují spíš jen jisté skupiny,nebo jste slyšel že zrovna homosexuálové žádají víc než ostatní?Mimochodem,ani to manželství,ten jiný druh právního uspořádání partnerství už u nás existuje a zove se registrované partnerství.Stačilo se trochu informovat,nebo si zajít na ten Pride festival,kde byla i řada přednášek a nikoliv jen ty nemravnosti a ohavnosti jak nás strašili jistí politikové

0 0
možnosti
A

Altera

18. 8. 2011 22:11
Re: máte v určitém případě pravdu

No na to je jednoduchá odpověď.  Lanta.

0 0
možnosti
L

Luborka

19. 8. 2011 20:05
Re: máte v určitém případě pravdu

Jéjda, tak ještě jednou: jaké právo upírá homosexuálovi heterosexuál?." ......nebo jste slyšel že zrovna homosexuálové žádají víc než ostatní?" No jistě, žádají něco, co nechtějí vlastním úsilím naplnit.

A ano RP existuje ;-)

0 0
možnosti