Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

osa

17. 1. 2009 22:04
zdroje

doplňte linky nebo nehraju :-) nebo je to jen zelelená pěna chovance za mříží ústavu?

0 0
možnosti
PK

Pavel Kolar

18. 1. 2009 1:04
Re: zdroje

Když někdo neumí kliknout, tak je to zlé.

0 0
možnosti
R

Rigoletto

17. 1. 2009 14:28
Ani vy nejste objektivní

Pane Koláři, v tom že media většinou neinformují čistě objektivně s Vámi souhlasím. Ale proč je tomu tak? Tak jako vy zcela zřejmě sympatizujete s Izraelem (a tedy nemůžete být objektivní) ,  i všichni komentátoři jsou jenom lidé a těžko se oprostí od svých pocitů. Navíc Izrael nepouští do Gazy novináře, aby si informace mohli ověřit na místě. Proč asi?  To že většina článků vyznívá "protiizraelsky" je dáno tím, že tentokrát to Israel opravdu ale opravdu přehnal a záběry rozbombardovaných obytných domú a mrtvých dětí zcela jistě nepocházejí ze studia Al Jazeery.

Nasazení takovéto brutální vojenské mašinerie v hustě obydlených oblastech, to už skutečně nemá nic společného s "legitimní obrannou akcí". Navíc je zde stále otázka, kdo koho okupuje a jak dalece je legitimní ozbrojený odpor proti této okupaci, i když rakety Hamasu jsou spíše dětské hračky ve srovnání s arsenálem izraelské armády. Až budou novináři vpuštěni do Gazy, bude snad možno získat objektivnější zprávy o této tragedii

0 0
možnosti
VP

VrP

17. 1. 2009 15:04
Re: Ani vy nejste objektivní

Ono to zas tak jednoduché není. Asi nejmenší radost z civilních obětí, a to zejména dětí a žen, mají sami vládní izraelští činitelé. Vědí, že pro okolní svět jsou čím dál neúnosnější obrázky mrtvých civilistů a obracejí tak proti sobě nejen muslimské země, ale i západoevropské státy. Sionismus možná stál na počátku palestinsko-izraelských válek, ale v této době je hlavní pohnutka boj proti teroristické organizaci. Vždyť i fakt, že se tak děje za Livniové, která v roce 2005 stála u plánu jednostranného stažení z Gazy a teď sáhla k nástroji, který sama dřív odmítla, svědčí o tom, že je to krajní řešení. Představte si, jak by se u nás tvářili lidé, kdyby docházelo k pravidelným teroristickým útokům na našem území. Křičeli by a nadávali na vládu, ať s tím něco dělá. 

0 0
možnosti
VP

VrP

17. 1. 2009 13:53
Izrael se odhodlal k adekvátní obranné vojenské operaci

Ačkoli souhlasím, že se nejedná o agresi, ale o obrannou vojenskou operaci, nedovolil bych si tvrdit, že je adekvátní. Vzhledem ke skutečnosti, že tento konflikt stále trvá... a vzhledem k těžké dostupnosti k relevantním informacím z pásma Gazy, je to odvážné a možná i neobjektivní. Nikdo z nás neví, na jakém základě Izrael rozhoduje o civilních objektech, zda-li z hlediska možnosti výskytu teroristů uskuteční či neuskuteční vojenský útok. Možná je problém přímo ve slově adekvátní, které je svým způsobem subjektivní pojem. Neboť každý má míru adekvátnosti někde jinde a konkrétně v tomto konfliktu záleží na svědomí dotyčných osob, kteří o daných útocích, délce a rozsahu rozhodují. :-)

0 0
možnosti
VP

VrP

17. 1. 2009 14:05
Re: Izrael se odhodlal k adekvátní obranné vojenské operaci

Jinak je smutné, že pro většinu médií je vděčnější zobrazovat mrtvé děti a ženy a využívat palcových nadpisů, místo snahy o objektivní podání zpráv. A jsem si docela jist, že Hamas má z těchto obětí největší radost. Určitě větší než Izrael, který je vlastně vražedným nástrojem v rukou extrémistů.

0 0
možnosti
JF

Jaroslav Fikar

17. 1. 2009 13:11
Hodně kvalitní článek

R^ karma

0 0
možnosti
F

fext

17. 1. 2009 12:31
pěkně a věcně shrnuto

Dodal bych jen to, že kdyby Židi chtěli opravdu "vyvražďovat nevinné Palestince", tak by těch mrtvých bylo nesrovnatelně víc. Pro moderní elitní armádu, jakou Izrael disponuje, by nebyl problém proměnit celé pásmo Gazy v hromadu hořících ssutin z bezpečí a na dálku pomocí letadel, tanků, a dělostřelectva.

0 0
možnosti
AH

AAZ

17. 1. 2009 10:19
výborný článek!!!

karma!!

0 0
možnosti
BT

brněnský torpédo

17. 1. 2009 6:47
Pěknej článek.

A ještě na jednu klasickou dezinformační praktiku bych rád poukázal. Je to oblíbené tvrzení, že „Pravda je někde uprostřed“. Manipulátor podá nějaké extrémní neuvěřitelné tvrzené, které ač zjevně

lživé, má za úkol posunout vnímání skutečnosti jinam. Čtenář totiž rád

koriguje extrém na to „uprostřed“. Že je už tím manipulován si ani

neuvědomí. 

R^R^R^

0 0
možnosti
BP

barnabas_666

17. 1. 2009 2:05
Další skvělý článek

"Takže celý svět, repektive ti nejdůležitější jsou: Bolívie, Venezuela a vůdce teroristické organizace Al-Kajda Usáma bin Ládin."

 R^;-DR^

0 0
možnosti
M

mier.p

16. 1. 2009 23:09
Čo bolo skôr Izraelský teror, alebo Arabský odpor

Správna odpoveď na túto otázku nám dáva správnu odpoveď na otázku, kto je votrelec a kto sa proti agresii bráni.

Češi sa radi prikláňajú na stranu Izraela, veď sami majú na svedomí masaker sudetských Nemcov, ktorých 2 milión deportovali a popri tom 200.000 zavraždili a ktorých obrali omajetky a pôdu. Preto aby zakryli ohavnosť vlastných zločinov chvália masaker v Gaze a likvidáciu Palestínskeho národa http://www.teeth.com.pk/blog/wp-content/uploads/2006/06/israel-palestine%20map.jpg Terorizmus sionistov vydávajú za hájenie práva http://www.soundofegypt.com/Palestinian/adult/massacres.htm

0 0
možnosti
JV

klv

16. 1. 2009 23:13
Re: Čo bolo skôr Izraelský teror, alebo Arabský odpor

a ty tu odpověď  znáš ?

0 0
možnosti
MG

Jean-Pierre

16. 1. 2009 21:45
0 0
možnosti
PK

Pavel Kolar

16. 1. 2009 21:51
Re: koncentrák v Gaze

úplná Osvětim.....hlavně ty salámy

0 0
možnosti
  • Počet článků 133
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4885x
Dalo by se tvrdit, že otázka života vesmíru a tak vůbec již byla nejen zodpovězena a pár let to už je.