Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FV

fouly

23. 9. 2009 22:55
Komory.

Podávat stížnosti k profesním komorám je zbytečné , členové se kryjí navzájem

a stěžovatel tak nemá šanci .

0 0
možnosti
O

Obludni_K

23. 9. 2009 12:53
Když se u vás zjeví

obluda v černém tvrdící že je exekutor a jde vám zabavit věci - a vy SKUTEČNĚ nic nedlužíte, nutno: okamžitě volat 158 a hlásit vloupání. Zbytek si nastudujte na http://www.mesec.cz/clanky/co-delat-kdyz-exekutor-slapne-vedle.

0 0
možnosti
MB

buxus

23. 9. 2009 13:31
Re: Když se u vás zjeví

Máte pravdu, je to hezké čtení, až do okamžiku, kdy se dozvím, že mám podat stížnost na Exekutorskou komoru. Bohužel nemohu najít ten původní text, ale někde jsem četl, že za celou dobu své existence vydala tato komora jen několik důtek ve stylu ty-ty-ty, nikoho nikdy z řad exekutorů nevyloučila. Co tedy takoví lidé riskují? Že Vám budou muset vrátit neoprávněně zabavené věci? A za jak dlouho?  A že možná někdy budou muset nahradit (asi stejně jen část) způsobené škody? 

0 0
možnosti
T

tromi

23. 9. 2009 9:25
toto je bezprávní stát

0 0
možnosti

ajsek

23. 9. 2009 8:45
tak to jsem rád,

že nejsem sám; taky platím VVV (všechno všude včas) a taky se občas při sledování neuvěřitelných historek s exekutory orosím, co kdyby nějaký blbec zaparkoval před mým domem svoji existenci a exekutor usoudil, že jsem s ním jedna ruka a přišel na základě své úvahy fendovat... s bídou bych našel papíry na vlkastnictví manželky a dětí, natož na TV, radio, nábytek atd... podezíral jsem sám sebe ze stihomamu, tak jsem rád, že to nebere jen mě...:-)

0 0
možnosti
MB

buxus

23. 9. 2009 9:20
Re: tak to jsem rád,

Souhlas. U většiny výrobků spotřební elektroniky se už dávno nevyplňje žádný záruční list. Dají Vám orazítkovaný záruční certifikát, návod a prohlášení o shodě. plus Vás upozorní, abyste si schoval pokladní doklad. Nikde nefiguruje vaše jméno.

Teď si vezměte, že přijde exekutor, vysměje se vašim dokladům (pokud je v pozáruční době vůbec najdete), protože nenesou vaše jméno. A když budete prozíravý tak, že si při koupi necháte to jméno prodavačem napsat? Exekutor se zasměje znovu - on dobře zná firmy, které si tam jméno dodatečně dopíší. A můžete se domáhat svého majetku u soudu - zaplatit poplatky, advokátovi a čekat.

0 0
možnosti
PS

Petr-007

23. 9. 2009 8:35
V byte nekoho, kdo nic nedluzi je vetsi sance neco zabavit

To, ze exekutori se vloupavaji do bytu lidem, kteri nic nedluzi je znama vec. Exekutor, ktery ma v ruce exekucni prikaz dejme tomu na 10.000, - ale pritom vi ze dluznik je "znama firma", tj. nevymozitelna pohledavka, jde jednoduse do ciziho bytu, kde zacne zabavovat veci. V byte kde zije sporadany clovek neni problem najit majetek za sto a vice tisic. Ano majitel bytu sise muze podat proti exkuci vylucovaci zalobu, ale jeji vyrizeni se bude tahnout mesice, navic nebude mit narok na plnou nahradu skody (napriklad za usly zisk nebo moralni ujmu), ale jen za to za co se veci vydrazi. Cili radeji na miste zaplati dluh 10.000,- tim se zbavi exekutora a zaroven prizna opravnenost exekuce. Jde v podstate o vydirani, je to uspesne, levne, rychle a podle zakona.

0 0
možnosti
JD

pedr64

23. 9. 2009 8:33
vrátím se k případu

toho něšťastníka, co před 3 roky koupil byt a te´d mu jej vybílili pro pohledávku za synem bývalého majitele. ˇUředníky radnice nezajímalo, že dlužník v bytě nebydlí, rozhodoval údaj o trvalém bydlišti. Proč tedy ti samí úředníci a exekutoři nejdou zabavit počítače a auta na radnici? Vždyť adresu trvalého bydliště na radnicí mají desítky a stovky lidí, mezi kterými je dlužníků habaděj. Padni komu padni. Asi řeknete, že jsem se zbláznil, já vím, tímto chci pouze ukázat na absurditu celého systému a zlovůli státních orgánů.

0 0
možnosti
MB

buxus

23. 9. 2009 9:33
Re: vrátím se k případu

Ale vůbec jste se nezbláznil. Uvažujete naprosto logicky, ale naše justice žádnou logiku nemá, ta má jen literu zákona na které nesmyslně lpí.

0 0
možnosti
KA

karel60

23. 9. 2009 8:33
Bohužel, tak to chodí.

Jsem zvědav jak dopadnou ti, co přijímají dar kraje, úhradu za regulační zdravotní poplatek. Mají v ruce doklad, že 30 Kč za ně zaplatil kraj? Nemají a tak se klidně může stát, že na konci roku budou mít tito "obdarovaní" u zdravotní pojišťovny slušný dluh. Po podobných zkušenostech s úřady již nevěřím nikomu a vše si sám raději zaplatím.

0 0
možnosti
  • Počet článků 133
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4885x
Dalo by se tvrdit, že otázka života vesmíru a tak vůbec již byla nejen zodpovězena a pár let to už je.