Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PT

Proč pomáhat jenom cikánům ? To je rasismus. Fuj, Cyrile, že se nestydíte !!!

0 0
možnosti
DM

Lidi se bud dostanou z ghet vlastni iniciativou, nebo tam zustanou navzdy. Netusim, proc by to mel nekdo resit jinak a jeste za moje penize.

3 0
možnosti
Foto

J59a95n52a 47M49a37j57o41v80á

2. 11. 2013 12:18

Jsem přesvědčena, že tohle je potřeba pořád zkoušet, protože každý řetěz (tedy pravěká tlupa i naše společnost) je tak silný jako jeho nejslabší článek. Jen to chce dobře promyslet jak na to, změnit systém dávek, nejeví se mi špatné učinit je závislými na vzdělávání děti, mít připravený systém "opěrných schodů" pro ty, kdo z gheta chtějí, ale nevědí jak na to (tedy pro ty motivované) a opakovaně, opakovaně, opakovaně pracovat s dětmi.

1 0
možnosti
AT

Velký problém je, že oni chtějí jen tančit, zpívat a vyžírat...

8 0
možnosti
MK

Ano, ale pochopte, že šance, že oni sami se zničehonic rozhodnou svou situaci nějak zásadně řešit, je takřka nulová. Takže jim buď nějak aktivně pomůžeme, nebo to bude čím dál tím horší a jednou to skončí opravdu blbě.

3 3
možnosti
Foto

Pomáhat někomu, kdo o pomoc nestojí, je minimálně na 99% předem odsouzeno k nezdaru.

6 0
možnosti
SH

Romská strana, která šla do voleb a všichni byli na volitelných místech získala celkem 609 hlasů. Nevím, jaký je celkový počet oprávněných voličů v ČR. Ale toto hovoří za vše.

9 0
možnosti
JL

Nějak se mi zajídají výroky typu: vláda musí, společnost musí. Nemusí. Musí každý jednotlivec, ten je zodpovědný sám za sebe a za děti, které zplodil. vždyť to přeci nejde svalovat vinu na všechny kolem. Osobní zodpovědnost jde ruku v ruce s osobní svobodou.

9 0
možnosti
MK

Ano, v ideálním světě je každý 100% uvědomělý, 100% zodpovědný a 100% samostatný. :-P

1 2
možnosti
Foto

Primární problém je, že člověk ,,není potřeba". Komanči to řešili zákonem o příživnictví.A vytvářením umělé zaměstnanosti. To ovšem musí vždy dříve, či později krachnout.Žádný systém dnes nedokáže vytvořit dostatek prac. příležitostí. Nejsou, ani v privátní či nadnárodních ,,sférách". Nemá a nemůže mít na to prostředky. Pouze umožní sem tam přežívat. Že to mnohým vyhovuje, je nesporné! I tam jsou však nějaké hranice. A,,mocní" to ví. Pouze se snaží bod zlomu oddalovat. Co dál? Zatím se na tom,co dál, akorát někteří přiživují, či chcete-li, nachází uplatnění.Pokud by to někdo dokázal, a nejen teoreticky, bylo by to na všechny ,,nobelovky" dohromady. Přál bych mu je!!

4 0
možnosti
Foto

Taky jsem z Kolína, dosud tam mám rodinu:) Děkuji za tento článek, řada diskutérů si o mně totiž myslí, že jsem teoretikem a Romy jsem v životě neviděla:) Také se asi neztotožňuji úplně se vším, co pan Koky píše. Jen bych vás trochu opravila, že ty zmiňované analýzy nemají podle Kokyho problém řešit. Spíš mne zaujaly ty uměle vytvořený pracovní místa ve firmách, které dostávají veřejné zakázky.

0 0
možnosti
Foto

K závěru Vašeho článku..Neměli by být Romové sami aktivnější? Ano, ale to je stokrát omleté. Prostě to tak nemají a tak je nutné do té kultury nějak zasáhnout. Ne kvůli nim, ale kvůli nám. Kritika všeho a konstatování, že sami nechtějí je jedna věc a druhou věcí je otázka co dál.

2 0
možnosti
  • Počet článků 66
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2419x
Optimista, který svou šťastnou povahou štve škarohlídy kolem sebe. Milovník knih, tedy těch papírových. A také trochu politik.