Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zase dostanu přes ústa, ale říci to musím. V roce 1982 byl Mistrovství Evropy v Řecku a já s kolegy jsme ho sledovali v televizi v hotelu v Paříži.

A když běžela Jarmila Kratochvílová, která tam byla opravdovou celebritou, tak jeden komentátor nadšeně hlásil "Jarmila Kratošvílová" a druhý neméně nadšeně "Žarmila Kratochvílová!

0 0
možnosti
Foto

Teď odbočím, ale zajímavé je, jak některé národy mají talent na jazyky. Když jsem byl v Německu, tak žádný Němec nedokázal ani přibližně vyslovit slovo "Petřík."

Ale oni pohořeli i na slovu Jaromír a vyslovovali "Žármija".

Naproti tomu v arabských zemích kdejaký Arab dokázal naprosto srozumitelně vyslovit moje jméno i příjmení.

Jinak Jarmila Kratochvílová je sportovkyně, které si velmi vážím a to vyznamenání na rozdíl třeba od Grégra si rozhodně zasloužila. Ohledně případného dopingu je těžké spekulovat, protože doping se hromadně začal užívat již od padesátých let.

Silové sporty či cyklistika se bez něj neobešly vůbec, jak to bylo s běžci na střední tratě, těžko říct.

2 0
možnosti
Foto

Já jsem dost skeptický, co se týče čistoty Jarmilina třicet let nepřekonaného rekordu. Sportovní úspěch byla v té době politická priorita, viz fenomenální tehdejší úspěchy sportovkyň z NDR a CCCP. Dokonce připouštím i eventualitu, že Jarmila může mít čisté svědomí, protože ji nikdo neinformoval o tom, co je jí v tréningovém centru podáváno a pícháno. Nevěřím ale, že by čistý rekord vydržel tak dlouho. A to stejné si myslím o platném halovém rekordu Fibingerové.

Na Milošově ocenění mi vadí právě ta předvolební podpora, které se mu předtím od Jarmily dostalo. Jakýpak "dobrý skutek"? Ocenil jen kamarády a podporovatele a dopočtu pak Wonku, který už se nemohl bránit, a Suchého, kterému v odmítnutí "bránilo dobré vychování". Zejména jako trenérka Jarmila bezpochyby má zásluhy velké, okolnosti, k nimž ale k ocenění došlo, váhu ocenění značně devalvovaly.

3 0
možnosti
JL

Budu Vám oponovat. Jarmila v roce 1983 zaběhla světový rekord, jenže ona vylepšila nejlepší světový výkon o 15 sestin sekundy, což v přepočtu znamená, že svou předchůdkyni virtuálně porazila zhruba o metr. Když se podíváte na tzv. maďarské tabulky, které atleti berou celkem vážně, a které porovnávají bodově jednotlivé disciplíny, tak její světový rekord opravdu není nikde nahoře. Že ten rekord oslavil již třicet let je zásluhou toho, co Jarmila sama říká. Ona totiž velmi trénovala i v závodním období a soustředila se na zhruba deset závodů za rok. Dnešní závodnice ovšem běhají třeba třicet i více závodů za rok a při tomto množství se prostě kvalitně trénovat nedá. Důvod je jednoduchý - dneska ty špičkové holky vydělávají peníze, které je dokáží zabezpečit do konce života. Jarmila dostávala tak směšné peníze, že jí šlo hlavně o ten výkon. Jsem přesvědčen, že v případě, že by některá ze špičkových závodnic šla cestou více tréninku a méně závodů, tak by ten rekord už byl někde jinde. A k tomu vyznamenání od Zemana na oplátku? Já jsem ani nezaznamenal, že ho v předvolební kampani podpořila. A věřte tomu, že jí znám daleko více než Vy.

5 0
možnosti
Foto

Tak j dejte zahrát:

Jarmila vždycky mi radila,

abych pracovní dobu dodržel,

dneska mně ale náramně

táhlo domů, a tak jsem prostě šel.

Jarmila má totiž dneska narozeniny, proto jsem dnes přišel dříve o dvě hodiny, na stole sklenice, smích slyšet z ložnice, v předsíni stojí pánské střevíce.

0 4
možnosti
PK

Vy mě vlastně jemně navádíte k nedodržování pracovní doby...:-) Budu o tom vážně uvažovat!

0 0
možnosti
  • Počet článků 66
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2419x
Optimista, který svou šťastnou povahou štve škarohlídy kolem sebe. Milovník knih, tedy těch papírových. A také trochu politik.