Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nic z toho by nepomohlo. Demokracie smrdí od voličů. Dokud budou líní se angažovat v politických stranách, tak se k lepšímu nic nezmění.

0 0
možnosti
Foto

Samozřejmě psát o všech těch causách a upozorňovat na zneužívání pravomocí atd. je správné. Není nic horšího, než "jak pštros strčit hlavu do písku" (on ji tam ve skutečnosti nestrká). Jinak souhlas i s panem Kšírem. Možná ne všichni, ale většina těch co se dostanou ke kormidlu, sleduje především své vlastní zájmy. A těch pár slušných politika semele a vyplivne.

2 0
možnosti
Foto

Tyhle dílčí kroky nepomohou, protože se bude neustále narážet na 1 ekonomický problém, což je nemožnost ekonomické kalkulace a za druhé na základní princip lidského chování, což je, že každý člověk se chová tak, že zvyšuje svůj užitek. No a za 3 politici znají vítěznou strategii demokratických voleb což je populismus.

Jediné co by mohlo pomoct každé společnosti, tedy i té naší, je : Kdyby stát zrušil svůj monopol u veškerých služeb, které zabezpečuje a umožnil soukromým firmám a institucím, aby mu mohly konkurovat.

0 0
možnosti
Foto

Pavle, břečky bylo už dost, ale obávám se (lépe řečeno jsem si skoro jistý), že papaláši nikdy neodhlasují nic co by omezilo jejich vliv a připravilo je o výhody.

0 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, Davide. A právě proto si myslím, že si podobné myšlenky zaslouží propagaci – čím více se uvažování podobným směrem rozšíří mezi lidmi, tím dříve mohou probíhat nějaké změny. Díky za přečtení.

0 0
možnosti
JL

Vazeny pane Pavle Jeřábku. Jiz vas nadpis ukazuje neznalost pojmu demokracie. Diskuze na toto tema je velmi zdlouhava a vede se jiz od doby Sokratovy. Snad nejvice mne prekvapila vase argumentace bez spolehnuti na uvahy jinych velikanu v teto kategorii a popsanych v mnoha knihach. Take pohled na dnesni demokraticke staty a prostudovani jejich podstaty demokracie vam v clanku chybi. Ale budis. Pojdme se podivat na ty vase kroky k navratu ke skutecne demokracii.

Krok #1: Deoligarchizace masmédií. Zde bez velkych slov, mnoho kroku nelze udelat, chcete-li mit trzni ekonomiku postavenou na bazi demokracie. Jediny krok je nutny. Mit velkou konkurenci v masmedii a nedovolit slucovani. To je demokraticke

Krok #2. Prezidentem na rok. Je znam jiny pristup k vrcholnemu postu ve state. "Prezidensky system" je ten pristup. Zde je nutno vsak nasledovat celou novou organizaci vedeni statu. Francousky aristokrat to podava v knizni uvaze "Spirit of the Law", vydane 1748. (V duchu zakona). Prevedene v jako zakladni system v USA v roce 1787.

Krok #3. Audit. Zase se obracim k tomu frantikovi (Montesquieu) s jeho organizaci "Chechs and Balances" (kontrola a balanc) Otcove Ustavy USA tento system dali do Ustavy a to i s jmenem toho frantika. Co tento system provadi, je nutno prostudovat. Dodam jen, ze pracuje prekvapive dobre jeste dnes.

Krokk #4. Poslanecka immunita. Zde nebudu prikladat zadne polinka pro ci proti. Rozhodnuti v referendu pri zmene pravidel vedeni statu je dostatecne demokraticke.

Krok #5. Transparentni ucetnictvi provadene na internetu v primem case. Stejne jako krok #4. Podlozene dobrou organizaci a schvalene v referentu (i zmeny), jsou dostatecne demokraticke

Dalsi kroky jsou na obcanech, co chteji resit. Dnesni "exekuce" majetku obcanu ma dve stranky. Neznalost obcanu o teto ceste vymahani a to dulezitejsi je SPATNY zakon pri financnich pujckach. Zde osobni znalosti z jineho statu mi davaji za pravdu.

0 0
možnosti
JL

PS. Nastin detailniho kroku #2 a #3 najdete na internetu. Adresa: "jerry.limafamily.net"

0 0
možnosti
JR

J23a78n 39R55á64ž

23. 8. 2020 17:36

Hezké, ale zcela iluzorní představy, jak zachránit "pravou" demokracii v situaci, kdy návrat k jejím kořenům je už nemožný díky postupujícímu přesunu legislativních pravomocí do rukou nadnárodní byrokracie..

I přesto dávám karmu!

PS. Roger Scrutton kdysi předpověděl, že demokracii v Evropě nahradí moc nevolených byrokratů protože demokracie se podle něj stala pouhou hračkou v rukou dobře zorganizovaných lobby a zájmových skupin.

4 0
možnosti
LH

Takže začnete znarodnovat média?

Hodně štěstí...

4 0
možnosti
JD

Vždy je to o konkrétním šéfredaktorovi a ostatních novinářích, jak drží laťku!

0 0
možnosti
  • Počet článků 63
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1107x
Nezávislý pozorovatel šumu světa

Seznam rubrik